Tipini tasarımına şu bu diyemem bu tamamen kişiye özeldir.
1000 kişi MT desede ben mesela NC yi daha bi tasarlanmış buluyorum bu yüzden milletin fikri bu konuda çok önemsiz bence değerlendirmeye bile almamalısın
Zaten kıyaslama listelerin arasında böyle bir soruda yok ama kendini tutamayıp birçok arkadaş ben sarışın hatun seviyorum sen git sarışınla evlen demiş
Biri hafifçecik bişey, zırt pırt atla zıpla motosikleti, nispeten cılız bi duruşu var, dizliğin eldivenin için bagaj takman lazım arkaya sepet falan bişeyler...
Diğeri yere basan, düşük devir ağır baba motosikleti, 4750 Rpm 60 Nm torkla, pata pata yol alırsın,
Yamaha nın "Maksimum Tork" dediği alet bile 6500 de anca veriyor torkunu :/
NC de motorun ruhunu klasik Commuterler gibi, Triumph Bonnevilleler gibi düşün, bunun nispeten birazcık modernleşmişi gibi bakmaya çalış, Combine ABS eklenmişi, yakıtının düşürülmüşü gibi yani.
MT 07 fıtı fıtı sabırla süren birinin yakıt verileri 4.1 lt / 100 km dir ( Yırtsan ...lt/100km )
NC yi fıtı fıtı süren birinin yajkıt verileri 2.8 lt / 100 km' dir. ( Yırtsan 4lt/100km )
MT 07 ile ilgili özellikle virajlarda hissedilen bir şasi esnemesinden bahsediliyor. Şimdilik bir sorun oluşturmuyormuş ama strüktürün bütünleşik yapıda olması gibi güçlü hissi yokmuş. ( Bende sıkı sıkı arayış içindeyim bu yüzden didik didik ediyorum ama ben zaten şasi esnetecek kadar zorlayamam diye düşündüğümden sallamıyorum bu sorunu şimdilik, zaten bu kafayla hiçbişey alamiycaz
)
Satmayı düşünerek geçiş motosikleti olarak alacaksan, MT 07 ile kesin teker şu bu denenmiş olur düşüncesiyle alıcı temkinli yaklaşır. NC 750 de bu sorun resmen "0" baba ağır
Honda ile Yamaha' nın ülkemizdeki yapılanması mevzusuna hiç girmiyorum, taş gibi bi marka olan, daha çok beğendiğim modeli olan Yamaha bu konuda resmen ezilir
Yani bu durumları da göz önünde bulundurabilirsin seçimini yaparken, herşey
kullanım tarzın ile alakalı.
Aslına bakarsan ikisi pekte kıyaslanacak motosikletler değil bana göre ama işte ülkemizdeki seçenek kıtlığından bir şekilde yan yana geliyorlar