Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Muayenesiz motosiklet satılır mı ?

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar , geçen yaz motosiklet almıştım. Muayenesi yoktu. Satış yaparken sorun çıkmadı, vergi borcu çıktı birtek 28 TL ödedik satıştan önce 2 Temmuzda. Sigorta ve muayene yaptırmayı unutmuştum bir kez polis bağladı, sigorta yaptırıp motoru otoparktan aldım ama muayenesini yaptırmamıştım hala.

Yarın motosikletimi birisine satacağım, muayenesinin olmadığını söyledim, satışı yapamayız yeni kanunlar çıktı v.s dedi. Ama ben alırken problem olmamıştı , bu muayenesiz satış hala geçerli mi ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yeni çıkan kanuna göre muayenesiz aracın satışı yapılmıyor diye duydum

Evet alacak arkadaşta yeni kanun çıktı demişti, kesin bir bilgisi olan varmı bu konuda ?

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Artık satılmıyor.
    Ayrıca tüm toleransları kaldırmışlar , muayene de en ufak problemi dahi idare etmiyorlar.
    2 gün uğraştım.
    İlk gittim ruhsatı beğenmediler. Mtorlu bisiklet yazılmış o yüzden ruhsat yenilenip mtsiklet yazıldır.
    2. gün ön fren balataları bitmek üzere dedi onu değiştim.

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Artık satılmıyor.
    Ayrıca tüm toleransları kaldırmışlar , muayene de en ufak problemi dahi idare etmiyorlar.
    2 gün uğraştım.
    İlk gittim ruhsatı beğenmediler. Mtorlu bisiklet yazılmış o yüzden ruhsat yenilenip mtsiklet yazıldır.
    2. gün ön fren balataları bitmek üzere dedi onu değiştim.
    Tabi 2 defa geçemediğin için muayne ücretinde yandı?
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Off ki ne off, geçemeyince muayene ücreti yanıyor mu ? Benim cbr125r de arka balataları sanırım biraz bitik, muayeneden geçemezse tekrar mı ücret veriyoruz ? Ayrıca 2013 Kasım aylarında yayınlanan haberlere göre muayenesiz araç satılıyormuş , bu yeni yasa ne zaman yürürlüğe girdi bilen var mı ?

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FJR 1300
    20 şubattan itibaren muayenesi geçik araca satış yapılamıyor

WanD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda 650F
    Yeni çıkan kanun gereği muayenesi olmayan araçların satışı yapılamıyor. Ayrıca satış yapıldıktan sonra , yeni sigorta yapılmayan araç içinde ruhsat verilmiyor

Ne şanssız adammışım muayene için neler gerekiyor nasıl randevu alıp yaptırıyoruz, yarın yaptırabilirmiyim hemen ?

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı deeJayreLax adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Off ki ne off, geçemeyince muayene ücreti yanıyor mu ? Benim cbr125r de arka balataları sanırım biraz bitik, muayeneden geçemezse tekrar mı ücret veriyoruz ? Ayrıca 2013 Kasım aylarında yayınlanan haberlere göre muayenesiz araç satılıyormuş , bu yeni yasa ne zaman yürürlüğe girdi bilen var mı ?
    Hayır tam olarak öyle değil.

Sen aracını belirlenen ücret karşılıgında muayneye götürdün ve muayneden geçemedin diyelim.
    1 hafta içinde ücretsiz olarak 2.Muayneye götürebilirsin,

Eğer 2.muayneden de geçemezsen muayne ücretin yanar.
    Tekrar muayneye götürür ve tekrar ücret ödemek zorunda kalırsın.

Ne şanssız adammışım muayene için neler gerekiyor nasıl randevu alıp yaptırıyoruz, yarın yaptırabilirmiyim hemen ?
    Arkadaşım sen nerede yaşıyorsun?

Randevu al ; http://www.tuvturk.com.tr/
    bsabora bunu beğendi.

Arkadaşlar, cbr125R abartı egzos var , ve sinyaller yanıp sönmüyor , sadece yanıyor. Bu hali ile muayeneden geçer mi ?

_pLay_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - Citroen C5 SX PK
    aracın muayenesı yoksa yenı yasaya gore satıs verme sansınızda yok

Motosikleti
    Honda 650F
    Arkadaşlar, cbr125R abartı egzos var , ve sinyaller yanıp sönmüyor , sadece yanıyor. Bu hali ile muayeneden geçer mi ?
    Geçmez
    bsabora bunu beğendi.

Hangisi ile geçmez hocam ? sinyaller yüzünden mi ? abarto egzos yüzünden mi ?

audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda & Yamaha
    2.el araçta,satıştan sonra aracı alan kişi zorunlu trafik sigortasını yaptırmadığı sürece ruhsatı çıkmıyor mu? Bilgisi olan yada buna şahit olan var mı?

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    ruhsat çıkıyor fakat şahsa verilmiyor emniyette bekliyor ole bence kaybolmaması için bir anönce yaptırın.

Arkadaşlar abart ekzos hakkında bilgisi olan var mı ? muayeneden geçiyor mu ?

Motosikleti
    Honda 650F
    Hangisi ile geçmez hocam ? sinyaller yüzünden mi ? abarto egzos yüzünden mi ?
    Sinyallerden geçme şansı %0 'dır. Egzos konusunda net birşey söylemek doğru olmaz. Sesi çok aşırı değilse , belki o da bir ihtimal görevlinin insafı konusunda geçirebilir...

Riske bence hiç girmeden orjinal sinyal ve egzosunu tak , muayaneden sonra eski haline çevirirsin...

Hocam sinyaller yanıyorda, yanıp sönmüyor. Sanırım yanlış bağlanmış. Sadece yanıyor.

Egzos maalesef yok, aldığım kişiden böyle almıştım. İlanın linki bu http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6948279/detay/

Sinyalleri yaptırıcam mecbur, bu şekilde geçermi motosiklet sizce ?

Motosikleti
    Honda 650F
    Hocam sinyaller yanıyorda, yanıp sönmüyor. Sanırım yanlış bağlanmış. Sadece yanıyor.

Egzos maalesef yok, aldığım kişiden böyle almıştım. İlanın linki bu http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6948279/detay/

Sinyalleri yaptırıcam mecbur, bu şekilde geçermi motosiklet sizce ?
    Egzostan kalır... Katalizör iptalinde bile tespit edilmesi durumunda muayeneden geçemiyor hesabını sen yap artık. Sinyaller mutlaka normal şekilde çalışsın.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)