Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İnsanların bu spora ön yargısı

REKLAM ALANI

Meraba abilerim
    daha bu spora bu yaz başlamak istiyorum ailem başlamamın taraftarı değil ama ben çok seviorum motoru azcık tecrübem var size hangi motoru alıyım diye bişi sormucam zaten yeterli başlık var forumda bu konu hakkında ailemide ikna ettim zaten ama yaza kadar önüme gelen her insan sakat kalısın ölürsün vs falan dio ben de korkuom ama ben ekipman konusunda masraftan kaçınmam zaten önce tedbir sizede sormak istiyorum tecrübelerinizden faydalanmak istiom bu o kadar tehlikelimi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kngsze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Apache *11
    Alıntı motorcandır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Meraba abilerim
    daha bu spora bu yaz başlamak istiyorum ailem başlamamın taraftarı değil ama ben çok seviorum motoru azcık tecrübem var size hangi motoru alıyım diye bişi sormucam zaten yeterli başlık var forumda bu konu hakkında ailemide ikna ettim zaten ama yaza kadar önüme gelen her insan sakat kalısın ölürsün vs falan dio ben de korkuom ama ben ekipman konusunda masraftan kaçınmam zaten önce tedbir sizede sormak istiyorum tecrübelerinizden faydalanmak istiom bu o kadar tehlikelimi?
    ehehe bu konu patlar gider

Motosiklet tehlikeli değil , bayan sürücüler,taksiler,minibüsler,çekiciler,belediyele r,kendinin drictci sana şahinli mahalle hanzoları tehlikeli...
    cenkito ve Mesh bunu beğendiler.

bU sPoR bÖyLe

BUSPORBUSPORBUSPOR
    linkinpark20 ve SolidRider bunu beğendiler.

MhmtcnKoral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R 2011
    Spor derken yarışlara mı katılacaksın? Yarış tulumu, eldiven ve kask alarak başlayabilirsin ��
    kngsze bunu beğendi.

Motosikleti
    Apache *11
    Alıntı MhmtcnKoral adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Spor derken yarışlara mı katılacaksın? Yarış tulumu, eldiven ve kask alarak başlayabilirsin ��
    Benim motosiklet 3.000 liralık bahsettiğiniz ekipmanlar ortalama olarak ne kadar tutuyor
    fearlesboyy bunu beğendi.
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin

Alıntı MhmtcnKoral adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    daha tam kesin karar vermedim ama racing tarzında motorlarla ilgilendiğim için düşünüyorum bu yaz duruma göre karar vercem bilginiz için teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

Alıntı kngsze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ehehe bu konu patlar gider

Motosiklet tehlikeli değil , bayan sürücüler,taksiler,minibüsler,çekiciler,belediyele r,kendinin drictci sana şahinli mahalle hanzoları tehlikeli...
    kardeşim konunun patlaması falan ne alaka anlamadım ben zamanımın bir çoğunu burayı okuyarak geçiriom bu durum hakkında kimse konu açmamış

dental_land - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Öncelikle bu bir spor değildir , sen bakma motorsporları dendiğine.
    ekspermesut bunu beğendi.

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Spordan öte bir tutkudur. Spor istiyorsan daha uygun birşeyler önerebilirim
    Koruma ekipmanların tam olursa ve bilinçli bir kullanıcı olursan tehlikeyi en aza indirgemiş olursun.
    Arabayla kıyaslarsan arabanın kaportası vardır, motorda ise kaporta sensindir. Tehlikesi böyle açıklanabilir sanırım.

ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    1.seviye Egitim al.

Trafikte spor diye bir şey olmaz. Ulaşım aracı olarak gör.

Spor trafige kapalı apanda olur

Korunmalarinda cimrilik yapma,

Limitlerini uygun koşullarda geliştirdikce eğitimlerine devam et.

Sitede çok iyi arkadaşlıklar kurabilirsin. Onların tecrübelerinden faydalan.

Benim yol haritam bu. Uygun geliyorsa sen de kullan.

Hayırlı olsun.
    SolidRider bunu beğendi.

Motosikleti
    Apache *11
    Alıntı motorcandır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    daha tam kesin karar vermedim ama racing tarzında motorlarla ilgilendiğim için düşünüyorum bu yaz duruma göre karar vercem bilginiz için teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

kardeşim konunun patlaması falan ne alaka anlamadım ben zamanımın bir çoğunu burayı okuyarak geçiriom bu durum hakkında kimse konu açmamış
    10 saniye içerisinde aklıma gelen kelimeyle gene 10 saniyelik bir arama sonucu..

http://www.motosiklet.net/forum/moto...tehlikesi.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto...tehlikesi.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto...-ve-2-gun.html

Ayrıca motosiklet spordan öte bir tutkudur.
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin

Alıntı ectuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.seviye Egitim al.

Trafikte spor diye bir şey olmaz. Ulaşım aracı olarak gör.

Spor trafige kapalı apanda olur

Korunmalarinda cimrilik yapma,

Limitlerini uygun koşullarda geliştirdikce eğitimlerine devam et.

Sitede çok iyi arkadaşlıklar kurabilirsin. Onların tecrübelerinden faydalan.

Benim yol haritam bu. Uygun geliyorsa sen de kullan.

