Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İstanbulda motosiklet kullanmak

Motovento
    REKLAM ALANI
    hrctbn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD (2013)
    Herkese merhabalar,

İzlediğim ve takip ettiğim birçok konu ve videoda gördüğüm kadarıyla insanlar İstanbul da motosiklet kullanmanın ne kadar zor olduğundan bahsetmiş.

Ben son 1 senedir her gün İstanbul da trafiğin en yoğun olduğu saatlerde motosiklet kullanıyorum. Daha öncesinde 6-7 sene Sakarya da motosiklet kullandım. Ve şunu söyleyebilirim ki Sakarya da nüfus yoğunluğuna göre motosiklet kullanımı fazla olmasına rağmen orda kendimi görünmez adam gibi hissederdim.

Araba sürücüleri gözünüzün içine bakarak önünüze atlar ve o kadar korna kıyamet ne yaparsanız yapın fiziksel bir temas olmadığı sürece(ayna kırmak vs) sizi görmezden gelirdi . Hala gittiğimde aynı şeyin devam ettiğini görüyorum

Gelgelelim İstanbul da trafik çok yoğun ve hızlı. Çok kalabalık olmasının getirdiği bir şey de dallama sayısının fazla olması ama genel olarak düşünüldüğünde bence İstanbul daki(avrupa yakası) sürücülerin %90'ı motosikletleri fark ediyor. Sakarya da olduğundan çok daha rahat bir şekilde motosiklet kullanabiliyorum. Ya da Sakaryada örümcek adam gibi tehlikeyi sezme reflekslerim gelişti emin değilim

Sonuç olarak İstanbul'da ilk trafiğe çıktığım günlerde bir otobüsün beni farkedip bana yol verdiğini gördüğümde Hz. Musa'nın kızıldenizi ayırışını görmüş gibi oldum . Ya da son model jipiyle önüme atlayıp sonra camdan yalvar yakar özür dileyen bir şoför gürünce İngiltere prensi önümde eğilmiş gibiydi. Sanırım Sakarya da çok eziktik ondan olsa gerek.

Sizde bulunduğunuz şehirde ya da İstanbul'daki anılarınızı anlatırsanız sevinirim. İyi ya da kötü
    barodi, RAMİREZ, kemboo ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    Zaten yeni ehliyet aldım. Motor arıyorum. Korkutmayın beni lütfen ) Herkes deli gözüyle bakıyor bana... Bu yaştan sonra motor mu olur diye?
    hrctbn bunu beğendi.
    http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!

68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Haklı olduğunun ve doğru gözlemlediğin şeyler var lakin sen yine de tedbiri elden bırakma ve örümcek adam olmaya devam et!
    hrctbn bunu beğendi.

V@R@D£R0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nx4 Falcon
    istanbul trafiğindeki saygı ve hoş görüyü ben başka şehirlerde görmedim.ama şuda bir gerçek ki kamyon otomobili otomobil motosikletliyi motosikletli yayayı ya küçük görüyor yada görmezden geliyor.Kendi bulunduğum şehirde ise en sevmediğim şeyse yeşil yanar yanmaz arkadaki araçların kornaya basması.afedersiniz sanki b.. yetiştirecek

Motosikleti
    İstanbul'da sadece bir kez kaza yaptım daha doğrusu Unkapanı köprüsünden Balata dönerken düştüm, motor kaldırıma çarpıp yolun ortasına sürüklendi, benim ekipmanım tam olduğundan zarar görmeden hemen ayağa kalkıp motora koşmaya başlıcaktım ki orta yaşlı bir adam yanıma yaklaştı ve unkapanına nasıl giderim biliyormusun diye sordu

Sağolsun bana hayatımın şokunu yaşattı. kafamı yere çok sert vurup hayal gördüğümü düşünmeye başlamıştım ki soruyu tekrar edince tamam ben iyiyim sorun adamda diyebildim gerekli cevabı verdikten sonra yoluma devam ettim hala düşünüyorum gerçekmiydi diye [COLOR="Silver"]
    hasanrs, MotorKafa, naptinoisi ve 6 diğerleri bunu beğendiler..

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Son 3 senede İstanbul trafiğinde müthiş bir bilinçlenme var. Hususi araç şöförleriyle pek bir sorunumuz yok zaten.
    Asıl sorun ticari araçlar ile ilgili...
    Siz şanslı olanlardansınız. Kaç otobüs veya kaç taksi motosiklet sürücüsü biçti... Bunlara hepimiz hemen her gün şahit oluyoruz...

