Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Az yakan sport touring?

REKLAM ALANI
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    Ehliyetiniz var mı? Yoksa alın
    Motosiklete sadece kursta binecekseniz belli yerlerde başlangıc ve guvenlı sürüş eğitimi alın. Gis Akademi öneririm orada size uyguhn motoruda ekipmanlarıda tanıtıyorlar istediğinizi oraya sorun, buradaki klşiler sizi düşünmüyor ki hiç motosiklet binmemiş birine 600 cc öneriyorlar. cbr 250 ilede 75 kmde ölürsünüz gerekli bilgileri eğitimde alırsınız.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Tüm cevaplar için tekrardan teşekkürler. Eşimi artçı olarak almayacağım o konuda bir yanlış anlaşılma olmuş galiba. Eşim Ilgaz'da çalışıyor. Benim çalıştığım yer ise Ilgaz'a 35 km uzak. Sabah gideceğim akşam döneceğim fakat ölmek de istemem açıkcası Ankara'da olmazsa bir kursa da yazılayım. Yıllardandır bu motorsiklet alma durumu vardı hem ben de hem eşimde. Şimdi hem ihtiyaç oldu hem de şimdi almazsak ya da bir yerlerinden tutmaya başlamazsak ileride hiç alamayacağız.

Edit: O zaman sizlerin önerileri doğrultusunda super sport olayından vazgeçtim. Yol şehirler arası fakat genelde boş olan bir yol diyebilirim bu arada bayram seyran dışında kamyon dışında 35 km'de 10'dan fazla araba olmuyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...56109638/detay

Şu üstte yazdığım motor nasıldır başlangıç için?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mondial 125 mh drift
    Scooter istemezsen Bmw gs650 var yada honda nc700x olabilir

O zaman ilk motor olarak 125cc almak lazım anladığım kadarıyla şu Inazuma uygun gözüküyor. Hatta Antalya'da bir firma kapıya kadar gönderiyormuş. Öyle bir durum varsa onlardan alacağım artık. Yakınlarda önerdiğiniz BMW'den yok maalesef olanlarda 2001 model falan alınır mı bilemedim zira ikinci el durumu sıkıntı demişsiniz. Honda'nın ise yakınlarda hiç 2. eli yok maalesef sıfırı da pahalı geldi.

Honda CBR 125r ya da Suzuki gw250 almaya karar verdim. Siz ne düşünüyorsunuz hangisi benim için daha güvenli olur?

çelikatlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hiç motor kullanmamış birine er6 xj vs. Motorları tavsiye ediyoruz.bunlar çok güzel motorlar fakat yeni başlayan birine takla attırtacak güce sahip motorlar. Bu yüzden size göre değil. Peki ya size göre olan ne.? Ya bir scoter xmax öneririm. Yada inazuma gibi konforlu araba gibi deyim yerindeyse bir motosiklet. Aman diyim dikkat edin eşinizle birlikte bir ışıklardan kalkarken takla attığınızı düşünsenize.. Motosiklet hayatınız başlamadan biter.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı vidar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm cevaplar için tekrardan teşekkürler. Eşimi artçı olarak almayacağım o konuda bir yanlış anlaşılma olmuş galiba. Eşim Ilgaz'da çalışıyor. Benim çalıştığım yer ise Ilgaz'a 35 km uzak. Sabah gideceğim akşam döneceğim fakat ölmek de istemem açıkcası Ankara'da olmazsa bir kursa da yazılayım. Yıllardandır bu motorsiklet alma durumu vardı hem ben de hem eşimde. Şimdi hem ihtiyaç oldu hem de şimdi almazsak ya da bir yerlerinden tutmaya başlamazsak ileride hiç alamayacağız.

