Motosikletimi apartmanın içine koymama izin vermeyen apartman sakinine
Reklamlar
-
Buna benzer bir şey geldi başıma. Yeni aldığımız dairenin apartman sakinleri egzoz sesi ve motorun apartman girişinin köşesinde durmasına laf ettiler. Bir gün daha dursun, garaj yaptırıyorum şeklinde kibarca, nazikçe durumu anlattım.. Neyse hallettik olayı.
Bütün daireler için elimde bir koz var tabi. Kimisi gece gitar çalıyor, birisi sopalı silahlı kavgaya tutuşuyor, diğeri içip içip geliyor...
.....şahsı veya çocuğu motoru devirmiş. Haliyle nevrim dönüp bol bol bağırdım, çağırdım, küfür ettim, tehdit ettim. Bütün binayı cama topladım gecenin köründe... O gün, bu gündür ne kimse laf söyler... Ne de ters bir harekette bulunur. Garajımıda yaptırdım tabi bir kaç gün sonra...
Ters bir insan değilim, yüz yüze tanıyanlar var sitede. Bilirler..
Olayın özü; İşi bazen pisliğe, çirkefliğe vurmak gerekiyor. Bizim toplumumuzda sessiz insanı EZERLER !
Reklamlar
-
motorumu koyduğum yer burası bu adama nasıl bir zararı oluyor anlamadım 2 aydır orada
-
Bende bina içine çekiyorum, üstelik bir değil iki motoruz (arkadada brandalı olan) İçeriyi temiz tutmak tek şart
-
Neyse ki müstakil, buyuk bahceli evimiz var bu sorunları cekmeyecegim.Zaten apartman hayatıni olfum olası sevmemisimdir.
-
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:35 ----------
[/COLOR]
TanImsIz adlı üyeden alıntı
yer bile kaplamıyor.
-
apartmanların ortak alanları adı üstünde ortak kullanıma mahsustur,"şu köşeyi kullanayım,kimseye zararım yok"mantığı bu konuda işlemez.Yasal olarak ,Ortak alan projede otopark olarak belirlenmemiş ise veya bu konuda alınmış bir karar kiracı da olsa kat maliki de olsa kimse motorunu apartman icine koyamaz.Burada bir başkasının zarar görüp görmemesi de önemli değil,adam çatı katında oturur ancak girişteki ortak alanda da hak sahibidir sonuçta ve orası park yeri değilse gidip dava da açabilir,karakola şikayette de bulunabilir.
Apartman yaşamı topluluk halinde ve başkalarının haklarına riayet ederek yaşamaktır.başkalarının hakları Kat mülkiyeti kanunu,apartman projesi,yönetim planı ve kat maliklerinin kararları,bunlar da yoksa teamülle belirlenir.Bizim arzu istek ve keyfimize göre değil.
Geç şehirleşen,toplu konuta adapte olması henüz gerçekleşmemiş bir toplumda bunların olması doğaldır.
Öyle"toplanalım gidelim ağzını kıralımla" da olmuyo bu işler.ağız münakaşasına da,komşu kavgasına da gerek yok,bağıra cağıra kimseyi ikna edemezsiniz.boşuna celallenmeyin.
-
savaskayan adlı üyeden alıntı
apartmanların ortak alanları adı üstünde ortak kullanıma mahsustur,"şu köşeyi kullanayım,kimseye zararım yok"mantığı bu konuda işlemez.Yasal olarak ,Ortak alan projede otopark olarak belirlenmemiş ise veya bu konuda alınmış bir karar kiracı da olsa kat maliki de olsa kimse motorunu apartman icine koyamaz.Burada bir başkasının zarar görüp görmemesi de önemli değil,adam çatı katında oturur ancak girişteki ortak alanda da hak sahibidir sonuçta ve orası park yeri değilse gidip dava da açabilir,karakola şikayette de bulunabilir.
Apartman yaşamı topluluk halinde ve başkalarının haklarına riayet ederek yaşamaktır.başkalarının hakları Kat mülkiyeti kanunu,apartman projesi,yönetim planı ve kat maliklerinin kararları,bunlar da yoksa teamülle belirlenir.Bizim arzu istek ve keyfimize göre değil.
Geç şehirleşen,toplu konuta adapte olması henüz gerçekleşmemiş bir toplumda bunların olması doğaldır.
Öyle"toplanalım gidelim ağzını kıralımla" da olmuyo bu işler.ağız münakaşasına da,komşu kavgasına da gerek yok,bağıra cağıra kimseyi ikna edemezsiniz.boşuna celallenmeyin.
yok abi zaten adamın ağızını burnunu kırmakla olmaz sonra suçlu biz oluruz hiç gerek yok ama hani azıcıkta olsa bi saygı hoşgörü olmasını isterim. sonuçta bu araçlara para veriyoruz.
bizim buralar pek güvenli değil.
İnsanlar motosiklet gibidir,her birinin farklı tarzı ve özelliği vardır.
-
bu iş önemli benim başımdan geçen olay anlatayım bir nebze aydınlatıcı olur apartmanın boş bir kulubesi vardı oraya koyuyordum bir gün geldimki kulubeyi komşu yıktırmış motor koyuyorlar diye.Ses etmedim ana girişte merdiven altı vardı çoluk çocuk çişini yapardı orayı temizledim kapı yaptım oraya koydum onada laf ettiler kadınlar çıkarken merdivenden bacakları görünüyomuş.Yoklugumda orayıda kırıp dagıtmışlar bu sefer sabrım taştı bagırdım mahkemeye vereceğim dedim epeybi sesleri çıkmadı.sonra dairem 2 ci katta geniş bi balkonu var inşaat asansörü yaptım oraya çıkarıyorum motoru bu sefer asansöre taktılar çirkin görünüyor diye.Baktım olmıyacak karşı olan komşuyla bir güm meydan muhaberesi yaptık ertesi gün adam evden taşındı o gün bu gün rahatım.Kazan dairesinide apartmana motor garajı yaptım sonunda istiyen motorunu koyuyor.Yani laftan anlamıyanın hakkı haydar uzatmanın manası yok arkadaşlar.
-
bizim apartmanın garajı var, garajın önüne park ederler arabanı çek çıkıcam derim surat yapar, senin motor bizim arabayı toz içinde bırakıyor dedi adam bana ya egzos yüzünden kıl olan sürüyle insan var apartmanda. lanet olsun bu apartmanlara. zaten komşuluk ilişkisinide hiç sevmem, çıksak bir müstakil evede rahat etsek anasını satayım ne tipler var ya
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)