kawasaki zx6r 636- 2005 eksantrik sesi ve sorunu
Reklamlar
-
Selam arkadaşlar. Gecen gün motoru Redline da 10 sn kadar kullandım ve akabinde bir ses başladı. Hani bir pervane dönerken kanadı biryere surterde ttrrrr diye bir ses çıkar ya oyle bir ses gelmeye başladı ve motorun çekişi düştü motor bağırıyor ama cok ağır hızlanıyor. Ustam ve arkadaşlar eksantirik olduğunu söylediler. Bunun sebebi nedir ve basina gelen varmi lütfen bu sorunu yaşayan varsa aranızda yardımcı olun teşekkürler.
Reklamlar
-
-
adalar2 adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar. Gecen gün motoru Redline da 10 sn kadar.....
diyecek bir şey yok
Heil Spellcheck
-
10 sn redline gitmeyle motor çöp mü oldu yani şimdi..Bence hangi parça arızalıysa artık miyadı doldu demekki 10
snlik gaza gelmenin sonucuda arıza baş gösterdi Geçmiş olsun önemli olan can sağlığı..Motor kaç bin km de
belkide artık değişmesi gerekiyordur..
-
gelen muhtemel eksantrik sesidir,
kontrol edılmesı gereken yerlerin arasında,
eksantrik gergi paletleri,
eksantrik zinciri,
ve eksantrik dış gergi olarak kontrol edilmelidir,,,
Ve arkadaşlar 10 sanıye sıkıştırmak veya 10 dakika sıkıştırmak motoru dağıtmak demek değildir,
kimler kimler ne hor kullanabiliyor motoru,,,
O sbepten pek sıkıntı yok,,,
-
o redline'ı motoru tasarlayan mühendisler kafasına göre koymuyorlar devir göstergesine
adam motoru yürütüebildiğine göre o kadar, bir bildiği vardır değil mi
oraya sokma demiş, şu kadardan bişey olmaz bu kadardan bişey olmaz diye koyulan net bir kuralı esneteceğinize vites atıverin
derim.
-
Yakında kol çıkarır o motor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------
Eklemek istediğim diğer konu bu ülkede insanlar motora sürmek için değil öpmek için biniyorlar. Ikinci el Race motor alinmamasi için belgesel niteliğinde bir başlık açmış arkadaş. Yurtdışında insanlar yuzbin km deki Race motoru gönül rahatlığı ile alırken bizim yasadiklarimiza bak?
-
celikat adlı üyeden alıntı
Yakında kol çıkarır o motor.
tekeri de kopar. hatta ve hatta başımıza taş da yağar. redline yaptı ya.
-
Ayak yapmasın kimse, sizde yapıyorsunuz
ZX6-R sahibi adam sütçü beygiri gibi kullanıcak değil ya motoru ? Gaza gelmiş, hatun görmüş, araç sıkıştırmış, eşi doğum yapmış vs vs. Yapmış işte, çözüm arıyor. Yardım istiyor . . .
-
Tahminim gergi pertingen ştrayze, büyük sorun değil, zaten zamanı dolmuş hatta geciktirilmiş bi mevzudan kaynaklı bence.
Hani bakımlarda motora anahtar değmiyecek ya, işte o servislerin bir eseri daha
-
Neyden olduğunu varsaymak çokda mantıklı değil. Ancak egzantirik zinciri koparsa kalın bir fatura çıkarır. Güvendiğiniz bir yerde motoru söktürüp baktıracaksınız. Zaten %90 zincir-gergi değişimi gelmiştir.
-
ozgurakman adlı üyeden alıntı
tekeri de kopar. hatta ve hatta başımıza taş da yağar. redline yaptı ya.
Redline a anlık girmek ile on saniye sürekli tutmak arasındaki farkı sor birisine sana anlatsın. Motor arkadasa anlatmış, sana da birisi anlatır. Aslında bunların önemi de yok, önemli olan tiyniyet.
-
Hangi sebeple olursa olsun motoru redline sokanları anlamıyorum. Drag yarışçısımısın? Saliseleri mi hesap ediyorsun? Eğer amaç hava atmaksa ,gözümle gördüm, kulağımla duydum, kızlar motoru bağırtana ''KRO'' diyorlar.
LİVE TO RİDE, RİDE TO LİVE!
-
celikat adlı üyeden alıntı
Redline a anlık girmek ile on saniye sürekli tutmak arasındaki farkı sor birisine sana anlatsın. Motor arkadasa anlatmış, sana da birisi anlatır. Aslında bunların önemi de yok, önemli olan tiyniyet.
redlineda on saniye gitmek elbette akıl kârı değil ancak abartmanın luzumu yok.
ayrıca, karşındaki insanın bilgi düzeyini bilmeden "sor, anlatsınlar"gibi bir cümle kullanmanız yakışıksız.
adam bizden akıl istemiyor, yardım istiyor.yapıcı olmak gerekli
-
Motor açıldı. Dediğiniz gibi gergi paleti ve eksantrik zincirinden dolayiymis, zamanı gelmis. Ve memlekette palet yok yurt dışından gelecek motor 1 ay yaticak. Palet bulabilecegim bir yer bilen varsa yardimlarinizi esirgemeyin.
-
özellikle boşta redline vs.gereksiz ve yapılmaması gereken hareketler...konu sahte değilse eğer konu sahibine tavsiyem madem motor bu kadar çok eziyet görüyor mutlaka en kaliteli yağı ve orijinal yağ filtresi kullanmaya çalışın.faydasını görürsünüz.
-
Dogru bildin yeğen drag yapiyoduk
-
adalar2 adlı üyeden alıntı
Dogru bildin yeğen drag yapiyoduk
Yapılan dengesiz hareketlerden sonra motorda sana drag yapmış yeğen,konuyu açtıktan sonra hiç sesin soluğun çıkmadı parça fiyatları ve ustalar okşadı heralde
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler