her hacimden motorda verimlilik ve performans alınabilir, turbo ve KERS ile. fia'nın bu kuralı koymasının sebebi güvenlik. daha güçlü motorlar, yine aynı verimlilikte ama daha hızlı = daha tehlikeli
fia'nın kuralları arasındada ağırlık değil, hafiflik yasağı var. yani araçlar en az yaklaşık 700kg kadar olabilir, üst ağırlık sınırı yok.
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
tabikide. f1'de çizgiyi önce geçmek önemlidir, daha ağır motor daha fazla güç, hız ve liderlik, amaç önemli. motora giden ağırlık, virajlardaki g küvvetinden kurtarma için titanyum şasi parçaları ile çözülebilir. kural esnek olsaydı. amaç önemli yani. konuyu atlamayalım, cc büyütme konusundayken formulaya geçtik, formula ağırlık-performans konusundaki mağlubiyetini kabul et, sonraki konuda da knockout etmeye hazırım.
Yenilmez olduğumu düşünüp birşey başardığınızı sanmanıza sebep olduysam kusura bakmayın, amacım ego tatmini değildi, hiçbir zamanda olmadı.
Baştan beri savunduğum konu ağırlığın performansa olumsuz etkisiydi ve konuşulanlar hala bunu doğrular nitelikte.Her zaman knockout olmaya hazırımmotora giden ağırlık, virajlardaki g küvvetinden kurtarma için titanyum şasi parçaları ile çözülebilir.
genelde kranklar :
150 cc ler 49.5 mm
200 cc ler 62.2 mm
250 cc ler ise 65 mm yada 66,2 mm
oluyor
Arkadaşlar ben interneteten alıcam heralde dediğiniz parçaları.Bana kapıda ödemeli bir site önerirseniz iyi olur ;)
Ehehehehe Bu Nasıl Bir Yorumdur Yahu Birde Altını Çize Çize - Üstüne Basa Basa Yazmışsınız, Misal Benim Araba Bastın'mı 180 Yapıyor Ama Arka Koltuğa - Bagaja - Tavana Toplam 1 Ton Yük Attım 140'ın Üzerine Çıkmadı Allah Allah Neden Acaba + Yakıt Normalin 2.5 Misli Oldu Çok Enteresan Madem Ağırlığın Performans ve Güce Etkisi Yok Takalım Şahin Motorunu Traktöre Çıkıp Tarla Sürmeyi Deneyin Bakalım Bunca Yıldır Otomobil Platform - Forumlarının İçindeyim Yeni Yeni Motosiklete Yöneldim Adamlar 172 HP Clio RS'ler İle Rolling Yapacakları Zaman Arabadan Stepne'yi - Gereksiz, Sökülebilecek Her Şeyi Söküyorlar, Şimdi 60 Kilo Bir Adamla 160 Kilo Bir Adamın Koşu Hızı Aynı'mı ?
Herkese Günaydınlar Bu Arada
Her Şey Bir Gün Hayabusa İçin
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
Yol için mi yapacaksın yoksa yarışlık olsun diyemi yapacaksın ?
yani böylemi olacak.Aşağıdaki gibi olacaksa Modifiyenin sonu olmuyor(çünkü daha yapılacak eklenecek malzeme cok)..Aşağıdaki gibi motorda herşey standart dışı.Al 200 lük parcayı tak veya 150 lik parcayı yürü git olacakişlerden değil.
Ama orjinal görünümlü Trafik kurallarına uygun motosikletler için 1000 tl gidiyor Malzeme kalitesi ve işlemlerle.
Neler yapılır
egsantirik makinesinde egsantiriğin derecesi değiştirilir.Sübaplarla oynanır.Piston tek sekman yapılır.
Kapak silindir krangla oynanır.Biyel kolu boyu ile oynanır.
Cenkito kardeşim 1.ben apachi değilim 2.yarışmak içinde yapmıyorum(öyle şeylerle işim olmaz)3.sadece çekişi felan güçlensin diye yapıyorum)He arada sıradada ölesine düzyolda basıyorum 120.140 felan.
keşke insanlarımız daha çok fizik ve matematik bilse, herkes teknik ve mühendisliğe ilgi duysa, edebiyat ve sanata değer verse.
yazdığım o mesajda kendimden yaptığım alıntıyı okusa, edebi sanatlara hakim olsa http://tr.wikipedia.org/wiki/Tec%C3%...Cl-i_%C3%A2rif
hayır yani belki anlaşılmaz diye de altını da çizdim.
çok şey istediğimin farkındayım ama keşke olsa.
arkadasım ben sana apaçilik yapacaksın dememiştim zaten,
sadece işlemin yapım kolaylıgından dolayı bu kadar coklar dedim.
ona bakarsan benim motorda 150 den bozma 200+ ama ne varki ben caddeden ziyade araziyi sevdiğimden
cekişi tamamen torka yöneltecek sekilde sanzıman uyguladım.su anki haliyle düz yolda motoru yırtsam
110 u gecmez. ama gecen yaz uzun yola cıkmadan önce dişlileri değişip 110 la rahat yol alacak sekilde ayarlamıstım
850 km yol yaptım toplamda ortalama 3.1 litre/100km tuketimim vardı
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
İyimiş valal senin motorun yakıtı.Bide bana bu parçaları kapıda ödemeli bir site varsa önerirmisiniz.
bildiğim yer-adres yok ne yazıkki
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)