Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

bajaj pulsar 200 ns fiyat çelişkisi

REKLAM ALANI
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Alıntı gelebek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar bende bu motoru yakın takip edenlerdenim ,fiyat olarak türkiyedeki sadece motor deyil her üründe fazla vergi sömürüsü var ,afrika ülkelerini fransa,italya vs, gibi ülke sömürüsü altında yaşıyorlar, bizde ise baştaki kükümetin vergi sömürüsü altında yaşıyoruz, yapacak birşey yok, gönül isterdiki ülkemize yeni giriş yapan bajaj, kalitesi honda,yamaha kadarda olmasada kaliteli bir motor olan(hindistan'daki 200 ns kullanan arkadaşlarımdan, aldığım bilgilere dayanarak!!) kar marjını daha aşağıda tutsa ve honda gibi motorlara bir darbe vursaydı buda bizim işimize gelirdi rekabetten kazananlar olurduk ama olmadı olamadı artı olarak ben kuralkan kanuniye güvenmiyorum, geri dönük yaptığı işlere dayanarak, yanlız bajaj 2 sene araştırma sonucu seçtiği kuralkan holding tüm adımlarında kendi denetimi altında ilerliyorlar, bajajın diyer ülkelerdeki başarısına bakarsak olumlu olucaktır ülkemizde,de ve önceden yaptığımız olumsuz yorumlara geri dönen olmoyordu,şimdi ise 6 aydır kuralkan bajaj satış müdürü olan Ekrem Ata beye ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyorum, bajaj 200 ns test sürüşünde tanışma fırsatımız olmuştu fabrikada kendisiyle, çok iyi ağırlamıştı bizleri.Bakalım honda pcx,imi satışa çıkardım pulsar 200 ns alıcam hayırlısıyla inşallah herşey güzel olur saygılar arkadaşlar, ne kadar yazmışımya
    Peki bajajın getirdiği diğer iki modele devlet neden ayrı vergi politikası uyguluyor sence O iki modelde hindularla aramızdaki fiyat farkı 1000 TL ya var ya yok
    yasin822 ve cool113 bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    seyitster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ekrem ata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli arkadaşlar; bir çok yanlış bilgi olunca yazmamak mümkün olmuyor. Özür dileyerek bir-iki açıklama yapmak durumundayım;

1. Fiyatı 6000 tl açıkladık, şimdi 8000 tl'ye yaklaştı gibi bir durum yok. Yanlış bilgi. 17 aralık'ta belirlemiş olduğumuz fiyat 6999 tl idi, şimdi bu fiyat 7371tl. KDV ve ÖTV dahil. Başka hiç bir rakam telaffuz edilmedi. Birinci ağız olarak söylüyorum. Bunun haricindeki bilgiler doğru değildir.

2. Net olarak bir konuyu izah etmek istiyorum. Sizlerin karşısında büyük bir güvenle kendi ismimi zikrederek duruyorum. Bundan da büyük onur duyuyorum. Sebeb şu; BAJAJ ile ortaklığımız basit bir iş ortaklığı değil. Her adımı beraber atıyoruz. Nerede ise her hafta beraberiz. 55 ülkede yaşanan başarı hikayelerinin altında bu tecrübeler yatıyor. Aynı strateji Türkiye'de uygulanacak, merak etmeyin. Hiç bir adımı yanlış atma lüksümüz yok, eğer olursa çok çabuk düzeltme yaparız.

3.Bir marka ve ürünün başarılı olmasında beş büyük faktör var.

-ANA TEDARİKÇİ
    -ÜRÜN
    -ÜRETİCİ
    -SATIŞ SONRASI HİZMET
    -EKİP.

Bütün bu faktörlerin hepsini yeniden ele aldık. Şu anda DİSCOVER ve BOXER ürünlerimiz yollarda. Bir çok kurye arkadaşım Discover kullanmaya başladı. Lütfen bu forumdan da yorumları inceleyin. km de 10 kuruşluk bir yakıt aralığından bahsediyoruz. Dün BOXER kullanan bir kurye de 1 km de 11 kuruş yakıt sarf ettiğini ifade etti. Bunun gerisinde büyük bir teknoloji var...

Aynı şekilde PULSAR modelimiz de çok ses getirecek. İlk partimizin tamamı satıldı, ilave tedarik planının devreye soktuk.

