2T 125 Motor tavsiyesi arıyorum
Reklamlar
-
kngsze adlı üyeden alıntı
Her motosiklet modelini bilmek zorundamıyım ?
Sen yemek yiyorsun ama detayına kadar nasıl enzimlerine ayrılıp sindirildiğini biliyor musun ?
Yada her yemek yiyen biliyor mu ? Ben motosiklete biniyorum iç aksamını bilmek zorunda mıyım ?
Daha önce rastlamamış olmam cahillikten mi ? Yoksa eski model olduklarından mı ?
Eleştireceğine kendini geliştir bizi aydınlat...
bu yorumu okurken aklıma geldi bi anda
Reklamlar
-
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
Haa unuttuk 125cc klasmanında bir janavar vardı, hakkaten ayıb oldu, efsne MZ 125, konu dağılıyor hakikaten, başlık sahibi kusura bakmasın, sanırım "racing" tarzı 2 zamanlı 125cc arayışında, hasılı kelam "125cc racing 2 zamanlı motorlar ateşli" oluyor.
-
PamirGt adlı üyeden alıntı
Motor konusunda Derbi'nin 125 naked modelini sürdüm.Performansı gayet yerinde.Avantajlarına ve dezavantajlarına gelirsek.Performansı diğer 125 cc motorlara göre çok çok fazladır ancak çabuk yıpranır her benzin aldığınızda, benzinzinle beraber depoya yağ koymanız gerekir.Daha bilgili arkadaşlarım yanlılşım varsa düzeltirse sevinirim.İyi günler iyi forumlar
pamir kardeşim benim anlatım yanlıs aynı derbiyi kullandık pamirle 850kmde bir 2t yağ koymanız gerekiyor benzini fazla 5litre kadar gaz açınca derbi gpr nude 125 ile 165 civari hız yapılıyor ama üstünde gianelli performans egsoz falan vardı
Honda CBR250R (2014) Tri color kullanıcısı.
http://instagram.com/canhepkasar
-
Arkadaşlar çok sağolun , sayenizde 2T motorlarla başlamamam gerektiğini , aksi taktirde hem canımın hem cebimin yanacağını öğrendim
-
Bana göre 2t motorların ruhu çok başka. Evet 4t lere göre daha çabuk yıpranabilir ama bir gidiyorlarki tadından yenmiyorlar Yamaha YZ125 kullanıyorum ve ağırlığı sadece 95KG yaklaşık 33hp güç üretiyor. Böyle bir makinayı kullanmak sizce de eğlenceli olmaz mı? Yıpranma olayıda cross 125 lerde biraz daha hızlı oluyor. Oda minicik motordan muazzam güç üretmesi yüzünden. Sezonda 2 piston değiştirseniz size 200 dolara patlar . Her haftasonu cumartesi pazar dolu dolu araziye gittiğinizi hesap ediyorum. Bu söylediklerim yz125 için geçerli. Diğer modellerde farklılık gösterebilir.
2t ler 4t lere göre çok daha basit motor yapısına sahiptiler. Sübaplar, egzantirik zinciri vs yoktur. Piston sekman değiştirme işi 10 somunu sökmeye bakar. Bir iki dikkat edilmesi nokta var onlarıda internette kolayca bulabilirsiniz. Hatta 4 dakikali bir video izleyerek bile öğrenirsiniz.
Edit: Ayrıca 2t lerin torku 4t lere göre daha düşüktür. Üst devirlerde yüksek güç verirler. Alt devirleri oldukça ölü oluyor.
-
@blamir Sizin yz ile ilgili "benzinin bittiği" video dışında başkaca videon varmı? hakkaten esslı alet, ancak plaka vs çıkmıyordu yanılıyormuyum?
-
Madem 2 zamanlı tavsiyem; bir MZ 251 etz sahibi olarak bu motor olur halen parçaları bulunabiliyor ama 1992 den sonra türk üretimine geçti. Fakat bu kadar uygunlu 4 zamalı varken neden 2 zamanlı tercihiniz.