Edit: O zaman sizlerin önerileri doğrultusunda super sport olayından vazgeçtim. Yol şehirler arası fakat genelde boş olan bir yol diyebilirim bu arada bayram seyran dışında kamyon dışında 35 km'de 10'dan fazla araba olmuyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...56109638/detay

Şu üstte yazdığım motor nasıldır başlangıç için?
    İlk defa motor kullanıcağınızı okumamışım Bence linkteki motor tam aradığınız motor. Çok uygun bir seçim başlangıç için
    #sürenadam

Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler o zaman güçlü motor işini daha sonraya bırakacağım şimdi Inzauma ya da Honda cbr 125r arasında kaldım. Fakat Inazuma daha tercih edilen bir motor anladığım kadarıyla tercihimi ondan yana kullanacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------

Ard arda post atmak gibi oldu ama mesajı 10 dakikadan sonra düzenleyemiyormuşuz. Mega Motor kendilerinden alırsam otobüsle gönderebileceklerini söylediler motoru. Onlardan mı alsam yoksa Ankara'ya gidip mi alsam fakat Ankara'dan alsam sonra çalıştığım yere getirebileceğimi sanmıyorum. Yoksa şu sahibinden.com'daki adama desem buraya kadar getirse ikinci eli çok sıkıntı olur mu ki acaba? doğrusu sıfırı ile arasında çok az bir fiyat farkı var.

fatek95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler o zaman güçlü motor işini daha sonraya bırakacağım şimdi Inzauma ya da Honda cbr 125r arasında kaldım. Fakat Inazuma daha tercih edilen bir motor anladığım kadarıyla tercihimi ondan yana kullanacağım.
    Daha tercih edilenden ziyade bir motoru alırken sizin ihtiyaçlarınız daha çok ön plana çıkıyor. Cbr artçılı(yolculu) kullanımda artçıyı epey yorar inazumaya göre. E şimdi yengemiz binmek isterse cbr sıkıntı olabilir sizin için. O yüzden inazuma önerdim. Yoksa cbrın piyasası inazumaya göre daha iyidir. Ama inazuma kesinlikle daha rahattır... Ayrıca "Altın Elbiseli Adam"ın videolarına kesinlikle bakın size bir şeyler katacaktır...

Ek olarak güçlü motor işini kesinlikle sonraya bırakın. Eğitiminizi tanınan bir kurumdan alın. Ekipmanlarınızı tamamlayın kesinlikle. Bu konuya değinen olmamış ben parmak basayım en iyisi ekipman olmazsa olmazlardan. Kaza anında en az hasarla kurtulmanızı sağlar.

Eğer ki tip olarak biraz daha düzgün bir şey ararsanız ktm duke200 de seçenekleriniz arasında bulunsun. O da güzel makinadir lakin piyasaya göre fiyatı biraz fazla

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Başlangıç için gw de fena değildir

Bunu izleyin
    http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

suato21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS/ZX10R
    Suzuki İnazuma kesinlikle tam size göre,linkini verdiğiniz motosiklet..

KTM'de gerçekten güzel gözüküyormuş fakat şimdi benim asıl problemim motoru bulunduğum yere getirtmek oldu. Artık eşim karar verecek hangisini alcağımıza yalnız dediğiniz gibi oldu eşim scooter olayını sözde hiç sevmiyordu hangisini en çok sevdin dedim. En çok x-max'i beğenmiş :D

suato21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS/ZX10R
    KTM'de gerçekten güzel gözüküyormuş fakat şimdi benim asıl problemim motoru bulunduğum yere getirtmek oldu. Artık eşim karar verecek hangisini alcağımıza yalnız dediğiniz gibi oldu eşim scooter olayını sözde hiç sevmiyordu hangisini en çok sevdin dedim. En çok x-max'i beğenmiş :D
    İlerde eşinize scooter'i verirsiniz,siz yine kendi tarzınızda bitane alırsınız..Ben sizin gibi öle eşime x-max almadım mondial 150 mash aldım 2500 TL'ye kurtardım olayıı..)) Arada diyo çok sert bunun süspansiyonları dedim scooterler hep böle zaten.çaktırmayın..))

Getirtme konusuna gelince size en yakın bayii ile irtibata geçin serviste bakımları yapılır kargoya verirler ama kargo ücretini size ödetirler.

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Eşinizin fikirlerine saygı duymanız güzel fakat bu gibi ortak kullanımlı araçlarda oturup birlikte karar vermeniz çok daha sağlıklı olur,
    Yolcu için konforlu olan modeller, Sürücü için eziyet olabiliyor. Veya tam tersi olabiliyor.
    acayüp bunu beğendi.