Rakamlar ile ilgili ne söylüyorsam işte burada pazarlama müdürünüz olarak muhatabınızım.

İlk parti 15 gün içinde inşallah müşterimiz ile buluşacak. Mayıs ayı sonuna kadar da bekleyen hiç bir arkadaşımız mağdur etmeyeceğiz.
    Lütfen yedek parça fiyatlarını da bajaj.com.tr'den online satış bölümüne girin. Yedek parça fiyatlarını karşılaştırın. Oldukça uygun fiyatlarla satış yapacağız.

Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar.

Allah'a emanet olunuz.

Saygılarımla...
    Sayın Ekrem Bey öncelikle pulsarın fiyatını neden bu kadar yüksek olduğunun aradaki farkın neden bu kadar yüksek olduğunu hala net açıklamış değilsiniz tatmin edici bir cevap yok ayrıca daha satılmaya başlamadan motorun fiyatı 372 tl artıyor ki az değil neden ?
    turkish39 ve yasin822 bunu beğendiler.

Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Alıntı seyitster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sayın Ekrem Bey öncelikle pulsarın fiyatını neden bu kadar yüksek olduğunun aradaki farkın neden bu kadar yüksek olduğunu hala net açıklamış değilsiniz tatmin edici bir cevap yok ayrıca daha satılmaya başlamadan motorun fiyatı 372 tl artıyor ki az değil neden ?
    O konuya pek takılmamamız gerektiğini söylemişti Ekrem bey,motorla ve teknolojisiyle ilgilenmeliymişik.Motorla 2007 den beri zaten ilgilenmiştim,Para konusuna da karışmamamız gerektiğini dolaylı yoldan öğrendik.Gün ola harman ola,sabır ola sarman ola.
    Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Sonuçta Hindistan fiyatı ile buradaki fiyat arasındaki fark açıklanamadı ama bu motor bu fiyatı hak ediyor mu ediyor. Fiyatına göre rakipsiz denebilecek bir konumda. Gönül isterdi ki 6 bin TL'ye girsin, iyice yayılsın, seneye bu fiyatlara gelsin, ama olmadı.

arslan26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC700XA
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sonuçta Hindistan fiyatı ile buradaki fiyat arasındaki fark açıklanamadı ama bu motor bu fiyatı hak ediyor mu ediyor. Fiyatına göre rakipsiz denebilecek bir konumda. Gönül isterdi ki 6 bin TL'ye girsin, iyice yayılsın, seneye bu fiyatlara gelsin, ama olmadı.
    Serkan abi yeni motorun geldimi mt07?

sarıdev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    Türkiye'de rekabet kurumu diye bir kurum var bilmem bilir misiniz?Öyle her istediğiniz şeyi istediğiniz fiyata satamıyorsunuz.Özellikle dünyanın önde gelen bir motosiklet üreticisiyseniz piyasa ya sizi dip fiyatlarla sokmazlar.Eğer sokarlarsa bilirler ki diğer rekabet ortamı bozulur ve bazı firmalar kepenk kapatmak zorunda kalır.Örnek bajaj discovery i 3000 tl den satmaya kalksa ki onlara kalsa satarlar ybr ve cbf i geçtim diğer çin modellerini alacak insan kalır mı?Böylece mondial,asya,kuba vs bütün markalar kepenk kapatır.Aynı şey pulsarda da geçerli.
    tahsins ve gelebek bunu beğendiler.

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    gelsin şu pulsarda görelim bakalım dediğiniz kadar var mı

Ekrem Bey ilgili bir şekilde cevaplamışsınız teşekkürler peki neden zam yapıldı bunu öğrenebilir miyiz? Ben motorunuzu 250 sınıfı ile kıyaslıyorum ve fiyat performans açısından verilere bakarak konuşursak çok uygun görünüyor fuarda inceledim plastik kalitesi gözüme çok hoş gelmedi açıkcası onun dışında oturuşu rahattı zaten motor teknolojisinden orada sürekli bahsedildi. Umarım beklediğiniz başarıyı yakalarsınız yakalayınca da umarım diğerleri gibi olmazsınız şuan çin malı bir wolf 11 bin lira japonlara hiç girmiyorum zaten. Açıkcası 250 lik almak imkansız görünüyor şuan bir umut sizin motorunuzu bekliyoruz yaz sonu beğenirsek alacağız. Umarım yaz sonuna kadar 10 bin barajını geçirtmezsiniz

Değerli arkadaşlar;

2 soru devamlı soruluyor. Bu forumda verilebilecek açıklıkta cevap verdiğimi zannediyorum. Ancak benzer sorular gelince de cevapsız kalıyor gibi anlaşılıyor. Aşağıdaki izahtan sonra fiyatı en azından benim artık konuşmamam gerekiyor kanımca...

