motor bildiğiniz gibi 170lik ama 100 ü geçmiyor hız yapması için ne yapabilirim...
motor bildiğiniz gibi 170lik ama 100 ü geçmiyor hız yapması için ne yapabilirim...
iyi günler
Silindir Hacmi: 170 cm³
Motor: Tek Silindir 4 Zamanlı
Silindir Çapı ve Strok: 62,0 x 56,2 mm
Sıkıştırma Oranı: 9,2:1
Soğutma Sistemi: Hava Soğutmalı
Maksimum Güç: 9,0 kW (7500d/d)
motorda cc den çok hp si ve tork u önemlidir mesela bir öenek vereyim 170 cc ama 9.0kw gt170 drift 135 cc ve 9.5 kw sizin sorununuza geleyim
bir motorunuz kaç kmde hava filtresi tıkalı olabilir karburatörde pislik olabilir bujiniz yağlanmıştır çapak parabilir iyi ateşlemez benzinin tamamını yakamaz yada rodajı iyi yapılmamış olailir hız isterseniz arka dişliyi bir iki numara küçültebilirsiniz bunun dışında açık hava ve performans egsozu da etki edder birde hava ayarın bozuktur
Merhaba Engin Hoşgeldin öncelikle kendini tanıtmanı tavsiye ederim.
Yoksa arkadaşlar senin ehliyetsiz motora bindiğini yeni başlamış ve ölmeye çalışan bir arkadaş olduğunu düşünüp ciddiye almayacaklardır.
https://www.facebook.com/cenk.toker.3
Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]
yok yok 110 yapıyor o alet.. 170 cc de 9kw olması ömrünün daha uzun olması demek..
mertcanın dediği yerlere bir baktır...
bir CBF 150 veyat YBR 125 alsaydın bu soruyu soruyo olmazdın burda
seninki yolda dökülmesin diye sınırlanmış 100km.ile gerçi oda fazla ama idare eder
sitede yazan değerlere bakma. onu biri kafasına göre yazıyor. aynı motoru kullanan motosikletler aynı markanın sitesi altında farklı güçlerde gösteriliyor. aynı motoru kullanan farklı markalar arasında ise bambaşka değerler var. kanuni mondial gibi markalar, şasiye motoru uydurmak için gücüyle karbüratörüyle oynamaz. fabrikadan motoru alır, şasiye monte etmez, adeta "deper" 170cc o çinli motor çok yüksek hız yapamaz zaten. 100e nasıl çıktığı, kilometresi, nasıl kullanıldığı, yolun, lastik basıncının durumu bujiler, beyin gibi çok şeye bağlı. çok hız yapamasa da 110 rahat görmesi lazım.
benim 200lük cg 110 görüyor ama 160kg.
yeter daha 100 km/s ? ne bekliyorsun abi o modelden 105,110 ?
kardeş ybr dediğin alette 10.27 hp di onunda okadar yaptığına eminim adam sürat yapmıyor diyor siz
YBR CBF alsaydın
CBF YBR alsaydın yahu bune adam almış
1 adamın durumu varmı
2 belkide taksitle senetle aldı nerden biliceksiniz
belkide 4-5 bin veremedi bi bitmediniz arkadaş
Gösterge 100 derken gps 90 diyorsa mesele yok. Fazlası zarar.
Bu motorla daha fazlasını ne yapacaksın?
Bu sorunun mantıklı bir cevabı varsa hep beraber bakalım motorun bir derdimi var diye?
Yoksa seninle ilgilenelim.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
iyi aksamlar ... evet motorda bir sıkıntı var ama çözemediler yada çözmek istemediler , motor 100 e geldimi kendisini sıkıyor ve gitmiyor bende gitmeme sebebini merak ediyorum...
devir kaçtayken 100 gidiyor bir düşük viteste daha yüksek devire çıkmayı denedinizmi mesela 4 9000 bin devir çeviriyorda 5 8 bin devirdemi kalıyor yoksa herr vitesmi bir devirden sonra yukarı çıkmıyor eğer öyleyse yeterli benzin gitmiyor olabilir yada hava filtresi temiz değildir hava ayarına baktırmanı öneririm
daha bugun temizlettim hava filtresini yine aynı yaptı vites 4 teyken 9000 de vites yukseltiyorum ama 5 te de 9000 devre geçmiyor ama yokuş asağı 140 görüyor düzde gitmiyor ...
Hava ayari yapmayi biliyorsan hava ayari yap karburator temizlet subaplarda bosluk olabilirmi acaba
simdi cin malini kucumseyenler var ama yapinca gidiyor bu kesin. soyleki ben silindir hacmini arttirdim 124 cc den 166 cc ye cikardim 200 luk puskurtmeli karburator taktim egr iptali ve egzoz ve emme kanallarini genislettim. cbf li arkadasi hersekilde geciyorum. motorum 15000 de. senin motorun ustten egzantirikli fazla modifiye imkanin yok belki ust kapak taslama ve daha buyuk karburator takilabilir. cift tirnak buji vs ama fazla da bir sey bekleme
hava ayarını yapmayı bilmiyorum nasıl oldugunu söylerseniz sevinirim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)