Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 SonuncuSonuncu

Aceminin günlüğü

Motovento
    REKLAM ALANI
    dmRhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Alıntı ahmetersoz1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Havalar iyice ısınsında onlar da gezmek ister rahat rahat gezmiş oluruz bizde... Cidden sabah hava gayet iyiydi şuan sağlam yağıyor burada (Safranbolu)
    Sabah 'ta Istanbul 'da sağlam yağıyordu şuanda durgun burada, işte sıcaklar gelse hava artık zaten geç kararıyor, çok güzel olacak gerçekten
    Bu arada burada baya baya sohbet ortamı oldu sanki herşey Acemi günlüğü sonuçta

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:38 ----------

Alıntı capozzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    - Cbr 125'inle arkana 100 kiloluk artçı alıp, asfalt üzerindeki hafif çamur birikintisinden geçerek köşe dönmeye kalkma. Yoksa düştüğün yetmiyor, kırdığın dükkan vitrin camını da ödüyorsun.

- Cbr 125 ile dik yokuştan aşağı giderken kendini salık durma, öne kayıp benzin deposuna çok önemli yerlerini vurup ağrıdan kendini motordan aşağı atıyorsun.

- Arazi lastikli enduro motorunda keskin viraja hızlı girerken "alır mı almaz mı" diye düşüneceğin zaman içerisinde hiç düşünmeye girme hızını düşür. Yoksa orta refüjde kaktüslerin üzerinde otururken bir elinle hala daha hayali bir elciğe gaz verme pozisyonunda bir müddet şapşal şapşal duruyorsun.

- Enduro motorundayken sadece ayak uçların yere değiyorsa Alsancak'ın ortasında kız arkadaşını standart artçı biniş şekliyle motora bindirme, olduğun yerde yana düşüp tüm karizmayı resetliyorsun.

- Enduro motorunda, kaldırım üzerinde park yeri ararken, sadece ayak uçların yere değdiği için park etmiş arabalardan kalçan ile arada destek alarak ilerliyorsan; momentumunun destek alma zamanının arabalar arasındaki boşluğa denk gelmesine izin verme. Yoksa kaldırım aşağı sağlam şekilde yana düşüyorsun.

- (Her motor için geçerli ama ben Dragstar 650 ile hem de 60 la giderken yaşadım). Ağır vasıtaların asfalt üzerinde tekerleklerinin geçtiği yerde açtığı dikine oluğun içine girme. Burdan takla atmadan çıkışın yok. Benim gibi şanslıysan yuvarlanırken arkadan araba gelmemiş oluyor. Bunu yaptıktan sonra kız arkadaşının yanına gittiğinde sana ilk söylediği laf "öldürücektin beni" olursa kızı hastaneye götürüp bir şeyi olmadığını anladığın an hatunu terk et.

- Gene cruiser motor ile eğer birini takip etmen gerekiyor ve nereye gittiğinizi sadece takip ettiğin eleman biliyor ve aniden durma ihtimali varsa. Sakın senin sürüş karakterine çok ters olan zart zurt basarak gitmesine izin verme. Onun durmuş olduğunu çok geç fark edip 250 kiloluk alete ani fren yaptığında kayıp bir yerlere giriyorsun.

Benden bu kadar
    Usta çok geçmiş olsun be
    capozzz bunu beğendi.
    şŞtt.. Ses Kes, Ses Dinle 1 Tam Gaz 1 Ara Gaz..
    Hayal kuruyorsan, ulaşmak için çaba sarf et.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Usta çok geçmiş olsun be
    Sağol dostum, 9 yılda yaşadıklarımdan aklıma gelenler bunlar )
    dmRhn ve ozwizard bunu beğendiler.

kngsze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Apache *11
    Detayından bence film olur , Allah başka kaza bela vermesin ama enerjimi fulledin
    dmRhn, capozzz ve soycan bunu beğendiler.
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin

Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Eyvallah Yalnız korku basıyor beni böyle okudukça. Hangi motorcu ile görüştüysem söylediği tek şey sende muhakkak kaza yapıyorsun diyor Hiç kaza yapmayan birtane bile motosikletçi yok mu ya Biz de illa yapacakmıyız ?

Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Detayından bence film olur , Allah başka kaza bela vermesin ama enerjimi fulledin
    Ahaheaha eyvallah hacı, hikaye bol aklıma geldikçe yazarım daha )

Eyvallah Yalnız korku basıyor beni böyle okudukça. Hangi motorcu ile görüştüysem söylediği tek şey sende muhakkak kaza yapıyorsun diyor Hiç kaza yapmayan birtane bile motosikletçi yok mu ya Biz de illa yapacakmıyız ?
    Bundan korkucak fazla bir şey yok "Motora binen düşer" bana ilk söylenen söz buydu, ben de bunu bilerek aldım Sana da ben söyleyeyim "motora binen düşer " Çünkü motor eksik bir makinedir. Araba gibi sürücüsü olmadan da kendi dengesini sağlayabilen bir alet değildir. Motor sürücüsü ile bütünleşerek tam bir makine olur. Eh biz sürücüler de insan olduğumuz ve insan olan hata yapacağı için, motora binen düşer, 50 yıllık motorcu bile düşer Önemli olan bunun sayısını ve şiddetini azaltacak tedbirleri almak. Eh sen de gördüğüm kadarıyla bu tedbirleri alıyorsun

Ama sana biraz da gönü rahatlığı vereyim. Şu en son yazdığım olay üzerinden 4 yıl geçti. Ki önümdeki eleman o şekilde sürmeseydi ben gene düşmezdim. Yani toplamda 7 yıl boyunca hiç düşmemiş olurdum
    dmRhn bunu beğendi.

Motosikleti
    2014 KUBA CR1,KUBA 125XR PLUS 2013 - Opel Astra
    abi sen naptın yaa karnıma ağrılar girdi
    - Cbr 125'inle arkana 100 kiloluk artçı alıp, asfalt üzerindeki hafif çamur birikintisinden geçerek köşe dönmeye kalkma. Yoksa düştüğün yetmiyor, kırdığın dükkan vitrin camını da ödüyorsun.

- Cbr 125 ile dik yokuştan aşağı giderken kendini salık durma, öne kayıp benzin deposuna çok önemli yerlerini vurup ağrıdan kendini motordan aşağı atıyorsun.

- Arazi lastikli enduro motorunda keskin viraja hızlı girerken "alır mı almaz mı" diye düşüneceğin zaman içerisinde hiç düşünmeye girme hızını düşür. Yoksa orta refüjde kaktüslerin üzerinde otururken bir elinle hala daha hayali bir elciğe gaz verme pozisyonunda bir müddet şapşal şapşal duruyorsun.

- Enduro motorundayken sadece ayak uçların yere değiyorsa Alsancak'ın ortasında kız arkadaşını standart artçı biniş şekliyle motora bindirme, olduğun yerde yana düşüp tüm karizmayı resetliyorsun.

- Enduro motorunda, kaldırım üzerinde park yeri ararken, sadece ayak uçların yere değdiği için park etmiş arabalardan kalçan ile arada destek alarak ilerliyorsan; momentumunun destek alma zamanının arabalar arasındaki boşluğa denk gelmesine izin verme. Yoksa kaldırım aşağı sağlam şekilde yana düşüyorsun.

- (Her motor için geçerli ama ben Dragstar 650 ile hem de 60 la giderken yaşadım). Ağır vasıtaların asfalt üzerinde tekerleklerinin geçtiği yerde açtığı dikine oluğun içine girme. Burdan takla atmadan çıkışın yok. Benim gibi şanslıysan yuvarlanırken arkadan araba gelmemiş oluyor. Bunu yaptıktan sonra kız arkadaşının yanına gittiğinde sana ilk söylediği laf "öldürücektin beni" olursa kızı hastaneye götürüp bir şeyi olmadığını anladığın an hatunu terk et.

