koyunuz z z z
ben simdi kaza yaptım sigortamı seneye yeniledigimde ne kadar alırlar acaba 170 vermiştim 300e cıkarmı
serbest piyasa ve kişiye göre değiştiği için çok iyi araştırmak gerekiyor. sigortasız olmaz. bana 900 lira çıkaran da oldu 240 250 lira çıkaran da. önümüzdeki hafta yaptırıcam
Benimki ordu plaka ama 250 lira çıktı sigortası. Dediğiniz gibi kaz gibi yoluyorlar bizi. Kasko yaptırmayı düşündüm oda 1200 lira (sair sigortadan). Sigorta bedeli 75000 liralık arabamı bile 1100 tl ye yaptırıyorum. Nasıl bir mantık çözemedim ben.
Geçen sene 88 tl idi şimdi 45 tl ye yaptırıyorum
Mümkünse istanbul plaka almayacaksınız beyler
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Bursa da gittiğim tüm sigortacılar 300-600 arası fiyat çıkardı 150 cc mondial için. sigortam.net ten 200 liraya 3 taksitle axa sigortaya yaptırdım, tavsiye ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------
arabayı da 170 liraya sigortalatıyorum saçmalığa bak ! :D
HDI sigortadan şu anda en uygun rakamı aldım bilginize arkadaşlar.
sigortayı etkileye faktörler,
önceki sene kaza ve yapılan ödemeler vs.
plakanın ilinin coğrafi konumu her türlü tehlike analizi kritiği (büyük şehirlerde kaza fazla olur terör bölgeleri de tehlikelidir gibi)
ruhsat sahibinin yaşı
ruhsat sahibinin karıştığı kazalar
ruhsat sahibinin kaçıncı motosikleti olduğu
unuttuğum birşey yok sanırım. bunlara bağlı olarak sizin sigortanız kişisel olarak değişir. arkadaşımın 650cc motosikleti babasının üstüne 60-80 lira veriyor ben kendi üstüme ilk motosikletim 24 yaşındayım 200küsür veriyorum minimum. bu şekilde. saygılar
agusta'nın 34 plakalı sıgortasını sorarken korkmustum. FA nın 250 cıvarıydı cunku.
150 nın altında bır rakam soyleyınce elımdekı kredı kartını fırlattım adama
kı fırma da ergo.
kesınlıkle ulasabıldıgınız kadar acentadan fıyat teklıfı alın... arada bu sekılde ay sonu-yıl sonu vs gıbı kampanya yapıyorlar sanırım...
Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum ve 15 gündür sigorta problemiyle uğraşıyorum. Başka kişiler uğraşıp yorulmasın diye biraz tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Yaşım 28 istanbul esenyurt ikamet adresim. Honda activa aldım bir süre önce üstünkörü poliçe araştırınca bin küsur liralara poliçeler çıktı önüme. Detaylandırınca en iyi teklif hdı sigorta 392 tl çıkardı en son. (firmaların hepsine soruldu. Bunu ödememek için motorsikletimi tekrar babama sattım. babam 58 yaşında ve izmir ikametli.bu işlem 193 tl noter(plaka değişikliği ve farklı ile nakil), ilk sahibinden almak için ise 101 tl ödedim notere.Babamın üzerine yapınca 392 tl çıkan sigorta babam için 260 tl çıktı.plaka izmire geçince ise 136 tl ye düştü.ilk sene notere yapılan ödemeden kar yok fazla ama önümüzdeki seneden itibaren en az + 200 tl olacak karım. noterin ekranında ikamet adresiniz otomatik çıkıyor ve farklı il yapacaklar bunu değiştirip gitmek zorunda. yoksa plaka aynı kalır. Sigortam net ise kesin bilgiler içeren bir yer değil mutlaka başka firmalarıda araştırın. mesela 136 tl yi halk sigorta yaptı ve bu teklifi sigortam net vermedi. kolay gelsin herkese araştırın herzaman sigorta işinde kazanıyorsunuz. benim ve babamın ilk motorsiklet alışı bu arada.
Lanet olsun bu sisteme.. Neredeyse tüm firmalardan, 5 tane acenteden, tüm internet sigorta sayfalarından fiyat aldım. Sonuç?
385 liraya yaptırdım sigortamı. 1 kuruş aşağı fiyat çıkmadı. 24 yaşındayım, ilk motorum, 34 plaka, ehliyetim 2 aylık. Risk faktörleri yüksek ama resmen soygun. Sigortayı zorunlu kılıp, bedelde tavan ve taban fiyat olmaksızın serbest bırakan çok zeki hükümetimizi kutluyorum. Sayelerinde 2000 liralık motora neredeyse 400 lira sigorta ödedim.
motor sahibinin ehliyeti olmayabilir.. eğer yaşa ve sahibinin ehliyetine bakıyorlarsa ben 55 yaşında babamın üzerine yapayım motoru
Merhabalar arkadaşlar ben 2. El bir kymco süper 8 aldım geçiçi ruhsatını aldım yani noterden satışını aldım maalesef trafik sigortasını yaptırmadan kullandım ruhsatın aslınıda almaya gidemedim üşengeçlikten 4 ay oldu ve satmaya karar verdım alıcıda cıktı ama alım satımda nasıl bir yol izleyeceğim ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim yani geçici ruhsatla satış yapabilirmiyim sorunlu trafik sigortası yaptırmadım yaptırıp mı satmam gerekiyor.
Arkadaşlar ben ağustos ayında yaptırmış olduğum motorun sigortasını 6ay sonra motoru satarsam bana sigorta ne kadar geri ödeme yapar diyelim 1yıllık 400tl ödedim ama 6ay sonra sattım motoru bilgisi olan yazar mı ?
06 plaka 650 transalp'e 95tl'e ergo'dan yaptırdım haziran 16'da. (ikametim istanbul'da)
sanırım kazasızlık indirimi önemli bir faktör ama ne olursa olsun fiyatlar çok yüksek.
sigorta şirketleri iyice soyguncu oldu.
buna bir düzenleme getirmeleri gerekiyor...
neredeyse MTV'den daha yüksek trafik sigortası alıyor adamlar...
12 farklı firmadan fiyat aldım en ucuzu 392 TL idi.
2011 MODEL HONDA CBR 125R Kazası hiç yoktu. yeni bir sisteme göre 33 yaş ve altında ki insanlar için sigorta fiyatları bu şekilde olarak devam edecek
mart ayında fazer almıştım babamın üstüne aldım 100 sigorta+400 kasko tutmuştu. Fazer'ı pert ettim mt 07 aldım yine babamın üstüne aldık ve 54 tl sigorta 900 tl kasko tuttu(fazer kasko değeri 8750 idi mt07 21 küsur lira). Bu hasarsızlık denen şey size indirim sağlıyor kaza yaptın diye bindirim yapmıyorlar. Eğer mümkünse 35 yaş üstü kişilerin üzerine alın motosikletlerinizi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)