Bence asıl olay motosiklet sürücülerinin bilinçsizliği. Kaç scooter görüyorum, adam 100cc sucutur ile 40km hız ile virajı alıyor. Veya 3 şeritli yolun sol iki şeridinin orta çizgisinden gidiyor sucutur ile. Tek şeritli yolun en sağına sıfır yanaşmış yol alıyor...

Tabikide sıkıştırırlar arkadaşlar. Şeridi ortalıyacaksın arkadaş ! yol benim diyeceksin... Viraja o hızla giriyorsan en sağa yanaşacaksın. Dallamanın teki arkadan koymasın ? Güçsüz bir motorun var ise ya en sağ şerit ya da emniyet şeridine gireceksin. Sen 60-70km hız ile otoyolda orta şeridi kullanırsan... Gömerler gülüm

Yeterince güçlü bir motorunuz yok ise macera aramayın arkadaşlar... Otoyolda sağa sapak var ise emniyet şeridinden gitmeye devam etmeyin, şeride geçin. Ortadaki dallama senin emniyet şeridinde olduğunu fark edemeyip sağa sapıcak ve seni altına alıcak... Basit hatalar yapmayın, affetmezler...

Asıl olay trafiği okumak, sezgileri güçlendirmek. Paranoyak olun, manyak olun, şizofren olun, medyum olun arkadaş. Adamın duracağını, yavaşlayacağını, kapı açacağını, yayanın yola atlayacağını sezin... Dikkat edin.

Öpüldünüz, saygılar.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Son 3 senede İstanbul trafiğinde müthiş bir bilinçlenme var. Hususi araç şöförleriyle pek bir sorunumuz yok zaten.
    Asıl sorun ticari araçlar ile ilgili...
    Siz şanslı olanlardansınız. Kaç otobüs veya kaç taksi motosiklet sürücüsü biçti... Bunlara hepimiz hemen her gün şahit oluyoruz...

Bence asıl olay motosiklet sürücülerinin bilinçsizliği. Kaç scooter görüyorum, adam 100cc sucutur ile 40km hız ile virajı alıyor. Veya 3 şeritli yolun sol iki şeridinin orta çizgisinden gidiyor sucutur ile. Tek şeritli yolun en sağına sıfır yanaşmış yol alıyor...

Tabikide sıkıştırırlar arkadaşlar. Şeridi ortalıyacaksın arkadaş ! yol benim diyeceksin... Viraja o hızla giriyorsan en sağa yanaşacaksın. Dallamanın teki arkadan koymasın ? Güçsüz bir motorun var ise ya en sağ şerit ya da emniyet şeridine gireceksin. Sen 60-70km hız ile otoyolda orta şeridi kullanırsan... Gömerler gülüm

Yeterince güçlü bir motorunuz yok ise macera aramayın arkadaşlar... Otoyolda sağa sapak var ise emniyet şeridinden gitmeye devam etmeyin, şeride geçin. Ortadaki dallama senin emniyet şeridinde olduğunu fark edemeyip sağa sapıcak ve seni altına alıcak... Basit hatalar yapmayın, affetmezler...

Asıl olay trafiği okumak, sezgileri güçlendirmek. Paranoyak olun, manyak olun, şizofren olun, medyum olun arkadaş. Adamın duracağını, yavaşlayacağını, kapı açacağını, yayanın yola atlayacağını sezin... Dikkat edin.

Öpüldünüz, saygılar.
    aynen abi katılıyorum şeridin ortasında olmama rağmen dibime gelip yol istiyor vermeyincede sağdan geçmeye kalkıyor bu sefer bende hızlanıyorum sağdanda geçemiyor böyleleri çok piyasada tamam saolda gidiyorum ama önümdede araba var, neden yol vericekmişimki ben ona

Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Ben kendi semtimde sürüyorum sadece 1-2 kere de yan semte gitmişliğim var. Şu ana kadar hiç yola fırlayan felan olmadı, kamyonlar felan da ben gelirken bekleyip yol verdiler hep(yol hakkı benimse tabi). Zaten insanların çoğu bilinçli, bizleri tehlikeye sokanlar genelde esnaf kesimi ve yeni ehliyet alan ergenler. Araba kullanırken kaç defa taksiciler sağımdaki şeritten önüne kırıp sola döndü. Taksicilerden, tofaşçılardan, dolmuşçulardan nefret ederim. Kaza yapsalar yardım eder miyim ondan bile emin değilim.
    hrctbn bunu beğendi.

plegus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Kawasaki Ninja 650 R
    Ben de hem forumdan okuduklarım kadarıyla hem de Barkın Bayoğlunun telkinleriyle olsa gerek, cehennemde trafiğe çıkacağımı düşünüyordum. Gel gelelim ya bu uyarılar gerçekten işe yaradı çok temkinli kullanıyorum (ki gerçekten düşük suratli ve dikkatli kullandığımı düşünüyorum) ya da o canavar şoförler bana denk gelmedi.

