Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

çin malı scooterlar

REKLAM ALANI
    irfan46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 150hs
    ben bu çin malı türkiyede montajı yapılan scooterlar hakkında tecrübelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum mondial,asya,çelik.motoran,kuba,ramzey,kanuni,bisa n,başka varmı bilmiyorum ismini hatırladıklarım bunlar bu markaları kalite olarak sıralasak hangisi diğerlerine göre biraz daha kaliteli ben mondial 150hs 2.el kullandım aldığımda arızalıydı zaten tamir ettirdim ama çok arızalanıyordu o yüzden mondiali kalite olarak pek beğenmedim motoran hakkında bilgim yok kalitelimi acaba diğer çin mallarına göre bilgisi olanların bilgilerini paylaşmasını umuyorum teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    plastik oyuncak. sym iyi diye biliyorum, biraz tuzludur

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Markaya göre kalite sıralaması yapmak imkansız gibi bir şey. Bazı markaların sorunsuz diye nitelendirilebilecek modelleri var.

Bunlar nedir ?

Kanuni ronny 150
    wolf 150
    titacic serisi
    mh dirift
    x-max
    150 mr

gibi gibi...

Alıntı solmyr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    plastik oyuncak. sym iyi diye biliyorum, biraz tuzludur
    SYM çin malı değildir çünkü....

suato21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS/ZX10R
    Bende Mondial 150 Mash var 2013 model.Şuan 2000 km'de,şimdilik bir sorun çıkmadı.Çok güçlü ve seri,şehir içinde kullanıyorum.Arasıra şehir dışınada çıkıyorum.200-300 km kadar..

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Çinlilerin vitesli modellerindeki kalite artışı ne yazık ki scooterlarında pek yok.
    Ancak limitlerini bildikten sonra,bakımlarını eksiksiz yaptıktan sonra yine de iş görürler.
    Mondial'in Znx,Mash gibi yeni modellerinde titreşim eski Hs,Rs,Zc türevlerine göre çok daha az.
    Yedek parçaları kaporta aksamı hariç uygundur. Kaporta aksamları genelde kalitesizdir.
    Sıfır fiyatlarıda 2500-3000 Tl civarına gelmişken,hatta bazı modellerde 3000'i geçmişken 2.el Sym,Kymco vb markalara yönelmek daha doğru olur.
    2.el çinli scooter alınacaksa da bence en temizinin ederi 2.000'dir.

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    Bende Kanuni Ronny var 2011 model 10600 km de, 3 Aydır TVS aldığım için kullanmıyorum. Bu ronyynın mekaniği kötü değil motoru falan da güzel ama süspansiyon diye bişey yok motorda traktörden farksız

Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    scooter da kymco agility super bi motor sanirim japan mali. esprisinide yaparsin kayınço gibi

mustang256 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar
    Adını hatırlamadığım 2006 yılında sıfır aldığımız model bi scooter var mondial 125 mt ile aynı kasa hatta, grenaj bakımından döküldü ama motor harika durumda dağa bayıra vurmadığımız yer kalmadı suan 20 binde sapasaglam. 2 bin km asya nostalji kullandım asyadan çok daha seri geldi bana çok memnunuz şansımıza çok iyi çıktı. Onun haricinde 2013 Mondialın 100 cc sini kullanıyorum şuan sıkıntı çıkartmadı hiç ama gidişi filan hantal yakıtı çok memnun değilim ondan.

Motosikleti
    Mondial 100 UGK
    Arkadaşım eğer yağını suyunu eksik etmez. motoruda üzmeden sıkıştırmadan nazikçe kullanırsan uzun yıllar kullanırsın. bunu 2007 model 27 bin km asya 150t kullandım ona dayanarak söylüyorum. yağ kayış bakımı dışında hiçbi sıkıntı yaşatmadı bana. şuan sattım sıfır mondi aldım 2 binde ondada bi sıkıntı yok.

Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC (Alayına Gider)
    4 yaşında 150 zc var asfalt ağlıyor giderken ve tabi bende üstünde

asya nın nostalji modelini kullanıyorum.Ben memnunum ama arkadası çok geniş aralara öyle çok giremiyorsun.Ayrıca kymco diyenler olmuş, eğer scooter alıyorsan azıcık tatlı duracak ben o tatlılığı görmedim kymco da. Çinlilere dönersek yağını, benzinini koy gez. Zaten scooterden ne bekleyebilirsin ki ?

hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    Asya 150 T1 kullanıyorum. Tecrübelerimi yazarım buraya. İlk aldığım hafta yağ gibi gidiyordu. Bir riva-anadolu kavağı gezisi yaptık. Arka frenden ses geliyor. Ön frene basınca yalpa yapıyor. Bir de giderken hızlandıkça frekansı artan tık tık diye bir ses geliyor önden. Sanırım çok nazik kullanmak gerekiyor. Rahat bir motor ama...
    http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!

irfan46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 150hs
    sym kymco çinlilere göre kaliteli ama pahalı tabiki ne kadar para o kadar kalite yani

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:08 ----------

çin malları 2-3 yıl iyide sonra dökülmeye başlıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:13 ----------

valla mondialin yeni modellerini bilmiyorum ama eski modelleri 2-3 yıldan sonra resmen dökülüyor

mtasdel60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Rs 200 2019
    Çinliler bunları varyatör sesinden insanları sağır etmek için yapmış.

motoran monero lx 100 lük kullanan varmı lütfen yardımcı olunnnnn.

hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    Bir ay falan oldu. Bu surede sessiz kullanmaya öğrendim. Sürekli dip gaz yapmiyorum. Öyle ki 60 a kadar motorun sesini neredeyse duymuyorum.

çin malı scooterları sahibinden çok servisler sever

Vulture24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MR Vulture..
    Abi kızmayın ama scooter bineceksen bence japon alacan. ( Diğer çinlilerdede var sağlamları ) ama scooter ın teker çapı minicik, bide amartisör kötü olunca kaza yapma ihtimali çok çok yükseliyo.
    hasanrs bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)