Arkadaşlar sanırım rodaj bitti motosiklet 2650 km'de.Şimdi ne yapmam gerekir sağır olmaması için.
Arkadaşlar sanırım rodaj bitti motosiklet 2650 km'de.Şimdi ne yapmam gerekir sağır olmaması için.
yavaştan yüksek devirlere çıkmayla başlayabilirsin mesela ama full redline git demiyorum
bu arada motor ney ?
Asya cg 125 lik.(Motosiklet tahminin kaç km'de tamamen açılmış olur acaba)
yeterince açılmış, yağını zamanında değiştir, hava filtresini zamanında temizle tamamdır.
Motorun hiç bakımını aksatmıyorum ama hava filtresi nasıl temizleyebilirim.(bide ben motorun dişlilerini değiştirdim)
dişli değişimi için bence erken daha ama değiştirmişsin bi kere. hava filtresini tornavidayla köküp içindeki süngeri yırtmadan bi hava tabancasıyla veya benzer bişeyle temizleyebilirsin ama bakımını yaparken ustalar zaten senin yerine onu yaparlar. bakımlarını eksik etme yeterli.
Bir şey yapmana gerek yok, devir saatini kırmızıya sokmadan istediğin gibi sür.
Rodaj motora tork ürettirerek yapılır. Yani sık sık düşük devirden yüksek devirlere tam gaza yakın bir şekilde ara hızlanma yapılarak rodaj yapılır siz sürekli yumuşak kullanmışsanız motor sağır kaldı demektir geri dönüşü bu saatten sonra çok zor. Şu an bende rodaj yapıyorum ve bu 4. rodajım olacak.
Anasını ağlatmalısın şimdi tam zamanı
Yorumlar farklı.Ben motoru yeni aldım.Teslim alırken yetkilinin bana verdiği bilgi:Rodaj süresince bol vites değiştir.5000 deviri asla geçme.Uzun yoldan ziyade vites değiştirmeyi gerekecek yerlerde kullan.
Şaka bi yana ancak motoru çok üzmeden ufak ufak gazlamalara başlayabilirsin bence.
Benim bildiğim ortalama motosiklet rodajı 1000 km de biter.1000 km yağ değişimi olur ondan sonra yola devam.Rodaj süresince motosikleti çok zorlamadan farklı devirlerde,farklı viteslerde sürülür.500-600 km ye kadar en fazla yarım gaz.500-600 km den sonra 3/4 gaz açılır.Ara sıra kısa süreli yüksek devirlere çıkılabilir.Rodaj süresince sürekli düşük veya sürekli yüsek devirde sürmek motosikletin motor ömrünü ve performansını olumsuz etkiler.Bu bilgileri bir kaç farklı kullanma klavuzunda gördüm.Sizin motosikletinizin rodajı biteli çok olmuş.1000 km de yağ değişimi,yağ filtresi değişimi yaptıysanız bundan sonra yapacağınız bir şey yok normal olarak motosikletinizi kullanacaksınız rutin bakımlarını yapacaksınız.
Motor sagir kaldi yapacak bisey yok,vakit gecti..maalesef,ne yapsan ne desen bos... :p
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)