Gittiğiniz yerlerde motoru sağlama almak...
Reklamlar
-
Arkadaşlar,
Mesela AVM yada bir çarşıya gittiğinizde motoru nasıl sağlama alıyorsunuz? Bende disk kilidi, 8 mm lik halat kilit ve galvaniz zincir var şu an. Yarın gidebilirsem grade 80 zincir alacağım. Ne yapmam lazım avm yada cadde gibi yerlerde bırakınca?
http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!
Reklamlar
-
sesi çok yüksek çıkan bir alarm taktır mesela.
ben merkeze indiğimde alarmı kurar giderdim çok yüksek sesli alarmım vardı 3 sokak ileriden alarm sesini duyabiliyordum.
-
Unutmuşum alarmda var zincir+alarm iyidir herhalde?
-
Uzun zincir al tekeri ön arka gecir arasindan şasi ye de geçir yan sürgülü kilit var onla kilitle ama ağır olacağı için tekeri kitle veya duvara bağla
-
Sadece direksiyonu kilitliyorum ben. Ama şu motorun üstüne binip tuşlarını kurcalayan çok oluyor. Ne zaman çalıştırmaya kalksam elektrik düğmesi kapalı sinyaller açık uzun far yanıyor. Ah bi denk getirsem fena bozucam ama bir değil iki değil nereye bıraksam aynı muhabbet
-
ben avm tarzı yada gün içinde biryere gittiğimde sadece direksyon kilitliyorum gece evde park ediceğim zaman 20 tl ye anahtarlı halat aldım onu ön tekerleğin arasından geçiriyorum merdiven demirine takıyorum alarımım yok bende fazla teferruata girme sakınılan göze çöp batar zincirle motorunu bir yere sabitle direksyonunu kitle alarmında varmış hiç bişeycik olmaz
-
Valla ben brandayla geziyordum bir ara.
Kocaeli'deyken sorun yoktu ama Ankara çok tozlu bir şehir. AVM'de 2 saatten fazla vakit geçirdikten sonra motosiklet toz deryasına dönüyordu. Tabi vites değiştirme dahil tüm kumandalarla da oynanmış oluyordu.
Bu yüzden gittiğim yerde 2 saatten fazla kalacaksam brandasını kapatıyordum otoparkta da olsa. Yeni motosiklette de aynısını yapacağım ;)
-
Branda + alarm + zincir yere değmesin havada olsun tekerlekten değil şase grenaj oralardan dondur ve kitle bide direksiyon kilidi tamamdır. Tekerlekten kilitleyen arkadaşlar teker sökülüp kilit bi işe yaramaz bırakılabilir.
-
Alarmınız var,
Disk kilit, Halat kilit ve Galvaniz zinciriniz var,
Üstüne birde Grade 80 zincir almayı düşünüyorsunuz.
Bu kadar tedbire rağmen hala içiniz rahat değilse, bundan sonrası artık gittiğiniz yere birde bekçi götürmenizi tavsiye ederim,
Aklıma başka bişey gelmiyor
Ben sadece gidonu kilitleyip gidiyorum.
-
şehir merkezinde gidonu kitle çık eğer tenha bir yerse tak arka tekerden şaseye doğru kilit yeter
-
Benim pek avm alışkanlığım yok,arada yakındaki viaporta giderim onda da direksiyonu bile kitlemem, zaten motorlar için özel yer var gözümüzün önünde sayılır yemek katından falan görünüyor arada bakıyorum
-
hocam bide bekçi tut sen bence yapacağını yapmşsn daha ne??
-
-
Hasanrs'in motosikleti yeni şimdi o yüzden bu kadar teferruata giriyor
Bende yeni aldığım zamanlar öyleydim,gittiğiniz yerlerde zamanla üşengeçlik başlayıp kilit sayısını azaltıp direksiyon kilidini yeterli görmeye başlarsınız
-
Gittiğim yerler değil de kapının önündeyken cidden korkuyorum. Çin malı falan da olsa ilk göz ağrısı :D Hocam galvaniz zincir çok kolay kırılıyor yaa :(( Çalanlar bence kesin bu kilitler nasıl kolayca açılıyor biliyordur :(
-
geçen profilo alışveriş merkezinin önüne bırakmıştım. bırak kilitlemeyi anahtarı üstünde unutmuşum. nasıl o motor çalınmadı hala hayret ediyorum.
-
CrosseR adlı üyeden alıntı
Hasanrs'in motosikleti yeni şimdi o yüzden bu kadar teferruata giriyor
Bende yeni aldığım zamanlar öyleydim,gittiğiniz yerlerde zamanla üşengeçlik başlayıp kilit sayısını azaltıp direksiyon kilidini yeterli görmeye başlarsınız
aynen öyle. benim üşengeçliğim direk başladı gerçi. bi ara disk kilidi kullanıyordum şimdi nerde bilmiyorum geceleri motor garajda zaten bir mekana gittiğimiz zaman gözümün önünde sadece direksiyonunu kitliyorum arada kontrol ediyorum o kadar
-
hasanrs adlı üyeden alıntı
Gittiğim yerler değil de kapının önündeyken cidden korkuyorum. Çin malı falan da olsa ilk göz ağrısı :D Hocam galvaniz zincir çok kolay kırılıyor yaa :(( Çalanlar bence kesin bu kilitler nasıl kolayca açılıyor biliyordur :(
Evet garajınız yoksa kapının önünde biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor,gittiğiniz yerde 2-3 saat duruyor ama evin önünde her gece yatıyor göze batabilir ve çalmak isteyen kişi yarın gece geldiğinde de motosikletin orada olacağını bilir..
Galvaniz zincire gelince,yanlış anlamayın motosikletinizi kötülemek anlamında söylemiyorum ama siz motosikletinizi tamamen savunmasız ''al götür'' durumunda bırakmadığınız sürece pek çalmaya yelteneceklerini düşünmüyorum..
Yani ben hırsız olsam çalacağım motorun kilitleri kırmama ve riske girmeme değmesi lazım,parçaladığımda en pahalı parçası 50tl eden bir araç için kendimi riske atmazdım,parça parça yada bütün olarak elimden çıkarmak için uğraştığıma değmeli..
Tekrar söylüyorum,kesinlikle motosikletinizi kötülemek anlamında söylemedim yanlış anlamayın,insanın motosikleti 1000tl lik bile olsa onun için değerlidir
O yüzden çok sıkıntı yapmayın,kurcalandığında çayırtı koparacak bir alarm ve bir zincir yeterli olacaktır
-
bu kadar evhamlı olma gıttıgın yerde rahatta edemessın dısk kılıdı yeter bıde alarm ı ac arkana bakma yada olmadı motoru evde bırak
-
istanbul karagümrükte oturuyorum...
motorumu araba gibi otopark birakiyorum 75 lira aylik ucret oduyorum...
bir yere gidince aklima hep moturumda aga lastige kilit tak diyorsunda ya motoru kucaklayip kamyona atip götürürlerse diye aklim gidiyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)