Hatta ne zaman trafik benim geçemeyeceğim kadar sıkışsa, geçebilmem için yolu açtılar. Sürekli kornayla orada olduğumu gösterdiğimi de belirtmem gerekiyor. Belki de bunun etkisi fazladır.

Motosikleti
    bence olay plakada değil hocam ben genel olarak ne zaman bi kuş serisi araç görsem ki hala o arabaların çalışır halde olması bana garip geliyor, kaçacak delik ararım. genelleme yapmak istemem ama bu arabaları kullananların çoğu tehlikeli, kullanan tehlikeli olmasa bile araba tehlikeli.
    DusenAdam bunu beğendi.

Ms_TunC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    İstanbul trafiğindeki handikapın %20 si ticari, bayan, acemi, yaşlı. %80i bilinçiz motor kullanıcıları zaten.
    tr_select ve doraemon bunu beğendiler.

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    istanbulda diğer araçların "motosiklet bilinci"ne sahip olmasını sağlayan şey moto kurye arkadaşların diğer şehirlere oranla inanılmaz fazla oluşudur. gerçekte olması gereken motosiklet bilinci kesinlikle bu değil.

ben de her zaman söylerim motorumla izmire gittim çok daha fazla zorlandım diye. ama yine söylüyorum bu seni yanıltmasın. istanbulda çok alıştık. istanbulun trafiği bi ayrı, başka yere gidince afallıyor insan.
    hrctbn bunu beğendi.

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    İzmir dede birsürü öküz çıkmasına rağmen bana yol veren yada araya girdiğim zaman arabasını çeken insanlar olmuyor değil. (acaba araba çizilmesin diyemi çekiyorlar bilmiyorum ) hatta bir kaç kere baya baya eliyle buyur eden oldu şok geçirdim

burakragaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R 13'-ÇALINDI - Maxx 200-16' -Rx3i Evo'16 -
    Bugün Beşiktaş- Sarıyer sahil boyunca 3 tur yaptım keyfi öğleden önce hava çok güzeldi Her öenüme çıkan motorcuya korna çalıp korna çalışıyordum ne hırs var içimde ne bir şey ara ara virajlarda biraz eğim vermekten dolayı motora gaz açıyordum keyfim yerinde ve olabildiğince sakin motor sürüyordum. yarım emniyet şeridi gibi bir yer vardı bende sağ sinyal verip yavaşladım derdim ise motoru sahilde ki bankın oraya çıkarmaktı sigara molası gibi bir şey birazda dinlenmek. Arkamdan gelen yeşil plakalı bir araç , deli gibi kornaya basarak yanımdn geçti .

- Ayar oldum doğal olarak , ee bekle yanaşıyorum zaten kenera dimi be ABLA . Neyse bende durmadım devam peşine bastım aracı yakaladım önüne geçip 2 kere kornaya dokundum ve elimi kaldırdım özür diler tarzında bastım aralardan devam ettim. Baltalimanı hastanesine gelmeden kaldırıma çıktım ve sigara yaktım ablamız korna çalarak geçti selam verircesine bu hareketi bir bayanın yapması yüzümün gülmesine neden oldu. Çünkü bazen trafikte adam hatalıyken bile üste çıkmasını biliyor, özür dilese belki anlarım ama o sıra ne biliyim yine eskiye döndüm , beşiktaş'a doğru dönüp denizin ve güneşin tadını çıkarttım..
    hrctbn, dockerengin ve tr_select bunu beğendiler.

orhanay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer çalındı - hedef WR250
    1 yıl istanbul da motosiklet kullandıktan sonra ank ya tasındım. her sehrin kendine ozgu bir trafik anlayısı olması bir yana....

ist da ki suruculer motosiklet trafigine daha alıskın oldukları icin motosiklet sayısından dolayı, emniyet seridinde her zaman bi motosiklet olabilecegi, emniyet seridi olmasa bile en sagda bir motosiklet olabilecegini biliyorlar ve buna gore davranıyorlar. trafik durdugunda selektor yapınca "vay bu benim anama bacıma kufretti" tarzı ile yaklasmıyorlar...

