Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

trafik cezası ile ilgili, bilgisi olan arkadaşlar bakarmısınız

REKLAM ALANI
    okan kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joyraide 200
    merhaba arkadaşlar.

motosikletimi aldıktan 1 ay sonra ehliyete yazıldım ama malesef,ehliyetimi almaya birkagün kala,yetersiz ehliyetten polise yakalandım.polis,üzerinde ceza miktarı yazmayan bir tutanak tuttu ve 15 gün içerisinde ödersem indirimden yararlanabileceğimi söyledi.bende indirimden faydalanabilmek için tebliğin gelmesini bekledim ama aradan neredeyse 7-8 ay geçti ama herhangi bir tebliğ gelmedi.bu süre zarfı içerisinde, hemen hemen her ay internetten sorguladım , 1-2 defa vergi dairesine gidip baktırdım ama herhangi bir borç gözükmüyor. bende bu cezanın biyerlere takılıp sürekli faiz yemesinden endişeleniyorum.daha önce başına böyle bir olay gelmiş olan yada bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana bir yol gösterirse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    ceza miktarı olmayan tutanak mı olurmuş yav. polis sonra o evrağa iptal çekmiş olabilir mi

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Tutanakla birlikte maliyeye git.
    okan kartal bunu beğendi.

rebel_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pejo.Jawa.Titan.Ybr.Cbr.Vstrom.Drift.Pulsar.Gs800
    Tutanakla ceza olmaz ktk 42. Maddeden ( sürücü serifikasını uygun sürücü blgesin dönüştürmeden karayolunda araç kullanmak ) 727 tl ( peşin 545,25tl ) sana aynı miktar eğer ruhsat farklı kişi ise ruhsat sahibine yazılır. Olay yerinde ve anında yazılıp araç elinizden alınmadıysa ceza felan yazılmamıştır.
    Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.

okan kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joyraide 200
    kemboo ,brader ağzından bal damlıyor,inşallah öyledir.varmı öyle bir olasılık.

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    Alıntı okan kartal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kemboo ,brader ağzından bal damlıyor,inşallah öyledir.varmı öyle bir olasılık.
    rabel_punto ya katılıyorum olay anında ceza yediğinde motorun senden alınması gerekiyor (ben yedim çünkü :D ). Genede detaylı araştır.
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Ceza tutanağında diğer bilgiler varmı, plaka, adın soyadın tc kimlik no ve en önemlisi ceza sebebi yazıyorsa ceza gelebilir

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    ceza tutanagında bir bedel olması motosikletin senden alınması gerekir bunlar olmadıysa cezada olmaz.

tayfungun45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BS6 Dominar 400 UG
    tutanak ile birlikte karakola gidiyosun idari yaptırım bürosuna onu cezaya dönüştürüyorlar sonra vergi dairesine gidip yatırıyorsun makbuzunuda yine emniyete veriyorsun .
    ben böyle yapmıştım ama 7-8 ay diyosun az değil nasıl olur.

yqavuzhyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tayfungun45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tutanak ile birlikte karakola gidiyosun idari yaptırım bürosuna onu cezaya dönüştürüyorlar sonra vergi dairesine gidip yatırıyorsun makbuzunuda yine emniyete veriyorsun .
    ben böyle yapmıştım ama 7-8 ay diyosun az değil nasıl olur.
    Öyle ceza olmaz, gidip kendi ayağınla ne diye cezaya çevirteceksinki ? zaten cezaların 1 ay içinde postaya verılmesı gerkıyor. Aksi durumda ufak bir dilekçe ile cezalar iptal edılıyor. Aradan 8 ay geçtiyse ühüüüüüüüüü. O zeca olsa bıle zaten ıptal :D

ugur sengul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM GTS250İ EVO SYM JOYMAX250
    Ayni olay benim basima geldi,sinif yetetsizliginden yedim bende, ehliyetim daha cikmamisti, gidiyosun o cezayi sisteme girdiriyorsun hemen yan veznedende odemesini yapiyorsun, eger yaninda sertifikan varsa ceza tutari 727TL ilk 15 gun icinde odersen indirim var ancak senin 7 8 ay gecmis, egerki sertifikan yoksa sinif yetmezligi direk ehliyetin yokmus gibi algilaniyor,1407 lira cezasi var ben ilk 15 gun icinde odedigim icin 1050 lira odemistim indirim olmustu. 5 sene sonra fazili bir borcla karsilasmak istemiyosan git arastir.

Motosikleti
    Falcon Crown 150
    Polis eline vermiş tutanağı zaten.Başka bir yerden kağıt falan gelmesini bekleme,gelmeyecek.O tutanağın üzerinde zaten kusur numaran (ceza kodu)yazıyordur.İlla ceza tutarını belirtmesine gerek yok.

Vergi dairesinin sistemine borçlar geç düşebilir.Bazen yanlış vergi dairesine gidebiliyor.Ondan sistemde görünmüyor olabilir.Yada yanlış vergi dairesine gidiyor olabilirsin.
    Ptt şubelerinden yatırılabiliyor cezalar.Git bide onların sistemden baktır.
    Bunlarda yok diyosa yapcak bişey yok.Şanslısın,şansını zorlama fazla ve cezayıda olayıda unut...

Motosikleti
    HONDA CBR 250 R
    slm arkadaşım bence adliyeye git ve trafik bürosundan araştır derim

Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC (Alayına Gider)
    Devlet er yada geç o borcu bi yerden çıkaracaktır. Turkish Police yazdiysa olay bitmiştir..

rogget - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 esd,ybr250,dragstar650,kanuni tiger 250
    ben 20 gün önce yedim internetten borç sorgulamadan bakmadığım yer kalmadı meğer orda tebliğ edildiği için düşmiyebilirmiş vergi dairesine gittim paşa paşa ödedim.tutarı yazmasına gerek yok ''merr'' in söylediği gibi ceza kodunu yazsın yeter tutarı belli zaten

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)