Sayenizde mobilet arayışına girdim.
Sonlara doğru olan, asker yeşili olanına resmen eridim.
1-2-4ü getir elit bi semtte 5 kat fiyatına sat
hatta şu çift silindirliyi getir ben aliyim
Aletler çok güzel gerçekten Normalde moped sevmezdim bizim burdaki apaçiler yüzünden ama bunları görünce 2. bi motor olarak moped alıp modifiye yapmayı düşünüyorum zevkine ama tabi para lazım Bu resimlerdeki mopedler 77 cc 22 hp gücünde mbk 51 polini kit kullanıyorlar araştırdım biraz
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:09 ----------
Mat yeşil olanını bende sevdim baya ama böyle bişey yapmak biraz tuzlu olur gibi
Mavi olanı daha önce görmüştüm. Geçem sene Motor On dergisine çıktı.
LİVE TO RİDE, RİDE TO LİVE!
Bu mopedlerin silindir kitlerini nereden bulabilirz ebay dışında bilen var mı beyler ?
Konuyu tekrar hortlatma sırası bende galiba, üniversitede son sınıf öğrencisiyim ve elime para geçtiği taktirde projeye başlamayı düşünüyorum.
Ve şu sıralarda aynı şekilde kendime bir iş planı yaptım:
1)Öncelikle kaportası sağlam bir mobilet almak ( motor çok önemli değil)
2)Şasiyi işlemlere tabi tutmak ( kesme biçme,temizlik,boya )muayeneden geçebilmesi için çok uçuk şeyler yapmamayı düşünüyorum (çamurluklar kaldırılıp, şasi kısaltılabilir)
3)Sıra motor montajı ve elektrik işlemlerine geldi (motor olarak cup tarzı 100cc lik motor düşünüyorum; hem 4 zamanlı motor olması hem de biraz daha hız yapabilmesi için, egsoz sesiyle çevreyi de rahatsız etmemiş olurum herhalde)
4)Frenler, amortisör ve jant teker aşaması ( ön tekere disk fren arkaya kampana olabilir, jant olarak da
100/80-17 ön, 130/70-17 arka olabilir, ayrıca amortisörler de değişmeli )
5) Gidon,far,sinyal lambası gibi değişikliklerde yaptırmayı düşünüyorum.
Kullanım olarak hafta sonları Ankara şehir içinde kullanmayı düşünüyorum.Sizlerden ricam yukarıda yazdığım maddelerde size göre sorun çıkar mı?
Şu maddeyi değiştir diyerek akıl verebilir misiniz ? Cup motoru takılırsa muayeneden geçer mi ? Ankara'da bu işleri yapacak sağlam usta önerebilir misiniz? Kaporta işlemi kolay sanayi de tanıdık kaporta ustam var ancak motorun montajı,elektrik,amortisör,fren vb. işlemlerde parça bulabilecek montajı yapabilecek ve sistemin verimli şekilde çalışmasını sağlayacak tecrübeli usta önerebilir misiniz?
Almayı düşündüğüm mobilet bionik modeli olacak kasası ve şasi görüntüsü daha uygun geliyor.
Yapmayı düşündüğüm tarzda ki mobilet
şu mondialin 100 hyena modeli var ya piyasda başka motor türevleri de mevcut ondan bu tarz bişey yapılır
2006 MONERO ANGEL 150/2013 ARORA KARTAL 100/2013 MONDİAL 100 MG PRİNCE/2014 BAJAJ BOXER BM 150
Bir iki tanesi hariç üstüne yatılmaz bunların. Cıks olmamış
bir bizim kopillerin yaptıklarına bak, bir de bunlara bak. biz hala cilalı taş devrindeyiz.
güzelmiş bu oyuncaklar...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)