Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

"dele enduro değildir" e cevap

REKLAM ALANI
    suato21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS/ZX10R
    Ben gitmek istediğim heryere motorumun beni sıkıntısız götürmesini isterim..Bazen dağ yollarında bazen çamurda,bazende ormanda..Kullanım sıklığım her nekadar asfalt olsada,bazen rotam da zorlu yollar oluyor..Suzuki kalitesi dahil modelin kendini kanıtlamış olması ve kısaca her yola gelmesi beni cezbeden özellikleri..Enduro mu değil mi ? bilmem ama o benim..))

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    dl enduro değildir ben bunu bilir bunu söylerim.

berkman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 gri
    öncelikle bu yazı daha önce yayınlanmadı. başlıktan da görüleceği gibi çoğu internet sitesinde dolaşan bir yazıya paragraf-paragraf parantez içinde cevap yazdım. öncelikle hakkında cevap yazdığınız bir yazıyı tam olarak okumanızı tavsiye ediyorum

diğer taraftan gerek yazdığım yazıda, gerekse verdiğim cevapların hiç birinde "dl650 endurodur" şeklinde bir ibare yok... DL nin enduro olmadığını idrak etmek için motosikletten anlamaya gerek bile yok. motorun tipine bakınca anlaşılıyor zaten görünen köy kılavuz istemez =)

yazıda ve cevaplarda yazdıklarımın aynısı tekrarlıyorum. Enduro sınıfında satılan R1200GS, KTM 1200 adventure, tenere1200 gibi enduro geçinen motorların sürüş ve teknik özellikleri çoğunlukla asfalt sürüşü esas alınarak üretiliyor ki hepsini üzerinde fabrika çıkışı asfalt lastikleri vardır. demek istediğim bu motorlar, toprak şartlarında dl650 ye göre avantajlı değillerdir. mesela bir tenere 660 veya ktm 600, f650 gs dakar gibi 600 lükleri esas alırsanız bunların teknik özellikleri ağırlıklı toprak sürüşüne göre tasarlanmıştır ve safkan enduro motorlardır.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)