Hayırlı olsun.
    tşkler bilgileriniz için

Alıntı dental_land adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nasıl spor değil? Ben g.t göbek yapmış yarışçı görmedim daha ... En azından başarılı olanını...
    ccc67, SolidRider ve rogget bunu beğendiler.

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    Benimde su an içeride komşu var.yeni motor aldim bana kazadan bahsedip duruyor ve okuldaki hocalar ve herkes herkes vs vs. Sikildim artik yetti.binen herkes ölecek mi ya? Yeter ya yeter.Adam gibi araba kullanan siz yeter.Biz kendi yerimizde düşsek bi şeyimiz olmaz ama siz HAYVAN OGLU HAYVAN sürücüler ustumuze surer yol vermez taciz ederseniz her şey olur.Hayvanlar.

dental_land - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nasıl spor değil? Ben g.t göbek yapmış yarışçı görmedim daha ... En azından başarılı olanını...
    Pist yarışçıları , yarışarak göbeği eritmiyor tabi ki . Kilolarını korumak için salon sporu ve diyet yapıyorlar . Motor üstünde istediğin kadar hareket et , motosiklet beden sporu değildir .

rogget - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 esd,ybr250,dragstar650,kanuni tiger 250
    Pist yarışçıları , yarışarak göbeği eritmiyor tabi ki . Kilolarını korumak için salon sporu ve diyet yapıyorlar . Motor üstünde istediğin kadar hareket et , motosiklet beden sporu değildir .
    sonuçta bir spordur .briç,satranç,langırt,f1,f2''otomobil sporları''gibi bir spordur.eğer spor olmasa bukadar insan toplanıp motorsporları diye bir tabir kullanıp federasyonunu kurup musabakalarını yapıp buna spor demezlerdi heralde.spor salonuda kendilerini bu spora hazırlamak için bir antrenman yöntemidir.siz sanıyormusunuzki lebron james o omuz kaslarını basketbol topuyla yaptı ya da c.ronaldo o vücudu futbol oynayarak mı yaptı tabiki spor salonuna gidecek.

spor; 1 . kişisel veya toplu oyunlar biçiminde yapılan, genellikle yarışmaya yol açan, bazı kurallara göre uygulanan beden hareketlerinin tümü.
    2 . sıfatkullanışı rahat, kolay olan:

ayrıca:

Türkiye Otomobil ve Motorsporları Federasyonu veya TOMSFED, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak 1991 yılında kurulmuştur. 8 Ağustos 2003 tarihinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu adları altında ikiye ayrılmıştır.

profosyonel ya da amatör, bireysel ya da takım olarak, spor ya da hobi olarak yapabilirsiniz, seyahat ya da ulaşım aracı olarak kullanabilirsiniz.

reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F

Hay yaşa emi...
    Motorun sporu mu olur arkadaş? Motorsporu, beyin sporu vs. gibi şeyler uydurmaca düzmecedir.
    Şimdi spor felsefesi dersi vermek istemem ama spor biyo-psiko-sosyal bir olgudur. O yüzden motosiklet yarışı, at yarışı, satranç gibi oyunlar-yarışlar spor değildir. Motosiklet yarışçısı da sporcu değildir. Yarışçı derler ona.
    G.t-göbekli motosiklet yarışçısı görmemiş olmanızın sebebi o kişilerin spor yapıyor ve formuna dikkat ediyor oluşudur. Formda kalmalarına sebep olan şey motosiklet sürmek değildir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------

Federasyonu olması bir şeyi değiştirmez.
    Motosiklet yarışı bir sporsa neden olimpiyatlarda yok?
    dental_land bunu beğendi.

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    motorsporlarını spordan saymayan arkadaşlara bir yarış boyunca ne kadar efor ve sıvı kaybedildiğini araştırmalarını tavsiye ediyorum.
    miras değil alınteri!

motorcrus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cıbır
    Motor spor değil yarış,
    yanlış anlamayın bazılarının otobanda kapışmalarıni demiyorum,
    Pistte yapılanlar motor sporu değil motor yarışıdır.

cem_bloodz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jawa250, CGL2003, CGL2005, GT250, Bajaj, YBR
    sene 97 bizimde hızlı zamanlarımız mahallede oturuyoruz çocuklarla benimde altımda 200cc cgl var bi eleman geldi adı valentinoymuş dediki abi bana motor sürmeyi öğret a2 ehliyet alcam falan nerelisin dedim 46yız kahraman maraşlıyız abi dedi iyi dedim öğrettim dedim ki efendi gibi kullan bak trafikte zibidilik yapma içindeki hız tutkusunu pistlerde at falan abi pist bizde atasporu dedi sonra gitti şimdi kim bilir nerdedir
    crxforever bunu beğendi.

reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Bir şeyi yaparken sarfettiğiniz efor ve kaybettiğiniz sıvı o şeyin spor olarak değerlendirilmesinde etkili olmaz.
    Halde hamallık yapan vatandaş da sporcu o zaman?
    Arkadaşlar, motor sporu, beyin sporu, yatak sporu filan gibi şeyler yoktur.

Beden Eğitimi bölümü mezunuyum. Spor felsefesi dersinde ilk öğretilen şeylerden birisi de sporun ne olduğudur. Ve o saydığımız şeyler sporu spor yapan öğeleri barındırmıyor.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)