Uzun gezilerde yanımıza almamız gereken ekipmanlar?
Reklamlar
-
Merhaba, yaz tatilimde 15 günlük ege-akdeniz turu yapmayı düşünüyorum(istanbul,çanakkale,balıkesir,izmir,ayd ın,muğla,antalya) Şu sırt çantası ile motosikletle giderken sorun yaşarmıyım?
DEUTER AIRCONTACT 75+10 TREKKING RUCKSACK
Ayrıca bu gezide genelde uyku tulumu ve çadır ile dışarıda kalacağım, bu tür uzun yolculuklara daha önce çıkan tecrübeli kişilerin öneri ve tavsiyelerini bekliyorum, sağolun.
Reklamlar
-
Benzin daima full,
Motosiklete bağlı 12V çakmaklık çıkışı ve USB şarj çıkışı,
zincir kırılmasına karşın 3-5 tane zincir eki ve takma aleti,
lastik için fitil ve küçük el pompası,
tornavida, 8li anahtar takımı, çekiç pense cart curt,
yedek ön ampul,
3-5 tane belki daha fazla çift kancalı bagaj gergi lastiği,
şampuan, 2 pantolon 2 tshirt,
şarjlı kaliteli bir el lambası + kitap,
bir adet RTE posteri,
tel ızgara, ( 2 tane taş arasında kolaylıkla köfte yapar yersin )
Kibrit, çakmak,
geceleri dışarda ve ana harterlerden uzaklarda yol alacaksan veya konaklayacaksan elektrikli yada havalı plastik-metal mermi atabilen öldürmeyen ama süründüren silah taşıyabilirsin. ( şarjlı ve gece görüşlü bir kamerayı olay anında açarsan, kendini savunduğunu kanıtladığın taktirde herhangi bir ceza almazsın)
ilkyardım çantası,
rota üzerindeki ana harterlerin isimlerini bilmende büyük fayda var, yaralanma durumunda adana yolundayım yerine pozantı kavşağı mevkiindeyim demen hayati önem taşır.
maksimum 1,65 boyunda tercihen balık-etli kendisiyle barışık bir adet apla, tek başına o yol bitmez. Bu sefer kadınların çenesi bir işe yarayacak.
-
Adam olabilecek hertürlü şeyi düşünmüş
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
RTE posteri :D yarıldım resmen
-
RTE posteri olmazsa olmaz! Darda kaldığında posteri gökyüzüne doğru tut hemen HÜLOOĞĞĞĞ(G*t kılları)'lar gelip yardım ediyor
-
-
Sırt çantasındamı taşıyacaksın bunları
-
Taşısan taşınır bence
Ama bu kadar pimpirikli biri varmıdır bilmem
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
kredi kartı
-
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Sırt çantasındamı taşıyacaksın bunları
Benim saydıklarımın daha fazlasını (kız hariç) 40 litrelik bir sırt çantası alıyor.
If you want to be happy for a day, Drink; If you want to be happy for a year, Marry; If you want to be happy for a life time, Ride a Motorcycle.
-
Bence ne alınması değil, ne alınmaması gerekli olması lazım.
Dağ, tepe, ıssız memleket dolaşmıyorsanız almanız gereken kredi kartınız ve lastik patlamasına karşın pompa.
Diğer herşeyi neredeyse 30 km aralıklarla bulunan benzin istasyonlarından halledebilirsiniz.
-
Yanında bir arkadaşın olacaksa bunları almana gerek kalmayabılır ama tek basınaysan orda ekstra yok. Akşam akşam 30 km motoru nasıl bir yere bırakıp da gidip yardım alıp geleceksin.
Hatta uzun gezilere meraklıysan sigorta yaptırırken 45 lira daha fazla vererek 7/24 yol yardım al. Ben güneş sigortadan 125 liraya sigorta + yol yardım almıştım.
çadırda kalacaksan çadırın sinekliği olsun, yoksa çarşıdan al 5 tl ye diktirirsin. İlaçla falan mücadele edemezsin, ışığıda yakında akın akın yağıyorlar.
-
Sabun peçete
-
-
-
Yolculuk asfaltta olacağından çok şey almaya gerek yok.
1-Anahtar takımı ( tabi eliniz anahtar tutuyorsa )
2-ilk yardım çantası
3-Yangın söndürme tüpü
4-Fren ve debriyaj halatı yedek
5-Fren ve debriyaj maneti yedek
6-Lastik tamir seti
7-Uyku tulumu
8-Sinekliği olan bir çadır
9-El feneri
10-Harita varsa GPS
11-Yol yardım hizmetiniz yoksa yaptırın ( motor bozulunca kamyonetti,traktördü perişan oluyor )
12-Yanınızda sürekli yiyecek bişiler olsun bir çantada kek,bisküvi konserve v.s ( nerde ne zaman acıkacağınız belli olmaz )
13-1 litre motor yağı
14-Küçük bir ızgara ve kibrit,çakmak v.s ( üstünde sucuk yaparsınız )
15-Yedek temiz kıyafet ve çamaşır
Tavsiyeler..Münkün oldukça kredi kartı kullanın,sürekli üstünüzde nakit olsun lazım oluyor.Kuru sıkı tabanca koruma amaçlı ( kamp kuracağınızdan davetsiz misafirleriniz olacaktır yabani hayvanlar v.s ) Her mola verdiğinizde ailenizle yada yakın bir dostunuzla sürekli bağlantı halinde olun ( başınıza bişey geldiğinde en son bulunduğunuz konumun bilinmesi hayat kurtarır ).Yerleşim birimlerinden çok fazla uzakta kamp kurmayın.Her molada deponuzu fulleyin suyunuzu kontrol edin.Mümkün olduğu sürece yanlız gitmeyin.Korumalarınız tamam ve sağlam olsun
Şuan için aklıma gelen bunlar..
-
Yanınıza ıslak mendil almayı unutmayın. sürekli vizorunuze sinek bocek yapışacaktır. silersiniz.
-
İhtiyaçlar bitmez.
Bir arkadaşıma soğutucu sprey veriyordum almadı.
Ertesi günü oğlunun ayağına termostaki su dökülmüş , bunlar panik halinde çorabı çıkardığı gibi ayağın derisi komple kalkmış çorapla.
Tatilleri rezil olmuş.
Artık sprey olmadan çıkmıyor hatta eczane ile geziyor diyebilirim .
Nacak sız çadir olmaz. Kamta en çok kullandığım alettir.
-
tedariksiz abdeste giden vecizesinde olduğu gibi tuvalet kağıdını da sıkıştırın bir köşeye. Gülme, vallaha billaha bal porsuğu gibi arazi turlarsın ondan sonra. Dötüyle inatlaşan donuna zıçar demişler.
-
aralarında gerçekten yaratıcı fikirler var hepsini not alıyorum (rte posteri'de dahil ) önerilerinizin devamını diliyorum çok teşekkür ederim yardımcı olan herkeze. fotograflarıda buradan paylaşacağım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)