motor aldığında yakalanırsan veya daha kötüsü bi kazaya karışıp "ehliyetsiz sürücü yüzünden .... oldu"lara karışırsan, işte o zaman tam alay konusu olursun..
motor aldığında yakalanırsan veya daha kötüsü bi kazaya karışıp "ehliyetsiz sürücü yüzünden .... oldu"lara karışırsan, işte o zaman tam alay konusu olursun..
Ya arkadaşlar anlıyorum sizi gerçekten hepinize çok teşekkürler benim iyiliğimi istiyorsunuz ama benim anlam veremediğim birşey var size o dediğim arkadaşlarım alıyorlar altlarına motorları bi gazlıyolar üsküdar sahil, kadıköy rıhtım vs. beni arkalarına bile almıyorlar gerçekten sinirleniyorum ben duygusal biriyim böyle benle dalga geçilsin en az 1 hafta moralim bozuk gezerim. Benim anlamadığım bir diğer konu ise o arkadaşlarım nerdeyse 1 yıldır motor sürüyorlar ve hiç bi olaya karışmadılar polisler hiç birini çevirmiyo hatta bitanesi var kasksız ana caddede polisin önünde normal devriye atan polisin önünde tekteker yaptı ama polis hiiç umursamadı insan bi siren çalar yapma der dimi hiç umursamadı bastı gitti ben bu yüzden diyorum size ve kaza konusunda emin olun altımdaki elektiriklide olsa inanılmaz derecede dikkatli sürüyorum sürekli gözüm aynada oluyo tehlike sezdiğim anda yada bi bağlantı yolu gördüğümdü direk 2 elimde frene basmaya hazır bir konuma geliyo üstelik ayağımı bile buna hazırlıyorum belki fren yetersiz olur manevrayla kurtulurum diye şayet bu olduda hızım yaklaşık 40 iken önümdeki araç fren yapdı ama ben başka bir yoldan çıkan araca bakıyordum önüme atlarmı diye son saniyede onun durduğunu gördüm fakat benim hızım halen 40 idi fren mesafeside yokdu aramızda en fazla 2 metre mesafe kalmıştı direk saniyeler içinde sol aynama bakarak direksiyonu kırdım ve manevra ile kurtuldum yaklaşık arabayla aramda enn fazla 10 cm farkla çarpmaktan kurtuldum.
bak işte kendin diyorsun 10cm farkla kurtuldum diye. oldu o 10 cm de olmasaydı ne yapacaktın.
bu arada o bir senedir gezen arkadaşların senle dalga geçiyorlar ya hani. öyle bir dalga konusunda ara 154 ü trafik şubedeki görevli memura şu istikametten tahmini şu istikamete giden cevrelerine zarar vereceklerini tahmin ettigim kasksız korunmasız motor süren gencler var yaşlarıda cok ufak geldi de. insan bunu arkadaşına yapmaz diyeceksin ama arkadaşta arkadasıyla dalga geçmez zoruna gidecek davranışları sözleri bilir söylemez yapmaz.
bunca insan sana bişeyler yazmış anlatmaya calışmış yok aga ben sizi dinlemem diyorsan sen bilirsin al bir motor plakasız ruhsatsız ehliyetsiz cık trafıge sadece sürüşüne güvenerek ama sakin ola gazete manşetlerinde karşımıza cıkma ve anacıgının babanın yüregine ateş düşürme.
Sanane ondan, bundan, arkadaşından ? ? ?
Onlar sürüyor, geziyor diye senindemi yapman gerekli ? Kız kulesi dediğin yerde ara ara polis çevirmesi olur. Polis bildiğin pusu atar ve direk enselerler.... Havalarda ısınıyor yavaş yavaş... Oh arkadaşlarını paketleyecekler orada direk ? Nereden mi biliyorum ? Evimin hemen dibi çünkü
Çok yalvaran gördüm, abi yapma-etme-babam gebertir-nasıl öderim diye ağlayan. Burada onca insan yazmış, çizmiş... Sana vakit ayırıp tavsiye vermişler. Şimdi sen bunca söylenen, edilen lafı dinlemeyip motor alacaksan buyur al...
