Merhaba arkadaşlar
Dün benim motorun ön dişlisinden tıkır tıkır ses geldi kapağı söktüm baktım dişli sağa sola oynuyor ama vidalar falan sabit gevşeme yok. dişliden sonra 1 pul 1 sıyrılmış segman tekrar pul sonra sağlam segman vardı. muhtemelen benden önceki sahibi takmış.
Şimdi ben dişliden sonra sağlam segmanı takıp sonra pul sonra aşınmış segmanı taktım şimdilik bir sorun görünmüyor. İnternetten araştırdığımda resimlerde hep 1 tane segman görüyorum. Benim asıl merak ettiğim bu segmanın bu dişliyi nasıl sabitlediği? Çünkü segmanın vida yerine denk getirip takıyorum ama segmandaki dişler zaten milin boşluklarına göre giriyor? Yani mile segmanı takınca dönse ve segman dişlisi ile mil dişlisi birbirine keletlense anlarım ama bu şekildeki segmanın mantığını anlamadım. ben yinede bugün yeni segman alıp değiştireceğim ne olur ne olmaz diye ama böyle olunca mantığını çözemediğim için tereddütte kaldım mildeki yuvarlak yere şu piston segmanları gibi yada debriyaj tasının segmanı gibi bir segman takılmalı diye düşünüyorum var mı böyle bir segman?