-
blamir adlı üyeden alıntı
2t ler 4t lere göre çok daha basit motor yapısına sahiptiler. Sübaplar, egzantirik zinciri vs yoktur. Piston sekman değiştirme işi 10 somunu sökmeye bakar. Bir iki dikkat edilmesi nokta var onlarıda internette kolayca bulabilirsiniz. Hatta 4 dakikali bir video izleyerek bile öğrenirsiniz.
Edit: Ayrıca 2t lerin torku 4t lere göre daha düşüktür. Üst devirlerde yüksek güç verirler. Alt devirleri oldukça ölü oluyor.
Blamir gayet güzel açıklamış. Yanlış bilinen tork meselesini de söylemiş. Adam işi biliyor bize de öğretiyor
-
Blamir gerekeni yazmış.
Enduro yarışlarında 250 cc 4 zamanlılar 125cc klasmanında yarışırlar.
300-450 cc 4 zamanlılar 250 cc klasmanında yarışır.
Bu size birşey ifade eder sanırım.
-
Peki bu 2t lerin daha çabuk şişer denmesinin doğruluk payı var mı? Tam performansta kullanmadan uzun yol yapılmaz mı?
-
Arkadaş kimse Yamaha RX 115 - RX 135 ten bahsetmemiş ? Egsoz sesi ve egsoz dumanının kokusu yok mu hele, beni baştan çıkarıyor... Ybr 125 im var satıp bi 115 lik alıcam sanırım...
-
maxiscooter adlı üyeden alıntı
Peki bu 2t lerin daha çabuk şişer denmesinin doğruluk payı var mı? Tam performansta kullanmadan uzun yol yapılmaz mı?
evet 2t motor çok çabuk şişer çünkü piston her yukarı çıktığında ateşleme gerçekleşir o yüzden uzun yol için 4t tercih edilir.(4t de ise piston eteşledikten sonra 2 iş yaptıktan sonra tekrar ateşler)
Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir
-
rambomert adlı üyeden alıntı
evet 2t motor çok çabuk şişer çünkü piston her yukarı çıktığında ateşleme gerçekleşir o yüzden uzun yol için 4t tercih edilir.(4t de ise piston eteşledikten sonra 2 iş yaptıktan sonra tekrar ateşler)
http://www.youtube.com/watch?v=GwFB3RcVcHI
o zaman illa 2t olacaksa su soğutmalı falan olacak ki çok sıkıntı yaratmasın...
-
maxiscooter adlı üyeden alıntı
o zaman illa 2t olacaksa su soğutmalı falan olacak ki çok sıkıntı yaratmasın...
evet su soğutmalı olursa sıkıntı çıkarmaz
Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir
-
konuyla alakası yok ama 2 zamanlıların gücü
-
585858 adlı üyeden alıntı
Madem 2 zamanlı tavsiyem; bir MZ 251 etz sahibi olarak bu motor olur halen parçaları bulunabiliyor ama 1992 den sonra türk üretimine geçti. Fakat bu kadar uygunlu 4 zamalı varken neden 2 zamanlı tercihiniz.
Sesi ve ürettiği muazzam güç beni 2T ye çekmişti fakat yakıt konusundaki sıkıntıları ve aslında önemli olan hayranı olduğum o muazzam gücü başlangıç seviyesinde kontrol edemeyeceğimi düşündürdüğünden vazgeçtim .
İstanbul Avrupa yakasında akvaryumla ilgili tüm sorunlarınıza ücretsiz cevap alabileceğiniz biriyim .
İsteyin kapınıza kadar geleyim
-
cagiva mito 34 hp,,,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-cagiva-cagiva-mito-125-evo-turkiye-deki-en-hizli-125-lik-120202588/detay
-
serkanADH13 adlı üyeden alıntı
cagiva mito 34 hp,,,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-cagiva-cagiva-mito-125-evo-turkiye-deki-en-hizli-125-lik-120202588/detay
Sabah baktım bu ilana ödüm koptu
İstanbul Avrupa yakasında akvaryumla ilgili tüm sorunlarınıza ücretsiz cevap alabileceğiniz biriyim .
İsteyin kapınıza kadar geleyim
-
Adam pes etti,vaz geçti 2t racing ile başlamaktan, vurmayın yeter
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)