Standart olarak bilinen 1 N 2 3 4 5. Peki neden böyle çok kafama takılıyor kolaylığı mı var nedir? Mesela Çelik'in motorlarında N12345 diye sıralama var ve daha kolay.
Standart olarak bilinen 1 N 2 3 4 5. Peki neden böyle çok kafama takılıyor kolaylığı mı var nedir? Mesela Çelik'in motorlarında N12345 diye sıralama var ve daha kolay.
Bunun sebebi.Boş vitesi durma haricinde genelde kullanmayız.Yani 2 den pedala sertçe aşağı basarsanız boşu pas geçip 1 e inersiniz.Aynı şekilde 1 dende sert yukarı yaparsanız boşu yine pas geçersiniz.Dururken zaten 1 e inmiş olursunuz ihtiyacınız olursa hafif pedalı kaldırıp boşu bulursunuz.Eğer en altta boş olursa çoğu motorda vites göstergesi olmadığı için.Hangi viteste olduğumuzu anlamayabiliriz 1 e incem derken boşa inip tehlikeli bi durum yaşıyabilirsiniz.Siz en alt 1 olanı tercih edin.
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
motorlarda vites geçişleri değişebilir,
Standart Şanzuman,
1,N,2,3,4,5,
Sıralı şanzuman,
hepsi aşağı,
N,1,2,3,4,5
Ve hepsi yukarı olanda piyasada mevcuttur,
N,1,2,3,4,5
Sıralı Döner Şanzuman,
N,1,2,3,4,5,,,,N
yani sıralı dönmeyen de var mıs onuda ögrendim. ben tum sıralıları dönüyo biliyordum
tesekkürler serkan ustam
Vites pedalları da saçma bi yukarı aşağı olunca iyi, vites küçültme pedalı arkada olan modellerde pedala basmak baslarda zor oluyo ve debriyaj gaz kombinasyonunu ayarlamak zor oluyo Honda Cgl 125'te 2 pedal vardi zor oluyodcu baslarda, zaten kendim motoru kaçıra kaçıra öğrenmistim debriyajın ne oldugunu 1 haftada ogrendim
birde şanzumanda arıza olan motorlar var
Her vites arasında vites tam geçmez ve her vites arasına boş girer
yani her vites arasında bş olur
Kronık değilde fakat zamanla arıza oluştuğundan dolayı sorunlar görülebiliyor,,,
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:42 ----------
secromec sonunda hılal yolları komple döndüğünden dolayı vıtesler sureklı donuyor,
buda viteslerın 1.2.3.4.5.N...1.2.3.4.5 diye dönüp duruyor,
İnazumada alıştığımız düzen cgl125te farklı oldu. Neyse gösterge var sıkıntı olmuyor. Ama göstergeyi değiştirmeyi düşünüyorum. Piyasadaki (amazon, alibaba, bi de tr de bunu satan kim var?) dijital vites göstergeleri cgl nin aşağı bastıkça giden N12345N... Düzenine uyumlu mudur? Sıkıntı çıkabilecek bişey olur mu?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)