Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda İzmir-Denizli arasında bir seyahatim olacak. Bu seyahat öncesi motoruma ne gibi bir bakım uygulamalıyım? Uzun yol konusunda tecrübeli olan arkadaşların deneyimlerinden yararlanmak isterim..
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda İzmir-Denizli arasında bir seyahatim olacak. Bu seyahat öncesi motoruma ne gibi bir bakım uygulamalıyım? Uzun yol konusunda tecrübeli olan arkadaşların deneyimlerinden yararlanmak isterim..
en az milyarcasına da ben detaylıca cevap yazdım.
ayrıca hazırlıklar yalnız motora yapılmaz.
sürücü ve artçı için de hazırlık yapılır, güzergahlar incelenip onlar için de hazırlanılır.
yani iş göründüğü gibi değil. artık motorcusunuz, yüzeysel düşünmeyin.
o zamanlar ne sabırlıymışım gençlikten olsa gerek :(
Her hafta en az 5 tane açılan " Uzun yola gidicem ne almalıyım " konularından biri daha.
Defalarca yazılmasına rağmen kısaca özetlemek gerekirse : Yola çıkmadan önce motorunuzu hazırlayın bunu kendiniz mi yaparsınız yoksa bilene mi yaptırırsınız orası sizin tercihinize kalmış. Yağ,buji değişimi yapılmalı yanınıza bir tanede yedek buji almalısınız. Lastiklerinizi konrtol edin eğer bitik lastikle yola çıkarsanız kaza riskiniz artar,yanınıza birde lastik onarım köpüğü alın yolda patlar ise en azından sizi idare eder.Farlarınız yolda patlayabilir bunun için yanınıza yedek bir tane bulundurun. Motosikletinizin vida ve somunlarını kontrol edin gevşek olanları sıkın. Hidrolik kontrolü yapın değişmesi gerekliyse değiştirin ve fren balatalarınızı kontrol edin,zincirinizin bolluğunu ayarlayın ve yağlayın.Benim aklıma gelenler bunlar,hayırlı yolculuklar.
Yahu burasi forum değil mi?
Forumlar bilgi alışverişinde bulunmak için var. Bir kere açılan konu bir daha acilmayacak olsa ne onemi kalırdı forumun? Ne demek daha önce acildi?
öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Anlamadığım konu sanki millete zorla yazın diyormuşuz gibi yapılan yorumlar. Madem daha önce yazdınız tekrar yazmayın arkadaşlar. Ben o diğer yazılanları da okudum ve bunu bilerek en baştan açmak istedim konuyu. Hani kafaya silah dayamıyoruz ki. rahat olun yani.
Madem konunun daha önce açıldığını biliyorsunuz, "Lütfen konu açmadan önce biraz araştırma yapın" diye nazikçe uyarıp, daha önce açılan konunun linkini yazsanıza şuraya. Hem insanları zamanla araştırmaya iter, hem de konuyu yönlendirerek yardımcı olmuş olursunuz.
Yedek mont yada pantalon bulundurun,birde lastiğin patlama ihtimaline karşı gerekli malzemeler,
Motorunuzda sorun yoksa basın gidin,diğer gerekebilecek malzemeler zaten heryerde bulunabilir türden
Daha önceden açılmış konunun linkini atmaya bile gerek yok.
Çünkü, bu tip konular konular sürekli ilk sayfada çıkıyor zaten.
Neyse.
Şu konuda haklısınız, zorla girip yazma zorunluluğumuz yok.
periyodik bakımları tam olsun yedek buji, lastik tamir kiti yeterli olur
Benzin almak.
lastik tamir kiti
yedek buji
pompa
buji anahtarıda al :D
yağını değiştir balatalarını kontrol et aklıma bunlar geldi
arkadaşım motorun dragstardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam daha önceki bir konudan.normal şehiriçi motorda sıkıntın yoksa deponu fulle 150-200km de bir duracak şekilde telefonunu şarj et.şarj aleti-ruhsat-cüzdan ulaşabileceğin biryerde olsun cebin olabilir.uykunu almış zinde ol arkana bile bakma. iyi yolculuklar
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
bide gri kumaş pantolonunun pacalarını beyaz corabının içine sok. ben arada yapıyom acayip sexi oluyo
şöyle bir yazı dizisi yazıyorum yardımcı olacağını düşünüyorum
http://www.motoetkinlik.com/uzun-yolda-ufak-hacim/
çok güzel bir yazı olmuş. elinize aklınıza sağlık
"ilk yardım önemlidir"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)