Rks Titanic 150 vs. Salcano Wolf
Reklamlar
-
Yeni motora başlayacağım. Daha önce hiç motor deneyimim olmadı. Yaklaşık 3 haftadır çeşitli motorlarla ilgileniyorum ama bugün arkadaşımın gösterdiği bu 2 motor arasında kararsız kaldım. Salcano Wolf tip olarak şık bir motor değil fakat parçaları kaliteli. Rks Titanic 150 ise çok şık ve bir o kadar kaliteli motor. Her ikisi de yakıt olarak tasaruflu. Bu iki motordan birini alacak olsaydınız hangisini tercih ederdiniz? Gerek konfor, gerek süspansiyon, performans, fren sistemi, kalite vs. Tüm bunları göz önüne aldığınızda cevabınız ne olurdu ?
Reklamlar
-
Bütçe 4bin civarıysa ybr-cbf bakın. Çinlilerden Mondial xtreme max, Mh125, wolf alternatif olabılır.
-
Bütçem 3300, max 3500 lira.
-
BerkayGünönü adlı üyeden alıntı
Bütçem 3300, max 3500 lira.
Tercihiniz commuter değilse mondial xtreme max tavsiye ederim. Şasi olarak söz konusu motorlardan daha sağlamdır.
-
Açıkçası x-treme biraz yüksek geldi bana. Seleye oturduğumda parmak uçlarımda durabiliyorum. Titanic ve Wolf arasında seçim yapacağım. Büyük ihtimal Titanic 150 alıcam fakat sizlerin de görüşünü almak istiyorum.
-
Wolf ve Lifan EM150L ama Lifan'ın 2. eli gitmez
-
berkay bey salcano wolf 125 de ybr motoru vardır ve parçaları ybr den uymaktadır parça yönünden hiç sıkıntı çekmezsiniz rahat konforlu bir sürüşü vardır performansı ybr ile aynıdır rks performans olarak bir nebze önde olur sebebi 150 cc olması ama konfor ve süspansiyon rahatlık olarak salcano titanikten öndedir bnede vardı 32 bin km kullandım yağ dışında hiçbir şeyini değiştirmedim debriyajı bile orjinaldi burada demek istediğim size öncelik ne lazım seri olsun hızlı olsun derseniz rks titanik bir nebze daha hızlıdır ancak rahat konforlu olsun sağlam olsun yedek parçası bol olsun dersen salcano al derim
-
ben zamanında araştırmıştım , rks alırdım yerinde olsam.
-
salcano
+ybr uyumlu bol parça (ama yansanayi)
+ybr motorunun aynısını taşıyor(birebir aynı ama yansanayi). gerçekten çok sağlam bir motor.
+parçaları deli ucuz. ön fren balatası 5 tl mi olur yav
+rahat konforlu, pek çok çinliye göre daha dayanıklı
+23.000km dir üstündeyim. bana bile dayanıyor
+titreşim sıfır
+fiyat güzel. peşinatsız kredi kartına 12 taksit alınabilir
-servis sıkıntılı. bisikletçiden bozma. (ama bir honda servisi gibi cb125e balatasına 155tl isteyecek YAMYAMlıkta adamlar değil). bisikletçiden bozma çoğu.
-2. el zor satılır. değeri çok düşer. (üstünde honda yamaha suzuki yazmayan her motorun 2. eli zor gider zaten).
rks yi bilmiyorum. yorum yapamam.
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
-
-
Boy için max 1.75 ve altı ise al... Sonrasında motor biraz yapı olarak küçük gelebilir..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
-
İkisini de kullandım, kesinlikle rks
-
11 Aralık 2014, 01:30
BatuhanK adlı üyeden alıntı
İkisini de kullandım, kesinlikle rks
Nedenini de söyler misiniz?
-
11 Aralık 2014, 01:57
Salcano da ybr motoru var der dururlar. parça boyutlarını kopyalayarak malesef aynı motora sahip olunmuyor, kalite olarak ybr çok daha başka bir yerde.
Salcano çok performanssız,
titreşim üst devirlerde tabiki var, en az rksdeki kadar. bir artı değil doğal olarak.
Plastik ve mekanik aksamın kalitesi düşük.
Ucuz parça artı sayılmaz. üstünde wiwi yazan 5 tllik balata ne disk bırakıyor, ne de durduruyor. Parça kalitesine tekrar dönersek o ön cam nasıl bir malzemeden yapılmış merak ediyorum. jantların görüntüsü, genel görüntü ne bileyim... motor çok kalitesiz hissettiriyor. Tek artısı bakkalda parçasının olması.