1. Niçin zam yapıldı? Açıklamıştım. 1,96 üzerinden hesabı yapılan kura göre ayarlama yapıldı. Böyle devam ettiği müddetçe de inşallah devam edecektir. 6999 tl den 7371 tl'ye gelmesinin başka bir sebebi yok.

2. Hindistan'daki fiyatına göre aradaki uçurum niçin fazla? Bu soruyu da uzun bir cevap ile açıklama getirmeye çalışmıştım. Ancak bu sorunun cevabı basit değil. Hiç bir zaman bir markanın dünyadaki fiyatları bütün ülkelerde aynı değildir. Çoğu zaman ürün de aynı değildir. Euro normu bakımından farklıdır, teknik detayları farklıdır (enjeksiyon gibi). Sonra burada hesap etmediğiniz (haklı olarak bilemezsiniz) çok farklı maliyet kalemleri var. Sadece şunu bilin, bu modelin kar marjı diğer modellerden daha sıkışık diyeyim ve noktayı koyuyorum. Kar marjı yüksek bir sektör olduğu zannedilmesin. Kimler geldi ve kayboldu. Parekende fiyatın üzerinde sadece % 8 ötv, % 18 kdv, toplam % 27 lik bir maliyet oluşturuyor. Benden bu kadar. Ama eminim ki itirazlar devam edecek...

Tukish 39 kardeşim; ben de sizi seviyorum. (Kinaye yok). İnanın bu formu da çok seviyorum. Çok güzel bilgileri yakalama şansımız oluyor. Kendisi maşallah radar gibi takipte. Hele sevimli oğlu Face üzerinden canıma okudu. Kırklareli'ne geldiğimde kabul ederlerse söz çaylarını içeceğim. "o konuya takılmayın" gibi bir atlama yapmadım. Sadece bu ürünün fiyatını konuşurken üzerindeki tekneolojileri de bir tarafa koyun, kıyaslamayı öyle yapın demek istedim. Fiyatı kim önemsemez ki?

Sevgili kemboo; yaz sonuna kadar 10.000 tl yi geçmezsiniz sözünüzü bir şaka olarak kabul ediyorum...İnşallah böyle bir şey yok.
    Ayrıca bu ürüne göstermiş olduğunuz teveccühe teşekkür ederim. Özellikle İstanbul Pulsar severlerin sabırsızlığının farkındayım...

Allah'a emanet olunuz.

Saygılarımla...
    kemboo, hector15 ve krd bunu beğendiler.

Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Alıntı ekrem ata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli arkadaşlar;

2 soru devamlı soruluyor. Bu forumda verilebilecek açıklıkta cevap verdiğimi zannediyorum. Ancak benzer sorular gelince de cevapsız kalıyor gibi anlaşılıyor. Aşağıdaki izahtan sonra fiyatı en azından benim artık konuşmamam gerekiyor kanımca...

1. Niçin zam yapıldı? Açıklamıştım. 1,96 üzerinden hesabı yapılan kura göre ayarlama yapıldı. Böyle devam ettiği müddetçe de inşallah devam edecektir. 6999 tl den 7371 tl'ye gelmesinin başka bir sebebi yok.

2. Hindistan'daki fiyatına göre aradaki uçurum niçin fazla? Bu soruyu da uzun bir cevap ile açıklama getirmeye çalışmıştım. Ancak bu sorunun cevabı basit değil. Hiç bir zaman bir markanın dünyadaki fiyatları bütün ülkelerde aynı değildir. Çoğu zaman ürün de aynı değildir. Euro normu bakımından farklıdır, teknik detayları farklıdır (enjeksiyon gibi). Sonra burada hesap etmediğiniz (haklı olarak bilemezsiniz) çok farklı maliyet kalemleri var. Sadece şunu bilin, bu modelin kar marjı diğer modellerden daha sıkışık diyeyim ve noktayı koyuyorum. Kar marjı yüksek bir sektör olduğu zannedilmesin. Kimler geldi ve kayboldu. Parekende fiyatın üzerinde sadece % 8 ötv, % 18 kdv, toplam % 27 lik bir maliyet oluşturuyor. Benden bu kadar. Ama eminim ki itirazlar devam edecek...