- Gene cruiser motor ile eğer birini takip etmen gerekiyor ve nereye gittiğinizi sadece takip ettiğin eleman biliyor ve aniden durma ihtimali varsa. Sakın senin sürüş karakterine çok ters olan zart zurt basarak gitmesine izin verme. Onun durmuş olduğunu çok geç fark edip 250 kiloluk alete ani fren yaptığında kayıp bir yerlere giriyorsun.

Benden bu kadar

Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    abi sen naptın yaa karnıma ağrılar girdi
    Ahaeheahae hayat işte neler yaptırıyo adama :D

UZAKTAN ÇALIŞTIRMASI OLAN Bİ MOTORDA Bİ DE YAN AYAKÇIK AÇIKSA MOTORDA VİTESDEYSE CEBİNDE ELİNDE ELİN DÜYMEYE DEĞER MOTOR GİDER AKADAŞIMIN BAŞINA GELDİĞİ GİBİ FAR KIRILIR,TAKSİCİ DOLMUŞCU ARKASINDAN GİTME ANİDEN DURARLAR FREN LAMBASI FLNDA YANMIYO ZATEN ÇOĞU DOLMUŞUN BENİM GİBİ ARKADAN TIKLARSIN BİRAZ OLAN SANA OLUR,MOTORUN YAĞINA BAKTIKTAN SONRA AMAN ÇUBUĞU UNUTMAYIN YERİNE TAKIN ÇUBUĞU TAKMAYIP Bİ TANE SCOOTER MOTORU KİTLİYODUM NERDEYSE HATTA Bİ TANE KİTLEDİM YOLDA SCOOTER KENDİSİ İSTOP ETTİ Bİ YAĞ KOKUSU GELDİ YAĞINA BAKTIM YAĞ YOKTU KIZ BEKLİYODU MCBUR GİTTİM ÖLE YOLDA YAĞCI BENZLİK OLUR DİYE MOTORU KİTLEDİM,100 CC CUP DA YAPTIĞIM GİBİ FRENE HIZLICA BASMAYIN KAMPANAYI KIRDIM ;)VE TUHAF Bİ SES DUYUNCA HEMEN STOP EDİN Bİ BAKIN,AMA TEK RİCEM SCOOTERİNİZ VARSA YOL YAPICAKSINIZ KAYIŞINIZI MUTLAKA DEĞİŞTİRİN 30-40 LİRADAN KAÇMAYAN YOLDA REZİL OLURSUNUZ ZİNCİRLİ MOTORLARDA ZİNCİR ÖMRÜ BİRAZ UZUN AMA SELENİZDE ÇANTANIZDA ZİNCİRİNİZE AİT EK BAKLASI PENSE UFAK Bİ ÇEKİŞ VE TORNAVİDA BULUNDURUN.

Motosikleti
    yamaha yzf r125
    vitesler cuplardaki gibi aşağıya basınca değil yukarıya çekince artıyor.

valadeut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 MG KİNG
    Alıntı hasanrs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önce internetten randevu alıyorsun. Ataşehir bir hafta sonra verdi ama yoğunluğa göre değişir sanırım süre.
    1 haftada mi ehliyet çıkıyor yok artık ankarada merkez de en geç 1 gün sonra alıyoruz

kngsze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Apache *11
    Alıntı valadeut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 haftada mi ehliyet çıkıyor yok artık ankarada merkez de en geç 1 gün sonra alıyoruz
    Arkadaşım sınavdan 1.5 ay sonra ehliyetini anca aldı

1 hafta gene iyi ihtimal,ama tanıdığın varsa aynı gün de alabilirsin(paramı hazırlayınca yapacağım gibi)
    hasanrs bunu beğendi.
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin

Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Ahaheaha eyvallah hacı, hikaye bol aklıma geldikçe yazarım daha )

