APALA adlı üyeden alıntı
Aynı sorunu hemen hemen hergün yaşıyorum.
Son zamanlarda, kasksız bir kaç seferde okula gittim.
Nedenine gelince, bahsettiğimiz aynı konu.
küçük yer, bulunduğumuz ilçede, kask takan 3-4 adamdan biri olmak.
Ve daha vahimi, üniversiteye (profesyonel biçimde motosiklete binip) motosikletiyle giden, ve de kask takan "tek" insan olmak.
Ve üniversitedeki, boş belek, gereksiz adamlarla akşama kadar muhatap olmak.
Eldivenlerin her birini bir adamdan,
Montu başka birinden,
Kaskı bambaşka birinden kurtarmaya çalışmak.
Kaza bela bunları kaptırırsan, bahçeye çıktığında karşlacağın sahne şudur:
"S" beden eldivenini, XL eline takmış, yanındaki arkadaşına yumruk atan bir adamcık,
Eldivenin diğer eşini eline takmış, duvara ymruk atan bir .çocuğu,
"XS" beden montunu giymiş, kendini yumrklatan bir .iç,
ve yine "S" beden kaskını takıp, millete kafa atmaya çalışan karpuz kafalı biri, etrafındakilerin kaska tekme atmaya bile kalkmaları, ve daha niceleri...
Bu ekipmanlarını, istanbuldan bile sipariş ettikten bir gün sonra elinde olmasına rağmen, bu 3-5 çapulcudan yarım saatte kurtaramaman.
nitekim tpladıktan sonra, kaskı kafana takarsan, karşıdan vizöre gelecek bir yumruğa hazırlıklı olmalsın.
Yada, yandan yiyeceğin şamara.(henüz iki hafta önceydi, sırf bu yüzden, sınıfımdan ve çevremdeki bir arkadaşımla kavga etme noktasına geldim, ayırdılar, küstük. Haksızmışm gibi birde trip yemem cabası. Çokta tın.
VE en sık kurulan cümleler;
1. yere atayım mı, bakalım kırılıyormu?
2. bu mont mu koruyacak şimdi seni kazadan, peehh, korumaya bak.
3. Bi yumruk atayım mı? bakalım koruyr mu?
4. Şu kaskı verde, bi kafa atayım dvara bakalım ne olacak;?
5. Ben bu kaskı kırabilirmiyim, kıramazmıyım? ver bakalım nasıl kırıyorum.
6. (ve en çok duyduğum)MOTORU VERSENE ya da PALA BENİ ÇARŞIYA ATSANA. (atmadığın zaman, bu küçük ilçede sürekli karşılaştğın bu adamların taş atmalarına maruz kalıyorsunuz. Bu yüzden aniden durup, biriyle daha kapışmışlığım vardır.)
Efkarlandım yine. Neyseki şu sıralar hayat buldğum tek şey, okuln 2 ay sonra bitiyor, ve bu adamcıları bir daha asla görmeyecek olmam.