savaskayan adlı üyeden alıntı
sevgili kardeşim,
ben işin başka bir tarafındayım,binlerce boşanma davası baktım,sevdiği icin ölümü göze alanlar,hapse girenler,istikbalinden,yaşadığı çevresinden,ailesinden,varlığından vazgecenler de boşanıyor gün gelince emin ol.hatta en çok onlar boşanıyor diyebilirim
motorcuyuz ya mekanik baksak biraz;
aşk uyumdur,tıpkı lastiğin janta uyumu gibi,uymuyorsanız sorun yaşarsınız,sorun yaşıyorsanız yoldan çıkarsınız bir gün,ya da istediğiniz kadar hızlı olamaz,ya da dilediğiniz an duramazsınız.
aşklar sadece"sevmiyorum"demeyle değil,özlememeyle,önemsememekle,saygı göstermemekle de biter
ve aşk karşılıklıdır,iki taraf da özlüyorsa,önemsiyorsa,saygı gösteriysa,uyum sağlamak icin caba sarfediyorsa aşktır.
aşk sanarak diye bir kisinin kendinden,hayatındaki önemli bağlardan vazgececek duruma gelmesi aslında normal değil,patalojik bir durumdur.ağır bir takıntı ,hastalık halidir
bittiyse bitmiştir,
biterse de sen bitme,bir gün karşına öyle biri çıkar ki diğeriyle alakasız,belki O'ndan çok farklı,belki aklının bile ucundan gecmeyen biri.öyle bir uyum yakalarsın öyle bir ısınırsın ki
bu günlerinle dalga gecmeyi bile öğrenirsin
Mevlana ne demiş ,bilir misin
La-Tahzen/Üzülme... ''üzülme!'' der Mevlana...
ve devam eder..
"Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner."
La Tahzen!
Bir yandan korku, bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun. Tek kanatla uçulmaz zaten…
La Tahzen!
Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin?...
La Tahzen!
Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olmaz. Yüzük olmak dileyen ezilmeyi ve yontulmayı göze almalıdır
Üzülme!..
Dert etme can!..
Görebiliyorsan, dokunabiliyorsan, nefes alabiliyorsan, yürüyebiliyorsan...
Ne mutlu sana!.. Elinde olmayanları söyleme bana...
Elinde olanlardan bahset can!… Üzülme!..
Geceler hep kimsesiz mi geçecek?..
Gidenler dönmeyecek mi?..
Yitirdiğin her ne ise; bir bakarsın yağmurlu bir gecede..
Veya bir bahar sabahında karşına çıkmış...
Bil ki! Güzellikler de var bu hayatta...
Gel Git’lerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin?..
“Hüzün olgunlaştırır” ...“Kaybetmek sabrı öğretir”...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
şunu da ekleyeyim.
yaşadıklarımız bizi olgunlaştırır,acı ya da tatlı ne yaşadıysak
Mevlananın bir sözüyle bitireyim:
· İkiyüz batman bala, bir okka sirke döksen, balın içinde erir, gider. Balı tattın mı sirkenin tadını bulamazsın fakat tartarsan bir okka fazla gelir. Demek ki sirke, hem yok olmuştur, hem vardır.