Merhaba arkadaşlar.
Dostum ilgine ayrıca teşekkür ederim.
Kazayı polis raporuna göre anlatıcam.Ben yoğun bakımdan çıktığımda ne yaptığımı bilmiyordum çünkü.
Anlatılanlara göre kazayı anlatıcam size.
Arkadasımızın yazısını daha yeni yeni okuyabildim.Yoğun bakımdan çıkalı çok olmadı çünkü Şimdi yapacağım açıklamalar umarım size birşey katar.%85 si hala aynı şekilde devam edecektir diye düşünüyorum. Yine de yazacağım.
Günler 06.04.2014 Pazar günü viraj yapmak istedim. Abimde R1 bende ise CBR 250 vardı.Viraj yapmaya gidecektik.Fakat onun işi çıkınca ben tek basıma gitmek zorunda kaldım. Ninja 300 almak üzereydim. Giydim yarış tulumunu, giydim yarış eldivenlerini, botumu ve kaskımı daha yeni temizlemiştim.
RESİM :
RESİM :
Uludağ da inanılmaz hızlarda viraj yaptıktan ve sliders erittikten sonra deniz havası almak için trilye ye gitme kararı almıştım.İşte hikaye buradan sonra başlıyormuş.
Mudanya da bir kokoreç yedikten sonra trilye ye doğru yol aldım. Yıldıztepeyi geçtikten 4 km sonra Önümde Beyaz partneri sol stop lambasından fermuar düzeninde takipteydim.Keskin virajı kendi şerimdeydim hala dışarıdan aldım ve sliders yere sürterek içe doğru dönmeye başlamışken.
" EHLİYETİNİ 6 AY ÖNCE ALMIŞ 2013 KASA WW PASSAT KULLANAN BEBENİN VİRAJI İÇTEN ALMASINDAN DOLAYI GÖRDÜĞÜMÜZ AN FREN İZLERİ OLMAKSIZIN BİRBİRİMİZE GİRMİŞİZ. olay yerinde ben 60 65 km gibi hızda iken o araçta 55 49 km hızlarındaymış.POlis raporuna göre yolu ölçüp sürüklenme mesafelerine göre bu hızlar tespit edilmiş.
Kaza oluyor ve ben baygınım.Arkamdan gelen araçta 4 kişi var ve 4 ü de doktor.Bana hemen orada arabada bulunan serumu takıyorlar.Akciğerim sönmüs nefes almakta çok güçlük çekiyormuşum.Gözümü açtığımda kaskım ve eldivenlerim çıkarılmıştı.Bu bir rüyamı diyordum.Doktor bayandı bana ufak ufak kalp masajı yapmış.Akciğerim söndüğü için kalp atışım neredeyse durmak üzereymiş.Gözlerim kapanmıştı.Hangi ara sedye ye alındım hangi ara ambulans geldi bilmiyorum.Ambulanstaydım ve doktorların müdahalesi artık bitmiş ambulanstakilere kalmıştım.Nefes alamamaya basladım hemen oksijen makinasını taktılar.Ölüyorum sandım bilinç geldi gitti ve bayıldım.Artık yoğun bakımdaydım.
