sahıbıyle sohbet ettık bıraz.benımde arasıra parca aldıgım bır servıste yapılmış motor.ustayı tanıyorum.bırde ustanın agzından dınlerım neyın ne oldugunu.pazar gunu ınsallah
sahıbıyle sohbet ettık bıraz.benımde arasıra parca aldıgım bır servıste yapılmış motor.ustayı tanıyorum.bırde ustanın agzından dınlerım neyın ne oldugunu.pazar gunu ınsallah
arkadaslar 100.000 km yi ybr ile yapanlar var.
250 cc honda ile o km sorun olmaz, aracın suan ki durumu önemli
subaplar degişip alıştırrılmıs.egzantrık mılı ve zincırı degışmiş,şimdide debriyaj balata takımı ve taşlarını ıstanbulda bır honda bayiinden sipariş etmiş.şuanki halıyle 120kmyı gordugunu ve rahat bır sekılde gıttıgını soyluyor...bakalım yarın aksam motoru gorme ımkanım olacak kısmetse
motor fotoğraflardan bile yorgun duruyor motor yapılmış diyorsunuz ne şartlar altında yapıldı tork değerlerine uyularak mı toplandı ayrıca komple boyalı gibi vs.vs.uzun uzun yazamayacağım ama bence bulaşmayın...
motora yeni parça takılmış ama 120 yi görüyormuş motorun parçaları alışmadan yapılan hız motora zarar verir rodajı düzgün yapılmassa 120 değil 100 ü zor görür
Ustayı tanıyorsan ve güveniyorsan 100km bence normal o motor için. Düzgün toplanmışsa bence alınır ama şunu da unutmamak lazım. O motorun masrafları senin motoruna göre pahalı olur. Lastik balata Vs.. Bunları göz önüne almalısın.
ıllaki ama suan 4000lerde motor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:48 ----------
MOTORU BAYA BI TOPLmıs.boyasından lastıklerınden motor aksamından balatalarından frenlerınden komple tazelenmıs motor.bende bu sebeple ılgılı oldum motorla.
Üst kapağın orada yağ kalıntılarımı var acep ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:22 ----------
vee 7.resimdeki paslanmış vidanın solundaki şase vidası çok zorlanmış dişliler ezilip büzülmüş.
Daha ayrıntılı baksam elbet hatalar bulurum ama bunlar benim için yeterli oldu bile
HERKES BAKAR ama herkes göremez.sen görmüşsün.oyüzden burada siz danışmak istedim.detay için teşekkur ederim
En iyisini yapmışsın kardeşim. Yazmiyim dedim fakat ülkemizde orj parçalar ile kimse motor aksağımını sıfırlamıyor.
Şahsen sıfırlanmış bir motor yerine çok kilometre yapmış motoru tercih ederim.
Mesela üst kapağın oradaki yağ kalıntısı ? Dehşet bir şey benim için, arkamı döner kaçarım...
Bütçeyi denkleştirip daha temiz modellere bakmanı öneririm. Şimdiden sizin için hayırlısı olsun
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
bana yakın yerde olması ıtıbarı ıle bı fıkır alısverısınde bulunmak ıstedım....sonucta benden cok cok tecrubelı buyuklerımız var burada.hayırlısı olsun bakalım,
Arkadaşımda almıştı hacmine göreyakıtı çok fazla yakıyor ve arkadaşların söylediğine katılıyorum orjinal parça ve adam gibi usta olmadan yapılan yenilemeden hayır bekleme bence hiç bulaşmayın elindeki motor ondan daha iyi
İyi bir yol arkadaşınız varsa hiçbir yol uzak değildir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)