Görürüm seni kız kulesinin orada ağlarken. İyi olmuş derim. He bu arada rıhtım-moda-Üsküdar sahil gibi yerlerede polis pusu atıyor. İlla bir gün yakalarlar yani. Bu yüzden ehliyetini al, kafan rahat olsun. İstediğin haltıda ye
Yanlışlıkla bana çarparsan, sürttürürsen, aynama dokunursan vs vs vs ehliyetsiz olduğunu öğrenirsem... Hiç ama hiç gözünün yaşına bakmaz süründürür, hayatını karartırım şahsen. Arkadaşlarınada söyle aynı şekilde. Üsküdar sahilde kimseye çarpmamaya dikkat edin.
(Caydırma politikası vol 1)
hay agzına saglık tr_select
aynı şekilde avrupa yakasındada bakırköy-bahçelievler-şirinevler-yenibosna-sefaköy güzergahındada ben görmiyeyim affetmem.
bak kardeşim bende senin gibiyim aynı yaştayız 125 cc ramzey kangda 150cc yuki asya mondial scutter kullanmadım 13 yaşımdan beri kullanıyorum bi kere bile ceza yemedim bi kere bile kaza yapmadım 3 tane vitesli motor kullandım apache 150 ybr 125 racer 200 ama geçen hafta salı racer la bi kaza yaptım hiç bi koruma yok üstümde virajı alamadım yattım kafam daki dikişleri daha dün aldılar bacağım hala acıyo ihiç bi arabaya çarpmadım kimseyi ezmedim ama hastanede ebemi ...... polis yine yalvar yakar çıktık.bende diyodum yavaş yavaş giderim bişey olmaz diye ama oluyo hiç beklemediğin biş anda şimdi geziler var başladı ben ehliyet korkuma katılamıyorum.çünkü bişey olsa karşı taraf halı bile olsa ehliyetin olmadığı için sen haksıssın hadi diyelim arabaya vurdun bişey olmaz ödenir ama bi cna vursan o zmn bi ömür kendini yakarsın ben mayısın sonunda 17 me giricem ozmn a kadar da binmeyi düşünmüyorum ehliyetimi aldıktan sonra her yere gierim biraz sabret bence
Bence soruyu soran arkadas zaten cevabini biliyorda... Arkadasin sorarken ki amaci ogrenmek olsa her verilen cevaba bin bahaneyle karsilik vermez. Biz burda sayfalarca yapma etme desekte arkadasin dinlemeyip motor kullanacagi belli zaten. Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir. Insallah kazaya karismaz ama, cevirmelere takildigi zamanda insallah burda 3 bin lira ceza yedim birde motorum gitti diye konu acmaz..
Tüm suçlu devlet olmuş arkadaş senın hiçbi sıkıntın yok. Şimdi devlet sana bu yaşta deseki gel verelim sana 125-150 cc bi motor ehliyeti , Sen buraya konu açarsın ya bu nasıl kanun ben 250 cc sürücem kanunlardan nefret ediyorum plakasız motor alsam olmazmı diye .
Abim yok ya arabaların arasından sıfır geçiyom ama seni gördüğüm yerde kaçarım direk bu arada ben motoru alırsam mahalleden çıkmıycamki he bide o arkadaşımı uyardım bak bigün başına iş açarsın en az 3000 lirayı kitlerler sana diye bana verdiği cevapsa sanane olum ben senin yaşın kadar ceza ödemişim oldu
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------
Abim benim için cc sınırı yok todaya bile rağzıyım ben yokuş çıksın iyi yola gitsin hızı felan önemli değil acelem yok benim gideceğim yere 10 dk geç gitsemde olur önemli olan gidebiliyim.
