vekalet vererek noter satışı yapma
Reklamlar
-
Arkadaşlar selam,
motorumu sattım. fakat noter satışı daha gerçekleşmedi. hatta alan kişi daha teslim almadı bile.
motorumun muayenesi olmadığı için sanırım artık noter satışı gerçekleşmiyor. Fakat benim muayene yaptıracak zamanım ve durumum yok. alan kişi muayenesini yaptırıcak.
Muayene olmadan satış olmadığı için, noterden vekalet gibi bişey çıkartabiliyor muyuz? "bu arkadaş şu tarih itibariyle motorun cezai ve hukuki sorumlusudur, benim adıma bu motorun satışını alabilir" gibi bişey yazdırıp imzalatabiliyor muyuz?
Reklamlar
-
Hatırladığım kadarıyla öyle bir vekaletname verebilirsin şu plakalı aracı satabilir felan diye fakat o adama veremezsin bildiğim kadarıyla noterliklerde kural hem alan hem satan aynı kişi olamıyor.
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
aynen. 3. bir kişiye vekalet vermen gerekiyor. yani notere alıcı bir arkadaşını getirecek. yada en azından bilgilerini (nüfus kağıdı yeterli diye biliyorum) alıp gelecek. vekalete plaka ve ruhsat bilgilerindeki aracı satmaya yetkilidir diye vericeksin.
-
satış için vekalet verebiliyorsun 2 resim ve senin notere gitmen lazım. o kişide alır muayenesi vs yaptırır ama vekalette belirt orasını yazsınlar vekaleten yapan sıkıntı yaşamasın. ;)
-
çok teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için. satmış kadar oldum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)