ankarada ise istanbul a gore trafikte ki motosiklet kullanıcılarının sayısının cok cok cok daha az olması yuzunden diger araclarda, motosikletle yol paylasma bilinci yok.. gerci ank da kendinden baska hicbir aracla trafigi paylasma bilinci yok. 3 seritli yolları insanlar zorlaya zorlaya 5 seride, 4 seritli yollarıda 6-7 seride cıkarmak icin ellerinden geleni yapıyorlar. sagdan katılan bir yol varsa hemen o boslugu doldurup sagdan ilerleyip sonra katılımın bittigi nokta da tekrar onunnuze kırmak icin hic bir fırsatı kacırmıyorlar...

aea nın dedigi gibi trafikte ne kadar motosiklet olursa durum her acıdan bizim lehimize donecek... yedek parcasndan, aksesuarından, trafik bilincinden vs vs vs...

not: butun soylediklerim genellemedir. saygılar
    hrctbn ve tr_select bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı hrctbn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbul'da sadece bir kez kaza yaptım daha doğrusu Unkapanı köprüsünden Balata dönerken düştüm, motor kaldırıma çarpıp yolun ortasına sürüklendi, benim ekipmanım tam olduğundan zarar görmeden hemen ayağa kalkıp motora koşmaya başlıcaktım ki orta yaşlı bir adam yanıma yaklaştı ve unkapanına nasıl giderim biliyormusun diye sordu

Sağolsun bana hayatımın şokunu yaşattı. kafamı yere çok sert vurup hayal gördüğümü düşünmeye başlamıştım ki soruyu tekrar edince tamam ben iyiyim sorun adamda diyebildim gerekli cevabı verdikten sonra yoluma devam ettim hala düşünüyorum gerçekmiydi diye [COLOR="Silver"]

hahahhah iş yerinde sesli güldüm valla )
    hrctbn bunu beğendi.

yqavuzhyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı orhanay06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 yıl istanbul da motosiklet kullandıktan sonra ank ya tasındım. her sehrin kendine ozgu bir trafik anlayısı olması bir yana....

ist da ki suruculer motosiklet trafigine daha alıskın oldukları icin motosiklet sayısından dolayı, emniyet seridinde her zaman bi motosiklet olabilecegi, emniyet seridi olmasa bile en sagda bir motosiklet olabilecegini biliyorlar ve buna gore davranıyorlar. trafik durdugunda selektor yapınca "vay bu benim anama bacıma kufretti" tarzı ile yaklasmıyorlar...

ankarada ise istanbul a gore trafikte ki motosiklet kullanıcılarının sayısının cok cok cok daha az olması yuzunden diger araclarda, motosikletle yol paylasma bilinci yok.. gerci ank da kendinden baska hicbir aracla trafigi paylasma bilinci yok. 3 seritli yolları insanlar zorlaya zorlaya 5 seride, 4 seritli yollarıda 6-7 seride cıkarmak icin ellerinden geleni yapıyorlar. sagdan katılan bir yol varsa hemen o boslugu doldurup sagdan ilerleyip sonra katılımın bittigi nokta da tekrar onunnuze kırmak icin hic bir fırsatı kacırmıyorlar...

aea nın dedigi gibi trafikte ne kadar motosiklet olursa durum her acıdan bizim lehimize donecek... yedek parcasndan, aksesuarından, trafik bilincinden vs vs vs...

not: butun soylediklerim genellemedir. saygılar
    Yklaşık 2 senelik izmir deneyiminden sonra bende ankaraya yeni geldim. Burada motosiklet kullanmak şeytana parmak atmak gibi. Aynen dediğin gibi sağımdan geçerken 1 metre bile fark açmadan direk önüme kıran bir taksici yüzünden öleceğim.

Ulustaki göbekte dün bir tane sedan ford focus geldiği göre göre önümü kapattı. ( 2 arabanın arasına giremeyim diye ) Acaba bilmedenmi yaptıki dedim sonra baktım aynadan bana bakıyor ve geldiğimi gördükçe beni sıkıştırıyor. 2. kerede ses çıkarmadım. son olarak tam göbeği geçerken istisnasız direk üstüme 50 derece kırdı arabayı. sol refüje ayağımı koydum neredeyse kendimi motordan aşağı atacaktım. Gazladı gitti. Bu sıkışık trafikte mal oğlu mal nereye kaçacaksa ? En sağa geçtim, kaldırıma çıktım, trafik polisine ufak bir omuz atarak kaldırımdan yardırıyorum. Adam trafikte kaldı tabiki. Adamın önüne indim kaldırımdan. çektim ayaklığı indim motordan. Bu geri geri kaçacak ama arkada otobüs, dolmuş ne ararsan var. Adama doğru giderken kapıyı kilitledi. Cama 3-4 tane eldivenle yumruk attım. Hala kaçmak için manevra yapmaya çalışıyo. Camı araladı terbiyesiz diye bağırırken kollarımı bi soktum camdan içeri, yan koltuğa yattı gavat. Kapıyı bir açsaydım kesinlikle ceza evindeydim. Üzerinde cumhurbaşkanlığı yazan 2 tane BMW polis motoru geldi. ADam hala aralık bıraktığı camdan bıktık bu kuryelerden diye bağırıyor. Omuz attığım poliste geldi. 2 polis motoru 1 Albea yolu kapattık. İnsanlar toplandı. ÜZerimde robocop gibi mont, kask , eldiven herkes bana bakıyor. Tansiyondan başım dönmeye başladı. Sayısını hatırlayamadığım kadar çok kurye motoru birikti. Adamı pert olmaktan kurtarmak için polisler benım motoru kenara çekti. Gavat kaçtı gitti.

Lanet olsun bu ankaradaki yobazlara.
    dockerengin ve ceyceypad bunu beğendiler.

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    Alıntı hasanrs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten yeni ehliyet aldım. Motor arıyorum. Korkutmayın beni lütfen ) Herkes deli gözüyle bakıyor bana... Bu yaştan sonra motor mu olur diye?
    Olurmu hiç hocam.Sana deli gözüyle bakanlar saatlerce trafikte bekliyorlar sen doğru yolu bulmuşsun onlar 2 saatte belki 3 saatte evlerine araba ile varırken sen 30 dk evindesin hatta sana onu diyeni tel ile arayarak aaa sen hala trafiktemisin kaç saat oldu yazık sana ben 30 dk da evime vardım diye alay edebilirsin. Bende 37 yaşındayım ama büyük zevkle motoru kullanıyorum hatta apartmanda 50 yaşında motoru olan bir abimiz var oda oğlu ile gezilere filan gidiyor bunun yaşı yok hocam. Sen doğru yolu bulanlardansın
    hasanrs, DusenAdam, tr_select ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

istanbulda ciddi derecede motosiklet kullanan var ve fukaralıktan değil gerçekten motosikleti bir ulaşım aracı olarak seçtiği için kullanıyorlar,bu yüzden seviye çok çok yüksek,kışın bile çevre yolunda işe gidiş saatlerinde dünya kadar motor görüyorum,motorlar da kalite sürücüleri de kalite,motoru kullanan insan kültürlü olunca otomobil sürücüleride belli bişeyden sonra onlara saygı duymak zorunda kalıyor.
    ben bursa'da oturuyorum,benim şehrimde motosiklete ya hava atmak için yada fakirlikten binilir,parası olan adam işi gücü olan adam motosiklet alıpta işine gitmez o mutlaka araba alır,böyle olunca fakirler ezilecek böcek,hava atanlarda parçalanmaya müstehak serseriler olarak görülür bursa trafiğinde,bursa'da motosikletin hükmü yoktur,çok acı çok üzücü ama gerçek bu.
    hrctbn ve hasanrs bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı gugukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olurmu hiç hocam.Sana deli gözüyle bakanlar saatlerce trafikte bekliyorlar sen doğru yolu bulmuşsun onlar 2 saatte belki 3 saatte evlerine araba ile varırken sen 30 dk evindesin hatta sana onu diyeni tel ile arayarak aaa sen hala trafiktemisin kaç saat oldu yazık sana ben 30 dk da evime vardım diye alay edebilirsin. Bende 37 yaşındayım ama büyük zevkle motoru kullanıyorum hatta apartmanda 50 yaşında motoru olan bir abimiz var oda oğlu ile gezilere filan gidiyor bunun yaşı yok hocam. Sen doğru yolu bulanlardansın
    Gugukk bende suadiyedeyim. Sence nasıl bizim buralarda trafik? Valla... Çoluk çocuk ailecek motorla geziye gitmek büyük zevk olur ya!

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)