Nasıl kazıklanıyoruz?
Merhaba. Bugün bizzat yaşadığım, biz motosiklet severleri nasıl yolunacak kaz gibi gördüklerini anlamamı sağlayan bir olayı paylaşmak istiyorum. Üstelik bu namussuzluğun da yapanların yanına kalmamasını diliyorum.*
2006 yılında satın aldığım Mondial 110 KF marka bir cub motosikletim var. Pratikliği ve çok az benzin tüketmesi nedeniyle adeta terlik gibi kullanıyorum. Banka, market, ıbır zıvır işlere hep onu koşturuyorum. Geçtiğimiz günlerde kornası bir anda çalışmamaya başladı. Elektik bağlantısını kontrol ettiğimde çalışmayan oarçanın korna düğmesi olduğunu tespit ettim. Tamir işlerinin hemen hemen hepsi elimden gelir. Sadece korna düğmesini değiştirsem çalışacak. Mondialin yedek parça sitesinden parça fiyatlarına baktım. Korna düğmesinin tavsiye edilen satış fiyatı 0.98 kr. Yani bedavadan az pahalı. Zaten mondialin parça fiyatları genelde böyledir. Bugün Sirkeci'de parçayı almak için bir kaç dükkana uğradım. 5 tl istediler. Mondialin orjinali olmadıgı ve yüzde 500 fazla istendiği için almadım. Daha sonra mondial bayilerini aradım. Parçaya gerçekten de yüzde 500 fazla istiyorlardı. Parasına değil kazıklanma oranına baktığım için satın almadım. Daha sonra rastgele bir kaç parça daha dormak için bayileri aramaya devam ettim. Hiç biri mondial'in belirlediği giyatlar değildi. En az iki misli fiyat istiyorlardı. Bugüne kadar satın aldığım hiç bir parçanın giyatını araştırmamıştım. Ancak bugün fark ettim ki acaip kazıklanıyoruz. Kimse de hakkımızı korumuyor. 5 tl ne olacak ki dediğimiz parçada tam 4 tl kazıklıyorlar bizi. Üstelik bunu bize yapanlar esnaf abilerimiz. Mondial bu paraya sat diye yazmış deyince de o bildiğimiz tavrını takınıp, "ben o paraya satmıyorum" diyor. Beni kazıklayanlara hakkımı hekal etmiyorum. Siz de etmeyin. Hakkınızı arayın.
Sevgilerimle
Eyüp Serbest