Tukish 39 kardeşim; ben de sizi seviyorum. (Kinaye yok). İnanın bu formu da çok seviyorum. Çok güzel bilgileri yakalama şansımız oluyor. Kendisi maşallah radar gibi takipte. Hele sevimli oğlu Face üzerinden canıma okudu. Kırklareli'ne geldiğimde kabul ederlerse söz çaylarını içeceğim. "o konuya takılmayın" gibi bir atlama yapmadım. Sadece bu ürünün fiyatını konuşurken üzerindeki tekneolojileri de bir tarafa koyun, kıyaslamayı öyle yapın demek istedim. Fiyatı kim önemsemez ki?

Sevgili kemboo; yaz sonuna kadar 10.000 tl yi geçmezsiniz sözünüzü bir şaka olarak kabul ediyorum...İnşallah böyle bir şey yok.
    Ayrıca bu ürüne göstermiş olduğunuz teveccühe teşekkür ederim. Özellikle İstanbul Pulsar severlerin sabırsızlığının farkındayım...

Allah'a emanet olunuz.

Saygılarımla...
    Valla abi seni de takip ediyoruz Oğlan dün Ekrem abi Iğdıra kadar gitmiş buraya gelmedi diyor.Ben bir çok sektörde çalıştım küçüklüğümden beri,neyin kaça geldiğini,ne kadar kâr yapıldığını,çalıştığım insanların müşterilerini nasıl kat kat kazıkladıklarını,bunları yaparken kazanamadıklarına dair nasıl yeminler ettiklerini,hesaplarını tutmama rağmen zam istemeyim diye bak görüyon işler bozuk işte diye ağzımı açık bırakmalarını çok yaşadığım için bu fiyat politikalarına acayip derecede takıntılıyım abi kusura bakma.Darılma ama Pulsarın fiyatı beni kıllandırdı abi.Benim fikrim belli zaten başından beri.
    Ama şu konuya dikkatinizi çekmek istiyorum.Şu anki mevcut kanuni bayileri ve servisleri kapısına Bajaj tabelasını yapıştırıp aynen devam ediyor.Önceden de dediğim gibi kanuni ile bi alışverişim olmadı ama nette çok okudum şikayetlerini.Bu konunun üzerine şiddetle eğilmenizi tavsiye ediyorum.Yoksa tabela değişmiş zihniyet değişmemiş bir şey farketmez:( Size bu noktada çok iş düşecek gibi.Osmanlıdaki gibi tebdil kıyafet yapıp öylemi denetlersiniz bilmem ama madem mevcut kanuni servisleri yapacak bu işi denetim şart.
    kemboo, hector15, gelebek ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...

Almasınlar abi başka marka.birisi uygun fiyata piyasaya girse hepsi fiyatları mecburen aşağı çeker.artı bu motorun yan sanayi parçası girerse piyasaya orjinal parçaninda fiyatı düşer.parası olmayan neden mondial alıyor veya mondial in fiyatını rekabet kurumu incelememişmi.sonuçta 150 cc lik cbf 6000 lira civarı ama mondial 3500 - 4000 lira civarı

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı arslan26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Serkan abi yeni motorun geldimi mt07?
    Gelmedi valla, bittim motorsuzluktan. Pulsar için test motoru inşallah MT'den önce gelir de MT'nin üstüne deneyip burun kıvırmayız

EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    Alıntı sardokar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim bildiğim kadarıyla hindistanda euro 3 emisyonlarına uymak diye bir dest olmadığı için radytörlü satılyor. Buraya gelen versiyon ise euro 3 ve enjeksiyonlu. Tabi tüm fark bundan kaynaklanmıyordur herkesin dem vurduğu aç gözlü satıcı aç gözlü üretici ikilisi burada da geçerli.
    euro 3 e uyacağız diye motorun gücü çekişi
    ve 1 litreyle gittiği yolda değişim olur mu sizce?

%15 e kadar olabilir bence

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)