Fosforlu kask radyasyon yayar mı ?
Reklamlar
-
Herkese selamlar. Bugün sharkın fosforlu bi kaskını aldım. Karanlıkta topladığı ışığı yayıyor. Az önce bir arkadaşım fosforun radyasyon yaydığını söyledi. Araştırdım, saatlerin içindeki karanlıkta ışığı yayan kısmında az da olsa radyasyon olduğu yazıyor birkaç yerde. Bilgisi olan var mı acaba?
Reklamlar
-
Kaskinizin CE (veya diger guvenlik) sertifikasi varsa (ki vardir mutlaka) hic dert etmenize gerek yok. Bu sertifikalari veren ulkeler bu konulari yeterince dusunuyor. Iciniz rahat olsun.
-
evet radyasyon yayar. ancak ışık da bir radyasyondur. ya da radyasyon bir ışıktır. zararsız merak etme.
-
biz ne radyasyonlu caylar ictik merak etme bisey olmuyo...
-
eskiden fosforlu etki için direk radyoaktif malzemeler kullanılmış. bu dediğim tabi 2. dünya savaşı dönemi eskisi
bahsettiğin arkadaş biraz güncellesin kendini
-
Başucumda modemle uyuyan adamım fosforlu kaska niye bu kadar takıldım bilmiyorum. Bi an gaza geldim :D
-
dünya zaten radyasyonlu aletlerden geçilmiyor. şuanda bu yazıyı buraya koyarken bile kaç ton yedin haberin yok boşverrr birazda erken ölelim olmaz bişey
-
cep telefonu kadar değildir, kafaya takmayın.
-
kafaya takmasın da ne yapsın kaskı?
:D
* k.bakma , arkadasım hosgeldın ı cok ızlıyorum bu aralar
-
Okadarcık radyasyon kaskın yüzeyinden geçmez gama ışını olmadıkça bişey olmaz
-
umurcan adlı üyeden alıntı
eskiden fosforlu etki için direk radyoaktif malzemeler kullanılmış. bu dediğim tabi 2. dünya savaşı dönemi eskisi
bahsettiğin arkadaş biraz güncellesin kendini
heinrich himmler aramızda
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
-
Betonarme binalarda oturarak zaten yılda 20 röntgen çektirmiş kadar radyasyon alıyoruz.. Takılmayın siz..
(biyomedikal müh. pet(radyoaktif ajan ile görüntüleme) sunumunda philips yetkilisinin söylediği bilgi valla ne kadar doğru bilmiyorum)
-
redlion999 adlı üyeden alıntı
Betonarme binalarda oturarak zaten yılda 20 röntgen çektirmiş kadar radyasyon alıyoruz.. Takılmayın siz..
(biyomedikal müh. pet(radyoaktif ajan ile görüntüleme) sunumunda philips yetkilisinin söylediği bilgi valla ne kadar doğru bilmiyorum)
Granit taşlardan doğal olarak sızan radyoaktif radon gazı yüzünden. Amerikada evlerin bodrumunda radon alarmı vardır. Alarm çalınca evi boşaltırlar bir süre çoğu bilim adamıda radon gazı zarar virmez der.
Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez
-
fosforesans ve floresans bu tanımları araştırınız sorularınızın cevaplarını bulabilrisiniz
-
Heil Spellcheck
-
Cep telefonu , bilgisayar ekranı , tasarruf ampülleri hatta yediğiniz muzdaki potasyum bile radyoaktiftir. Fazla kafaya takmamak lazım.
-
Sen o kasktan 1 yılda alacağın rasyasyonu bir cep teli görüşmesi ile alıyorsun zaten. O kadar ince düşünmeyin
http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!
-
Cep telefonun yaydığı radyasyon ile, fosforlu kaskın veya nükleer rasyasyonu lütfen karıştırmayalım.
Cep telefonu, telsiz telefon, mikrodalga fırın elektromanyetik radyasyon yayar ve hiç bir canlı üzerinde fiziksel bir zararı yoktur bu kanıtlanmıştır. Dikkatinizi çekerim bunun adı elektromanyetik radyasyondur.
SSCB zamanında üretilen fotoğraf makinesi lensleri, fosforlu elektrik düğmeleri, eski saatler, röntgen cihazları vb, ölçülebilir alfa, beta ve gamma ışımaları yaparlar ve bunlar insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olan nükleer radyasyondur. Bu lenslerde toryum, saatlerde ve elektrik düğmelerinde radyum kullanılmıştır. Radyum kullanılan saatler ve elektrik düğmelerinin parlaması için ışıkla şarj olması gerekmez. Her koşulda fosforlu ışık yayarlar. Ayrıca Geiger sayacı ile ölçülebilir radyoaktif ışıma yaparlar.
Şimdi size en önemli bilgiyi veriyorum! Günümüzde ışıkla şarj olan fosforlu saatler, kasklar vb, gibi ürünlerde hiç bir şekilde radyoaktif madde kullanılmamıştır ve kullanılamaz.
-
uur52 adlı üyeden alıntı
Herkese selamlar. Bugün sharkın fosforlu bi kaskını aldım. Karanlıkta topladığı ışığı yayıyor. Az önce bir arkadaşım fosforun radyasyon yaydığını söyledi. Araştırdım, saatlerin içindeki karanlıkta ışığı yayan kısmında az da olsa radyasyon olduğu yazıyor birkaç yerde. Bilgisi olan var mı acaba?
arkadaşın sanırım 2 gün önce discoveryde gösterilen belgeseli izledi o radyasyonlu olan ışık yayan madde radyumdur ve bunun artık kullanımı yasaktır.
-
Bence arkadaşının gözü kaskta kalmış :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)