Hava yağmurlu bugün. Motosikleti çıkardım lastik kuru yer ıslakken motor daha çok kayiyordu. Suya girdim lastikler tamamen ıslandi ve eskisine göre daha iyi tutuyordu ama beceriksizligim sayesinde yarim saat sonra motoru yan yatırdım
Hava yağmurlu bugün. Motosikleti çıkardım lastik kuru yer ıslakken motor daha çok kayiyordu. Suya girdim lastikler tamamen ıslandi ve eskisine göre daha iyi tutuyordu ama beceriksizligim sayesinde yarim saat sonra motoru yan yatırdım
Sana bir şey olmadıysa boş ver,sağlık olsun..
ıslak olunca balatalar daha güzel kavrıyor ama lastik zeminle olan ilişkisine elveda diyor
lastik ısınacak kardeş... ıslanma ile ilgisi yok diye düşünüyorum...
Lastik ve yol, tam olarak ıslandığında yol tutuşu daha iyi olur.
Yağmur yeni yağmışken yerler yarı ıslakken, yada yağışlı havada motora bindiğinizde tekerler tam olarak ıslanana kadar çok daha dikkatli olun.
Geçmiş olsun.
tanıdık üstteki balonu tıkla en üstte bak
yağmurun ilk yağdığı anlarda ya da çiğ vs gibi durumlarda yoldaki tozdan dolayı ince bir çamur tabakası oluşur ve çok kaygan olur.yol ve lastik tamamen ıslandığında yol temizlenir o toz tabakası gider ve daha iyi tutunma başlar.
yolun en tehlikeli olduğu durumlardan birisi de ilk yağmur zamanıdır. tabi yine kupkuru olduğu zaman gibi tutmaz.
sitede sürüş teknikleri ile ilgili makalelerde de bu yazıyordu. ben de oradan öğrenmiştim.
bir baktım gerçekten öyle. yarım ıslak bir yolda yağmura yakalanmamak için hız yapmamak lazım.
Lastikler tamamen ıslandiktan sonra daha iyi tutuyor galiba
Elini yavaşça klavyeden çek :D
Gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.
Geçen gece yağmur yağmasının ardından yola çıktım (75km). Yerler ıslaktı yani. Normal asfaltta sorun yok. Motoru çok yatırmadığın sürece tedirginde olmuyorsun. Fakat virajın birinde yolun parlak kısmında (asfaltın kaymak gibi olduğu yer) şöyle bir arka teker kaydı. Neyseki dikkatli girmiştim, istemsiz sağlı sollu kontrol ile toparladım. Eğer bilmediğiniz yolda gidiyorsanız çok dikkat etmelisiniz. Benim gibi bildiğiniz yoldan gitseniz de, dikkat etmeniz şart. Gecenin o vakti düşsem sabaha kadar bulamazlardı beni (Çanakkale-Çan arası, balaban'dan sonra)
yagmur ilk basladiginda, daha ciselerken yerler asiri kaygan olur. sagnak yagista ise ilk baslangica oranla cok cok daha iyi tutar.. kuru zemin ile sagnak yagistaki tutusu karsilastirirsak, o konuda bende kararsizim banada yagmurda daha iyi tutuyor gibi geliyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)