neyse konu dağıldı bir hatam olduysa hepinizden özür dilerim.
Öyle düşünme dostum, kimse seni rencide etmek için yorum yazmıyor. Hepimiz Anadolu çocuğuyuz. Bu topraklarda hayallerini gerçekleştiremeyen bir tane insan olmasını bile istemem açıkçası. Arkadaşlar da böyle ya da buna yakın düşündükleri için yönlendirme yapıyorlar. Kimse kötü niyetli değil.
Yeni değil bu yalnızlık . . .
Motosiklet terk..
arkadaş kendini ifade etmek önemli birseydir yaş ile alakası yoktur.
Oğuz tespitinde bence kesinlikle haklıdır. Ben Avukatı değilim
Sadece başlığı okudum güldüm ve sadece oğuzun ne yazdığına bakayım dedim.
Şimdi yazıyorum eğer arkadaş eğitimine devam ediyorsan seneye üniversite sınavına gireceksin ve o hayel değil hayal !
https://www.facebook.com/cenk.toker.3
Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]
Şu forumda ki arkadaşların Türkçe takıntısınıda anlamış değilim. Arkadaşın derdine bak sizin tavsiyenize bak.
Tek derdin bu olsun dostum.
Türkçe konusuna gelirsek Türkçe iyidir, Türkçe önemlidir.
İki saattir konuşuyoruz bir kere bile Atatürk demedik.
İyi bir vatandaş olmak; İstiklal Marşı'nı bilmeyi, Atatürk ilke ve inkılaplarını uygulamayı, genç isen Gençliğe Hitabe'yi ve Nutuk'u okumayı ve bittabi Türkçe'yi düzgün konuşup yazmayı gerektirir. Atamızdan kalan en nadide eser ve miraslar bunlar. Bir kere bile Nutuk'u okumamış olup İstiklal Marşı'nı okulda Cuma günleri okunan bir angarya olarak görebilirsin ama Atamızdan günümüze kadar kalan en nadide eserlerden biri olan Türkçe'yi lütfen düzgün kullanalım.
Kardeş hiç sıkma canını halledilmiycek bişey değil o. En azından evdekileri ikna etmişsin alman yakındır. Çocukluğumdan beri kendimi bildim bileli motor iistediğimi ve alacağımı söyleyip durduğumda sadece kavga ettim evdekilerle. Ne zaman ikna olurlar onu bile bilmiyorum. Sen en zor adımı daha bu yaşta atmışsın aileni arkana almışsın gerisi gelir zaten sıkma canını hayalinden vazgeçme sakın
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:29 ----------
Reşit olmadığı için yapamaz. Ebeveyni olması lazım
konuyu açan kardeş.. bizim bursada sürücü kursumuz var sana şöyle bilgi vereyim: sen sınava giremeyeceğim diye kesinlikle korkma. parmak izi ile ilgili şöyle bi durum var: bu bela henüz yeni çıktı ve emniyette aşırı bi yığılma oldu. bu sebepten dolayı normalde son günü 10 nisan olan parmak izi teslim süresi uzatıldı. ne zamana kadar uzatıldı bilmiyorum belki 27, belki 30 nisan. (biz bazen evrakları son güne bırakmasınlar, 1-2 gün erken getirsinler diye son günü öne alarak söyleriz ) diyelim ki bu ay sonuna kadar parmak izini alamadın, ozaman sınava girememe durumun olursa ki olmaz, kaydını sildirir, mayıs dönemine yazılırsın. 10 mayısa kadar da parmak izini götürürsün. 14 haziranda test, temmuz başı da direksiyon sınavına girer, 1 hafta sonrada ehliyetini alırsın okey?
Arkadaş kim üzerine alınırsa alınsın ama nedir bu yahu!!?? 17 yaşında bir genç adam sıkıntısını derdini burada paylaşmış demediğiniz laf kalmamış... 17 yaşında yahu... nedir bu milletin çoluk çocukla gençlerle alıp veremediği...? her halde hata yapacak, her halde yanlış yapacak incir çekirdeğini doldurmayacak şeyleri bahane edecek üzülecek kafaya takacak.... sitede her gün böyle 3-5 konu açılıyor mutlaka takacak bir şey buluyorsunuz... fırçalar dalga geçmeler vs... ayıptır yahu...uyaracaksanız da o çocuğu, genci uygun bir dille uyarın babanızın oğlu değil kimse ( değil babanızın oğlu kendi oğlunuz bile olsa bir kişiyi uyarırken doğru bir dil kullanın ki uyarınızın bir anlamı bir etkisi olsun )
Erdem abiye sözüm var. Kimseye bulaşmayacağım... Bu yüzden cevap vermiyorum.
Konu sahibi arkadaş ile konuştuk, olayı kapattık.
Sizede pipisilin vurdurmak zorunda kalmayalım..
Kimsede sınırını zorlamasın. Yeller gibi eserim yoksa
Bu konu patladı
Burdan beni seven sevmeyen herkese ...Bütün aileme öncelikle anneme tabi
Almanyadaki dayımlara ..Bodrumdaki halamlara ve kız arkadaşım ayşeye selamlarımı yolluyorum
iyiki varsınız sizleri çok seviyorum
Oğuz abiyle konuyu kapattık.yorumlarınız icin hepinize ayrı teşekkür ederim iyiki foruma üye olmusum yorumlarınızla insanın icini rahatlatıyorsunuz
Olduğu kadar......
Olmadığı kader.....
Sıkma canını.....
Ben seni anlıyorum.
2 sene önceye kadar bende aynı senin durumdaydım. Gözüm Motordan başka birşey görmüyordu.
Ailemden izin alamadığım için motorum yoktu , yoldan geçen pizzacı kuryelere dahil büyük bir hevesle bakıyordum.
PEMBE bir elektrikli scooter e dahi razıydım evet Ailem hala bu lafımı hatırlatır bana.
Şuanda benim için öncelik MOTOSİKLET.
Tpkı senin dediğin gibi.
Farklı yorumlar gelmiş , yok 17 yaşındasın kızı düşünmüyorsan psikoloğa git gibi.
Bende 18 yaşındayım şuan motor mu kız mı dersen düşünmeden motor derim.
Motor dan tek önemli olan AİLEMDİR. Derslerim dahi önemsiz o derece bağlıyım
Türkçe konusunda kesinlikle Oğuz abi gibi düşünüyorum.Ha Oğuz abi kadar sert söylemeyeceğim ama cidden herkesin okuduğu bir platforma yazı yazıyorsanız noktalama işaretlerine dikkat etmelisiniz. Bu aynı zamanda okuyucu sayısınıda arttırır, buda sizin yararınızadır.
İyi Akşamlar.
Arkadaşlar bu foruma üye olurken TDK dan onay almak gerekiyo
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)