Bende 16 yaşımdayım ve bende 51 lik bionik var :D aynı dediğin gibi benim arkadaşlarımdada motorlar var hatta yakın zamanda arkadaşımın biri plakasız, ehliyetsiz, kasksız, ruhsatsız motorsikletle arabaya çarpmıştı
Babam bu olaydan sonra bana motorsiklet almaktan vazgeçti (zaten sevmez 2 tekerlileri )
Ama köyde yaşadığımız için lazım oluyo annemle ikimiz bir olduk babamı ikna etmeye çalışıyoz :D
Bu arada kaza yapan arkadaşın babası motoru yaptırdı şuan arkadaşım hala biniyo motora plakasız fln ne çeşit babalar var ya
Hergün yanıma gelip ,şununla ön kaldır diyen ve altında r 6 ile 19 yaşında ,30 senelik abilerine gaz sıkan, yakınen tanıdıgım insanlar var.Ne derseniz deyin anlamadıkları için saldım ben çayıra, al kullan kardeşim hiç birşey olmaz ceza yiyince aklın başına gelir zaten.
atasporumuzdur.
yalnız polis amcalar motoru bağlarsa doping sebebiyle madalyasına el konulmuş atlet hüznü yaşayabiliriz o ayrı tabii.
Kardeş burada sana vakit ayırıp senin duygularını ciddiye alıp dinleyen ve sana doğruyu gösteren abilerin olduğu için çok şanslısın. Bence burada sana söylenen herşey, senin ve seni sevenlerin üzülmemesi için. Ehliyet alana kadar plakayı söküp gezmekten çok daha önemli şeyler var yapılması gereken.
Önünde iki seçenek var. Birincisi; kimsenin dediğine kulak asmazsın, alırsın binersin, olası kötü sonuçlarına da katlanırsın ve apaçi kabilesi bir üye daha kazanmış olur. İkincisi; bilinçli, efendi, hayatın ve yaşamın anlamını ve kıymetini bilen, hayattan zevk almaya çalışan örnek ve efendi bir motorcu olursun. Takdir ve seçim senin. Burada herkes ikinci seçeneği isteyecektir emin ol.
http://youtu.be/nA6YifT-CDI?t=2m17s
Bak kardeşim ben ilk motorla tanıştığımda 15 yaşımdaydım suan 25 yaşındayım o süreçte 2 adet ceza yedim biri yalovada biri sarıyerde ikisinide ödemedim daha doğrusu öğrencilik hayatımda ödeyemedim biri ehliyetsizlikten biride ehliyetimi cıkarmadan sadece sertifikayla dolaştıgımdan.Bu devletin acıması yok seni durduran memur görevini yapar yasayı cezayı devletimiz belirler.Kimse memnun değil.Ödemediğim 1800 lira borc olmuş 6.7 binlira gidip taksitlendirdim.Her ay ödüyorum.Ödemesem yarın öbürgün üzerine geçirdiğin yada satın aldıgıgın mal ve ya mallara haciz cıkartırlar.Sana önerim ebisiklete devam et 17 yasına basıncada keyfine bak.Sonradan pişmanlık yaşama.Burada sana kimse sür kardeşim demez diyecek adamda senin kötülüğünü ister yada cahildir.Herşeyi bırak aldıgın motor plakalı ruhsatlı olsun kaskın dizliğin montun olsun o memur seni cevirdiğinde o cezayı yemekten baska bir caren yok.Ve en kötüsü birine çarpmak veya birinin sana çarpması.Kusurun yoksa bile %100 kusurlu sayılacaksın.6 ay ile 1 sene hapsi vardır ehiyetsiz kullanmanın.Kefalete dönüşür.Bir daha aynı sekilde yakaladıgında önceki cezanıda cekersin.Sarhoş adamın biri sana carpsa kefalet durumun yok.Küçük değilsin herseyin farkındasın sadece motor hevesi gerçekleri ört bas ediyor.Herkez bu gunlerden gecti.Mobiletim vardı ilk lisede harcliklarımı biriktirip aldım.Sürekli motoru şişerdi.Mantıklı düşün köy kasabada değilsin burası istanbul.
/\LP
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)