Sesleri şöyle duyuyorum.Doktor bey kıyafetini kesemiyoruz.Neşter bu deriye girmiyor akciğere girmemiz lazım. Gözlerim kapalı ama duyuyordum.Doktorlar beni 4-5 dakika içinde ancak çeşitli ilaçlarda gözlerimi açtırabildiklerini söylemekte.Gözlerimi açtım tulumun püf noklarını gösterdim nereden açıldıklarını.Kullananlar bilir kimse çıkaramaz senden başka.Neyse tulumu çıkardıklarında ise içimden giydiğim taytımı ve içimdeki CALİFORNİA SUPERBİKE SCHOOL t-shirt imi kesmislerdi.O an tisörtüm dediğimi ve tekrar bayıldığımı söylediler.Bu arada beni sert bir tahta üstüne yatırmışlar got kemiğim o kadar çok ağrıyordu ki o tahtada.Bir yandan tulumun içinde çok terlemiş ve su kaybetmiştim.Yarım saat o acılar içinde dövündükten sonra yastık istiyordum. Yarıklarımı söyleyemiyorum bile bacağıma 2mm çapında 4 cm derinliğinde birşey batmıs ne olduğunu çözemedik.Doktor en sonunda kızarak sus artık işime engel oluyorsun dedi ve ben hala yastık diye ağlıyordum.O kadar ağrıyordu o tahta nedir neyin nesidir bilmiyorum ama çok sertti. Akciğere girme işlemi başlayacak dediler. 3 tane göğsüme yapılan iğneden sonra uyusturmuslardı. Nasıl iğnelerse gözümden yaş gelmişti. Tükürüklerim sağıma soluma bulasmıstı.Doktorlar hemen oksijen maknasını takmıs bana ve neşter ile akciğerimin orası 7 cm civarında kesmişlerdi. Bu acıyı anlatamıyorum bile toplamda 8 kişi gördüm.Ve kestikleri anda bayılmıştım.Doktorlar beni bayıltmamıs bilincim yok diye riskliymiş.Acıdan bayılmıştım. Uyandığımda akciğerime bir tüp koymuşlardı.Ciğerim şişsin diyeymiş.Sigara ve alkol kullanmadığım için iyileşme sürecimin hızlı olcağını söyldiler.
Doktor özellikle dedi ki Erkan tüp şişirmesse ciğerini ameliyata alacağız seni.Sol bacağımda 2 Kırık, Kaburgalarımda 3 kırık,4 çatlak akciğerim %50 performansta calısan bir insana dönmüştüm. Bomboktu artık günler benim için 3 ayda rapor verilmişti
Tulumum olmasa ölceğimi, sadece düz hörgüçsüz deri çeketim olsa kaburgaların ciğere batmasından dolayı yine ölceğimi, botum olmasa sol ayağımda serçe parmaktan itibaren orta parmağa kadar parçalanacağını, pantolon giymiş olsam bacağımın yine parçalanacağını birkaç tıbbi terim yaptı hatırlamıyorum videoda yok o anlar olayları videolara kaydetmisler ki polise rapor verebileyim.Doktor bana bedava yaşadığımı söyledi.Ne kadar şanslı olduğunu arkadan gelen doktorlara sor erkan dedi. O doktorlar umarım ifade vermistir diyerekten polise gideceğim daha ayaklanamadım. Umarım teşekkür etme fırsatını bana sorarlar.Olay yeri fotorafları hala jandarmadaymış.Onlarıda alınca paylasırım.
Ailemin yaşadıklarını söyleyemiyorum bile. NİNJA 300 alınca devam ederiz artık Umarım size birşeyler katabilmisimdir.
Passatta 8 Milyar hasar benim motorda ise 820 Tl hasar var.Motorum arabaya değil araba benim vucuduma çarpmıs. Bacağımda vücumda totelde 25 dikisten fazlasını tasıyorum.
CBR 250 Alan arkadaşım.30 km için değer mi tulumsuz botsuz eldivensiz motora binmeye değer mi ölmene.1000RR kullanan arkadaşım gör halimi bunlar totalde 100km çarpısma hızında basıma gelen olaylar.Kaçla teker yapıp kaçla gidiyoru kurtarı mı seni kutsahini mont kurtarır mı seni scorpion kask. Sen t-shirt le motora binen keko gör halimi.CBR 250 ne olcak deme ölümden döndük DAİNESE, SHARK ,SPİDİ kurtardı beni yapma kardeşim binmeyin söyle motora
RESİMLERDEN BAZILARI / NASIL KORUNDUĞUM HALDE NE DURUMDAYIM. DAHA KENDİMİ NASIL İYİ KORUYABİLİRİM ONU DÜŞÜNÜYORUM. MOTOSİKLET KAZASI CAN ALMISTI ANKARADA 600RR İLE 30 KM CİVARINDA BİR HIZLA NEDENİNİN SORMAYIN ÇOK AÇIK DEĞİL Mİ SADECE KASK MI KORUYOR SİZİ İYİ BİR DÜŞÜNÜN.
Abim professional bir yarıscı olmasa belki bende de bu korumalar olmayacaktı.İlk kazam değil yıllar önce tarlada da yuvarlandık Kekoyduk o zaman şimdi ise farklı durum.