Manuel kesici ( 150cc motosiklet)
Reklamlar
-
Aklımda şöyle bi proje var. Yan ayaklığı indirince stop ediyor ya motor, şimdi o ayaklığa giden kabloların girdiği soketten kablo çekip basit bi düğmeye bağlayıp düğmeyle manuel kesici yapabiliriz. Deneyen var çok verimli oluyor birde 10liraya röle alıp takarsan kabloyla düğme arasına makine gibi kesiciye giriyor. Bunu yapmayı düşünüyorum hem çok basit hem çok ucuz ama motora zararı olurmu elektrik kesip veriyor kısacası bunun motora ne gibi zararı olur ömrü kısalır demesin kimse orası kesin onun dışında kısa vadede bi zararı olurmu, olursa ne gibi zararları olabilir?
Not: Bırak böyle şeylerle uğraşmayın apaçi işi milleti rahatsız etmeyin dicek arkadaşlar lütfen boş yere yorum yapmasın değişik bişeyler yapmak istiyorum hevesimizi kırmayın Yorum ve önerilerinizi bekliyorum
Reklamlar
-
Evimin önünden bu şekilde gecenlere iyi sövüyorum haberin olsun
-
Evinin önünden geçiceğimi sanmıyorum
-
EsesLifan adlı üyeden alıntı
Evinin önünden geçiceğimi sanmıyorum
Benim yerime Eskişehir'de bunu yapacak çok arkadaş vardır eminim
Not: Bana cevap verirken lütfen mesajımı alıntıla.
Gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.
-
Böyle bir şey yapmak istemendeki amaç nedir?
-
arkadaşlar çin malı tüm scooterlar kontak kablolarındaki renkler ve görevleri aynıdır,
eğer elden stop yapmak isterseniz,
kontaktaki ve tüm tesisattaki SİYAH BEYAZ KABLO'YA EKSİ KABLO DEĞDİRİLİRSE MOTOR ATEŞLEMEYİ KESER STOP EDER,,,
Kontak kablosundaki SİYAH BEYAZ renkli olan kablodan düğmeye 1 kablo ,
ve dier tarafada YEŞİL KABLO çekerek bunu yapmak mümkündür,,,
-
Stop kablosu CDI ünitesinden çıktığı için kısa fasılalı Stop-Start durumunda ark oluşacağı için CDI yanabilir.
-
(1996) Coba 175 > (2007) Yuki YK250 > (2013) Hyosung GT250R > (2014) Yamaha XJ6 Diversion F > (2014) Yamaha YZF R1 > (2015) Mondial Drift 125 > (2016) Mondial Cup 100 > (2016) Mondial RX3İ EVO
-
tinerci adlı üyeden alıntı
Stop kablosu CDI ünitesinden çıktığı için kısa fasılalı Stop-Start durumunda ark oluşacağı için CDI yanabilir.
böyle bir durum söz konusu değil,
Sebebi ise motorun pek çok yerinde stop elemanları bulunur,
KONTAKTA,
YAN AYAKLIKTA,
SAĞ KUMANDADA,
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
serkanADH13 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar çin malı tüm scooterlar kontak kablolarındaki renkler ve görevleri aynıdır,
kontaktaki ve tüm tesisattaki SİYAH BEYAZ KABLO'YA EKSİ KABLO DEĞDİRİLİRSE MOTOR ATEŞLEMEYİ KESER STOP EDER,,,
http://i.hizliresim.com/LPE2Qo.jpg
Serkan sanırım kontakla alakalı bi tesisatla yapabilirsin demişşin dediğin gibi yaparsam farları kapatıp açmazmı düğmeye basınca kontak açılıp kapancak gibi olucağı için yan ayaklıkta kontak kapanmadığı için orayı tercih ettim ben
Dört teker bedenini, iki teker ruhunu taşır...
-
30 Ağustos 2014, 02:12
serkanADH13 adlı üyeden alıntı
http://i.hizliresim.com/LPE2Qo.jpg
o zaman kırmızıyla yeşili birbirine bağladığımızdada düz kontak yapmış mı oluruz ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)