Bundan korkucak fazla bir şey yok "Motora binen düşer" bana ilk söylenen söz buydu, ben de bunu bilerek aldım Sana da ben söyleyeyim "motora binen düşer " Çünkü motor eksik bir makinedir. Araba gibi sürücüsü olmadan da kendi dengesini sağlayabilen bir alet değildir. Motor sürücüsü ile bütünleşerek tam bir makine olur. Eh biz sürücüler de insan olduğumuz ve insan olan hata yapacağı için, motora binen düşer, 50 yıllık motorcu bile düşer Önemli olan bunun sayısını ve şiddetini azaltacak tedbirleri almak. Eh sen de gördüğüm kadarıyla bu tedbirleri alıyorsun

Ama sana biraz da gönü rahatlığı vereyim. Şu en son yazdığım olay üzerinden 4 yıl geçti. Ki önümdeki eleman o şekilde sürmeseydi ben gene düşmezdim. Yani toplamda 7 yıl boyunca hiç düşmemiş olurdum
    Heh usta işte böyle evet son olay önde ki arkadaştan kaynaklı bir sıkıntı ama sende takip mesafesini koruyaydın iyiydi 7 Yılı kazasız devirmek evet çok güzel, olurmuş Tamam motosiklete binen düşer ondada haklısın da olsun ya olabildiğince dikkat etmek şart Valla ben olabilecek tüm önlemleri aldım, sadece ayaklar biraz korumasız ( dizlikler hariç ) oralarımı da koruya bilsem aslında motosikletin zaten benim için arabadan bir farkı olmayacak

mustbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı dmRhn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen yine boşa alabiliyorsun usta Ben daha onu bile beceremiyorum 1 le 2 arasında o boş vitesini bir türlü tutturamıyorum ışıklarda o yüzden sürekli debriyaja basılı tutmak zorunda kalıyorum bazende geçirebiliyorum da rahat edebiliyorum :D Zaten motorun ısısını bende demiyorum susuyorum :D Ayakla ite ite nereye kadar derman kalmaz insan abi kalmaz
    kaza riski altında .... sen ısıklarda beklerken bırının duramayacak kadar hızlı bı sekılde sana geldıgını farkedersen motorunun vıtesde durması avantaj olacaktır. debriyajı bırakır en asgari sekilde darbeye maruz kalırsın diye bı gorus var. forumda konusuldu bu konu..

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:34 ----------

ALLAH korusun ama maalesef motor hata götürmüyor. arabanın çamurluğu bizim kask. araba tamponu bizim göğüs kafesi... sürtmeden boya var veya orjinali ile değişti diyemeyooz

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:39 ----------

Alıntı __redandblac adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vitesler cuplardaki gibi aşağıya basınca değil yukarıya çekince artıyor.
    better motor vardı.. onlar da asagıydı . arkadas ılk verdıgınde tembıh ettı 10 dk aklımda kalmış sonra sonra hızlandım vites buyuteyım dıye kuculttum. durduk yere macera

Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Alıntı mustbe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaza riski altında .... sen ısıklarda beklerken bırının duramayacak kadar hızlı bı sekılde sana geldıgını farkedersen motorunun vıtesde durması avantaj olacaktır. debriyajı bırakır en asgari sekilde darbeye maruz kalırsın diye bı gorus var. forumda konusuldu bu konu..

ALLAH korusun ama maalesef motor hata götürmüyor. arabanın çamurluğu bizim kask. araba tamponu bizim göğüs kafesi... sürtmeden boya var veya orjinali ile değişti diyemeyooz[
    Evet bu yönden bakınca doğru bir düşünce, yalnız bunun daha önce forumda konuşulduğu hakkında bilgim yoktu. Malum bende yeniyim o yüzden net bir şekilde takip edemedim eski konuları, denk geldikçe okuyorum.
    Yani evet, işte kaza olsa da başıma gelebilecekleri en aza indirgemek benim en asli görevim olarak düşünüyorum, sonra yol boyunca aşırı hız yapmadan en sağlıklı şekilde ev ofis arasında mekik dokumam gerektiğini ve yolculuk boyunca dikkatimi sürekli çevremde nelerin olup bittiğini izlemeye ve tahmin yürütmeye ayırmam gerektiğini biliyorum. Altı üstü gideceğim yol her sabah 40 km her akşam 40 km olunca toplamda gün içerisinde yapacağım yol 80Km olunca dikkat etmek bu kısa mesafe için zor olmasa gerek diye düşünüyorum

hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    -150 cc uzun yolda ve otobanda yetmiyor. En az 250 cc su soğutmalı şart.
    dmRhn bunu beğendi.
    http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!

Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Bu yüzden 250CC - Su Soğutmalı tercih ettim
    hasanrs bunu beğendi.

hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    Eylül ayında çıkacağım Ega Akdeniz turu için PCX, Xciting bakıyorum
    dmRhn ve soycan bunu beğendiler.
    http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!

ahmetersoz1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 KN
    -150 cc uzun yolda ve otobanda yetmiyor. En az 250 cc su soğutmalı şart.
    Hocam yetmiyor derken hız olarak mı?
    Ben motoru Balıkesir'den aldım. Safranbolu'ya kullanarak geldim. Çin malı Mondial 150 KN bu arada yolda elimde kalır korkusu çok oldu ama şükür bişey olmadı. Bursadan sonra 450 km yi sadece 2 mola ile geldim bir yakıt biri yemek (Yazın sıcaklarda sıkıntı çıkartır muhtemelen). Ama dediğin gibi 250 cc su soğutmalı bi motor uzun yolda mükemmel olur bir V motor olursa tadından yenmez...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:11 ----------

[QUOTE=dmRhn;3315589]Sabah 'ta Istanbul 'da sağlam yağıyordu şuanda durgun burada, işte sıcaklar gelse hava artık zaten geç kararıyor, çok güzel olacak gerçekten
    Bu arada burada baya baya sohbet ortamı oldu sanki herşey Acemi günlüğü sonuçta [COLOR="Silver"]

Cidden sayfada acemi olarak kalabalıkmışız.. Çaylaklar takımı mı kursak napsak?

Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Hadi şimdiden iyi yolculuklar abi yalnız Eylül 'e çok var farkındaysan

Alıntı ahmetersoz1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam yetmiyor derken hız olarak mı?
    Ben motoru Balıkesir'den aldım. Safranbolu'ya kullanarak geldim. Çin malı Mondial 150 KN bu arada yolda elimde kalır korkusu çok oldu ama şükür bişey olmadı. Bursadan sonra 450 km yi sadece 2 mola ile geldim bir yakıt biri yemek (Yazın sıcaklarda sıkıntı çıkartır muhtemelen). Ama dediğin gibi 250 cc su soğutmalı bi motor uzun yolda mükemmel olur bir V motor olursa tadından yenmez...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:11 ----------

Sabah 'ta Istanbul 'da sağlam yağıyordu şuanda durgun burada, işte sıcaklar gelse hava artık zaten geç kararıyor, çok güzel olacak gerçekten
    Bu arada burada baya baya sohbet ortamı oldu sanki herşey Acemi günlüğü sonuçta
    Cidden sayfada acemi olarak kalabalıkmışız.. Çaylaklar takımı mı kursak napsak?
    Yani evet ciddi anlamda acemi var tabii ki buraya üye olmamızın başlıca sebebi büyüklerimizden bilgi almaktır zaten Kurulabilir mi? Bence kurulabilir MTÇ olarak kurarız

rogget - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 esd,ybr250,dragstar650,kanuni tiger 250
    uzun yolda su soğutmalıya gerek yok hocam hava soğutmalı gayet performanslı olur+v motor güzeldir.2011 xciting bodrumda vardı birtane satılık servis bakımlı isterseniz sorayım ist.da pcx.vardı arkadaşın onada sorabilirim satıyordu oda.ya da numarasını vereyim siz sorun ikisinede.

REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)