Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...
Sonuçta Hindistan fiyatı ile buradaki fiyat arasındaki fark açıklanamadı ama bu motor bu fiyatı hak ediyor mu ediyor. Fiyatına göre rakipsiz denebilecek bir konumda. Gönül isterdi ki 6 bin TL'ye girsin, iyice yayılsın, seneye bu fiyatlara gelsin, ama olmadı.
Türkiye'de rekabet kurumu diye bir kurum var bilmem bilir misiniz?Öyle her istediğiniz şeyi istediğiniz fiyata satamıyorsunuz.Özellikle dünyanın önde gelen bir motosiklet üreticisiyseniz piyasa ya sizi dip fiyatlarla sokmazlar.Eğer sokarlarsa bilirler ki diğer rekabet ortamı bozulur ve bazı firmalar kepenk kapatmak zorunda kalır.Örnek bajaj discovery i 3000 tl den satmaya kalksa ki onlara kalsa satarlar ybr ve cbf i geçtim diğer çin modellerini alacak insan kalır mı?Böylece mondial,asya,kuba vs bütün markalar kepenk kapatır.Aynı şey pulsarda da geçerli.
gelsin şu pulsarda görelim bakalım dediğiniz kadar var mı
Ekrem Bey ilgili bir şekilde cevaplamışsınız teşekkürler peki neden zam yapıldı bunu öğrenebilir miyiz? Ben motorunuzu 250 sınıfı ile kıyaslıyorum ve fiyat performans açısından verilere bakarak konuşursak çok uygun görünüyor fuarda inceledim plastik kalitesi gözüme çok hoş gelmedi açıkcası onun dışında oturuşu rahattı zaten motor teknolojisinden orada sürekli bahsedildi. Umarım beklediğiniz başarıyı yakalarsınız yakalayınca da umarım diğerleri gibi olmazsınız şuan çin malı bir wolf 11 bin lira japonlara hiç girmiyorum zaten. Açıkcası 250 lik almak imkansız görünüyor şuan bir umut sizin motorunuzu bekliyoruz yaz sonu beğenirsek alacağız. Umarım yaz sonuna kadar 10 bin barajını geçirtmezsiniz
Değerli arkadaşlar;
2 soru devamlı soruluyor. Bu forumda verilebilecek açıklıkta cevap verdiğimi zannediyorum. Ancak benzer sorular gelince de cevapsız kalıyor gibi anlaşılıyor. Aşağıdaki izahtan sonra fiyatı en azından benim artık konuşmamam gerekiyor kanımca...
1. Niçin zam yapıldı? Açıklamıştım. 1,96 üzerinden hesabı yapılan kura göre ayarlama yapıldı. Böyle devam ettiği müddetçe de inşallah devam edecektir. 6999 tl den 7371 tl'ye gelmesinin başka bir sebebi yok.
2. Hindistan'daki fiyatına göre aradaki uçurum niçin fazla? Bu soruyu da uzun bir cevap ile açıklama getirmeye çalışmıştım. Ancak bu sorunun cevabı basit değil. Hiç bir zaman bir markanın dünyadaki fiyatları bütün ülkelerde aynı değildir. Çoğu zaman ürün de aynı değildir. Euro normu bakımından farklıdır, teknik detayları farklıdır (enjeksiyon gibi). Sonra burada hesap etmediğiniz (haklı olarak bilemezsiniz) çok farklı maliyet kalemleri var. Sadece şunu bilin, bu modelin kar marjı diğer modellerden daha sıkışık diyeyim ve noktayı koyuyorum. Kar marjı yüksek bir sektör olduğu zannedilmesin. Kimler geldi ve kayboldu. Parekende fiyatın üzerinde sadece % 8 ötv, % 18 kdv, toplam % 27 lik bir maliyet oluşturuyor. Benden bu kadar. Ama eminim ki itirazlar devam edecek...
Tukish 39 kardeşim; ben de sizi seviyorum. (Kinaye yok). İnanın bu formu da çok seviyorum. Çok güzel bilgileri yakalama şansımız oluyor. Kendisi maşallah radar gibi takipte. Hele sevimli oğlu Face üzerinden canıma okudu. Kırklareli'ne geldiğimde kabul ederlerse söz çaylarını içeceğim. "o konuya takılmayın" gibi bir atlama yapmadım. Sadece bu ürünün fiyatını konuşurken üzerindeki tekneolojileri de bir tarafa koyun, kıyaslamayı öyle yapın demek istedim. Fiyatı kim önemsemez ki?
Sevgili kemboo; yaz sonuna kadar 10.000 tl yi geçmezsiniz sözünüzü bir şaka olarak kabul ediyorum...İnşallah böyle bir şey yok.
Ayrıca bu ürüne göstermiş olduğunuz teveccühe teşekkür ederim. Özellikle İstanbul Pulsar severlerin sabırsızlığının farkındayım...
Allah'a emanet olunuz.
Saygılarımla...
Valla abi seni de takip ediyoruz Oğlan dün Ekrem abi Iğdıra kadar gitmiş buraya gelmedi diyor.Ben bir çok sektörde çalıştım küçüklüğümden beri,neyin kaça geldiğini,ne kadar kâr yapıldığını,çalıştığım insanların müşterilerini nasıl kat kat kazıkladıklarını,bunları yaparken kazanamadıklarına dair nasıl yeminler ettiklerini,hesaplarını tutmama rağmen zam istemeyim diye bak görüyon işler bozuk işte diye ağzımı açık bırakmalarını çok yaşadığım için bu fiyat politikalarına acayip derecede takıntılıyım abi kusura bakma.Darılma ama Pulsarın fiyatı beni kıllandırdı abi.Benim fikrim belli zaten başından beri.
Ama şu konuya dikkatinizi çekmek istiyorum.Şu anki mevcut kanuni bayileri ve servisleri kapısına Bajaj tabelasını yapıştırıp aynen devam ediyor.Önceden de dediğim gibi kanuni ile bi alışverişim olmadı ama nette çok okudum şikayetlerini.Bu konunun üzerine şiddetle eğilmenizi tavsiye ediyorum.Yoksa tabela değişmiş zihniyet değişmemiş bir şey farketmez:( Size bu noktada çok iş düşecek gibi.Osmanlıdaki gibi tebdil kıyafet yapıp öylemi denetlersiniz bilmem ama madem mevcut kanuni servisleri yapacak bu işi denetim şart.
Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...
Almasınlar abi başka marka.birisi uygun fiyata piyasaya girse hepsi fiyatları mecburen aşağı çeker.artı bu motorun yan sanayi parçası girerse piyasaya orjinal parçaninda fiyatı düşer.parası olmayan neden mondial alıyor veya mondial in fiyatını rekabet kurumu incelememişmi.sonuçta 150 cc lik cbf 6000 lira civarı ama mondial 3500 - 4000 lira civarı
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)