Motosikleti
    Cbf150
    Bence ilk başlangıç için X-max scooter çok uygun birkaç yıl sonra düşünün diğerlerini

Merhaba, günde 70-75 km yapacağım bir motorsiklet alacağım en önemli kriter az yakması ve rahat olması daha önce hiç motor almadım hatta kullanmadım bile kullanacağım yol Ilgaz-Kurşunlu arası çift şeritli şehirler arası yol. Eşim Ilgaz'da aile hekimi olarak çalışmaya başlayacağından dolayı sabah çıkacağım akşam eve döneceğim. Ben de Kurşunlu'da doktor olarak çalışıyorum yeni evliyim ondan çok da para vermek istemiyorum arabaya benzin vereceğime hem yıllardır özeniyordum motor alırım hem de tasarruf ederim diye düşündüm. Şimdi öneri olarak ne verebilirsiniz acaba?

1-Az yaksın
    2-Düzgün gözüksün
    3-Fiyatı maksimum 18 bin olsun. (ne kadar ucuz olursa o kadar iyi)

Düzgün gözüksünden kastıma istinaden sport touring istiyorum galiba en az yakan model tipi commuter fakat onların tiplerini hiç beğenmedim. Şimdilik Kawasaki Ninja 300'ü düşünüyorum. Siz ne dersiniz daha uygun önerebileceğiniz bir motor var mı acaba? Bir de ikinci el olayı nasıldır motosiklette önerir misiniz?

şu konuya bir bakınız http://www.motosiklet.net/forum/moto...ing-motor.html
    CANIM KIZIM HERŞEYİM

APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ARMadillo
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başlangıç için gw de fena değildir

Bunu izleyin
    http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0
    Tavsiye hocam aman deyim.
    Bu forumda, 600 cc ile başlayacağım diyen adamlara, kan kusardı üyeler. Artık bıkkınlık gelmişti.
    Sanırım doktor olmanızdan ve iyi üslubunuzdan dolayı, arkadaşlar burayı es geçiyor.
    600 cc, hatta 250 cc üstü araçları kesinlikle tavsiye etmiyoruz yeni başlayanlara.
    Birde sizin eklediğinz gibi, 250 cc üstü araçlar çok yakacak bundan emin olabilirsiniz.
    Hiç lüzum yok.
    hem 250 cc sınıfında çok güzel motosikletler var hocam, neden beğenmeyesiniz ki?
    (kaldı ki, başlangıç için 250 cc bile çok gelebilir diye arkadaşlar forumda ağırlıklıdır!)
    Sizin için, bir sonra ki cevabımda küçük cc motosikletler ile ortamı neşelendireceğim
    Güvenebileceğimiz tek gözler, kendi gözlerimizdir.

shoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha / YBR 125
    DL 650 V-Strom

Motosikleti
    Aprilia Caponord 1200 add & Benelli Tnt 249 S
    hayret hiç kimse beyefendiye honda nc 700 serisi tavsiye etmemiş, acaba belediye tüm hondacıları zehirledimi?

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Sahibi olduğum cbf 1000 , 100km/sa sabit hızda 4,7 litre/100 km yakıyor.

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    Yahu alın bir cbf 150 gidin gelin işte ne cbr si ne inazuması, ehliyet sorusunu es geçiyorsunuz eğitimi alın korumaları alın eğitimde gerekli bilgiyi alırsınız siz bunlar olmadan motosikleti getirme derdine düşerseniz yazık olur. Benim bildiğim az yakan istiyorsunuz ve hızıda yeterli olacagından 125 cc nın ustunede çıkmayın yakıtta yakmasın malum benzın 6 tl e vuracak

Yok arkadaşlar durumu çok bilmediğimden dolayı 600 cc'lerde falan uçtum biraz kısacası cahillikten kaynaklandı. Şimdi öyle bir motor düşünmüyorum zaten. 125 cc ya da en fazla 250 cc olan bir motor alacağım. Getirtme olayına gelince ehliyet kursuna gitmeden araba kullanmayı biliyordum çok kursa gidebileceğimi zannetmiyorum zamanım kısıtlı olduğundan dolayı. Önce bir sürmeyi öğrenmek istiyorum burada bir arkadaş öğretecek ondan dolayı önce motor gelsin istiyorum yoksa direkt motor gelir gelmez şehirler arası yola çıkacak değilim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ktm-ktm-duke-200-ilk-sahibinden-kazasiz-ve-servis-bakimli-155256632/detay/

Şu üstteki motoru 11 bine adam evine kadar getiririm dedi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)