Rks ye gelirsek, salcanoya göre motor gücü bariz farklı ve çok temiz çalışıyor. Freni çok daha hisli, amortisörleri daha performanslı.
Arka maşa tasırımı, jantlar, göstergeler vs ile motosiklet daha iyi görünüyor. Daha kalın lastikleri var.
Üstüne binince metal olan aksamlardan tok bir ses geliyor hiç olmazsa. Parça fiyatları hakkında bilgim yok.
Ama iki motosiklete de oturursanız sadece oturarak bile farkı görebilirsiniz.
-
11 Aralık 2014, 02:54
Rks yi tercih ederim pistonlar felan porselen gömlek var buda motorun uzun omurlu olmasini sagliyor titresim yok denileck kadar az sesi tok amartisorler guzel kullanimi ve gidon modeli sportif vede giden bir motor tek eksiği uzun boyluysan sana olmaz
-
11 Aralık 2014, 09:23
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Salcano da ybr motoru var der dururlar. parça boyutlarını kopyalayarak malesef aynı motora sahip olunmuyor, kalite olarak ybr çok daha başka bir yerde.
Salcano çok performanssız,
titreşim üst devirlerde tabiki var, en az rksdeki kadar. bir artı değil doğal olarak.
Plastik ve mekanik aksamın kalitesi düşük.
Ucuz parça artı sayılmaz. üstünde wiwi yazan 5 tllik balata ne disk bırakıyor, ne de durduruyor. Parça kalitesine tekrar dönersek o ön cam nasıl bir malzemeden yapılmış merak ediyorum. jantların görüntüsü, genel görüntü ne bileyim... motor çok kalitesiz hissettiriyor. Tek artısı bakkalda parçasının olması.
Rks ye gelirsek, salcanoya göre motor gücü bariz farklı ve çok temiz çalışıyor. Freni çok daha hisli, amortisörleri daha performanslı.
Arka maşa tasırımı, jantlar, göstergeler vs ile motosiklet daha iyi görünüyor. Daha kalın lastikleri var.
Üstüne binince metal olan aksamlardan tok bir ses geliyor hiç olmazsa. Parça fiyatları hakkında bilgim yok.
Ama iki motosiklete de oturursanız sadece oturarak bile farkı görebilirsiniz.
Onların YBR ile ikisi aynı fabrikada üretiliyorlar ve karbüratör hariç aynı motoru kullanıyorlar. Motor kopya falan değil, ikisi de Jianshee üretimi...
-
11 Aralık 2014, 16:48
Yahu kullanılan malzemenin gerçekten aynı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ybr si olanlar salcano krank ı, pistonu taksınlar o halde, madem aynı. Aradaki fiyat farkı sadece marka değeri nasıl olsa
-
11 Aralık 2014, 20:17
Olmadığını ispatlayabilir misiniz ? Kimse ispatlayamaz. Ayrıca krankı kırılmış Salcano veya YBR hiç duymadım. Motor parçaları zaten kırk yılın başı değişen parçalar. Asıl kalite farkı diğer kısımlarda var. O motora sahip olan tüm modeller motor yönünden sorunsuzdur. Yamaha belki kendi motorunun performansına etki eden bazı değişiklikler yapmış olabilir, mesela kam mili açıları farklı olabilir ama bu, diğerinin kalitesiz olduğunu göstermez.
-
11 Aralık 2014, 20:27
3500e de temiz ybr esd bulabilirsin dostum araştır
-
11 Aralık 2014, 20:28
Seko adlı üyeden alıntı
Olmadýðýný ispatlayabilir misiniz ? Kimse ispatlayamaz. Ayrýca kranký kýrýlmýþ Salcano veya YBR hiç duymadým. Motor parçalarý zaten kýrk yýlýn baþý deðiþen parçalar. Asýl kalite farký diðer kýsýmlarda var. O motora sahip olan tüm modeller motor yönünden sorunsuzdur. Yamaha belki kendi motorunun performansýna etki eden bazý deðiþiklikler yapmýþ olabilir, mesela kam mili açýlarý farklý olabilir ama bu, diðerinin kalitesiz olduðunu göstermez.
Motorun krankı ne gibi durumlarda kırılır?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)