Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Apartmanla ilgili garaj sorusu

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBR 600 RR
    12 Daireli apartmanda 4-5 arabalık kapalı bi garajımız var. Benimde motorum var. Benim motorum fazla yer kaplamıyor ama özellikle akşam 23:00'den sonra garaj dolduğu için garajın girişine enlemesine araba çekiyolar ve motorla çıkmak imkansız hale geliyor çünkü çok dar.
    Böyle bir durumda komşuyu rahatsız etmekte özgür müyüm arabayı çekmesi konusunda?
    Sonra bana tatava yapmasın bu saatte uyandırılır mı fln diye.
    Misal ben garajdan rahat çıktım akşam gece 2-3 gibi geldim baktım araba var. Çektirme hakkım var mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hamzarat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F700GS
    yani sen de bu apartmanın bir sakinisin, araba sahipleri de aynı apartmanın sakini.onların otopark üzerinde ne kadar hakkı varsa senin de o kadar hakkın var.yani düz mantıkla ben aynı durumda olsam kaldırır arabasını usulünce park ettiririm.otoparkta yer kaldımı onu bilmiyorum ama hepimiz haklarımızı insanlara hissettirmezsek sıkıntı doğuyor.ben şahsen hakkımı ararım yani.saygılar

CrosseR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Girişi kapatmadan koyma imkanı varsa o şekilde koymalı,yani çektirme hakkınız oluyor o durumda..

Ancak ahlaki olarak bakarsak gecenin 2sinde böyle bir hakkınız olmamalı..

Onun yerine o şekilde koyan araç sahiplerini tespit edip,daha uygun bir vakitte o anda aracı girişi kapatmıyor olsa bile ileriki zamanlar için uyarabilirsiniz..
    cesur509 ve Sadık1453 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Honda CBR 600 RR
    Alıntı CrosseR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Girişi kapatmadan koyma imkanı varsa o şekilde koymalı,yani çektirme hakkınız oluyor o durumda..

Ancak ahlaki olarak bakarsak gecenin 2sinde böyle bir hakkınız olmamalı..

Onun yerine o şekilde koyan araç sahiplerini tespit edip,daha uygun bir vakitte o anda aracı girişi kapatmıyor olsa bile ileriki zamanlar için uyarabilirsiniz..
    Bunun ahlaki düşüncesi fln yok. Belki acil birşey oldu çıkıcam ben. O benim çıkabileceğimi düşünmeden oraya sıfırlamasına çekiyorda ben mi onu düşünücem uyanmasın diye. Belki gece çalışıyorum. Hiçbir yerde yer bulamasa bile otoparkın girişini kapatamaz bence. Eğer oraya çekiyorsa her saat kaldırılmayı göze almış demektir.
    antilop_skul bunu beğendi.

CrosseR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı redmachine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunun ahlaki düşüncesi fln yok. Belki acil birşey oldu çıkıcam ben. O benim çıkabileceğimi düşünmeden oraya sıfırlamasına çekiyorda ben mi onu düşünücem uyanmasın diye. Belki gece çalışıyorum. Hiçbir yerde yer bulamasa bile otoparkın girişini kapatamaz bence. Eğer oraya çekiyorsa her saat kaldırılmayı göze almış demektir.
    E siz çözümü bulmuşsunuz zaten,konu açmaya ne hacet..
    ea1925, cenkito, scooboy ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

wolf9pack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 & Kanuni Cup 100
    Benim oturduğum yerde de benzer bir durum söz konusu. İki motorumu birbirine bağlıyor arabanın girmeyecek olduğu kolon arkasına koyuyorum ama bazı komşular gelip arabasının burnunu sokuyor motorun yanına. Küçük olduğun hakkının işgal edilmesi anlamına gelmez gerekirse araba yerine bile koyarsin asla alttan alma.
    Sinan Aksu bunu beğendi.

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Alıntı CrosseR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    E siz çözümü bulmuşsunuz zaten,konu açmaya ne hacet..
    durdu durdu içini döktü arkadaş...
    CrosseR bunu beğendi.
    "men dakka dukka"

kavgaya hazırsan hakkını hertürlü ara ama ben olsam uğraşmam çünkü işin kültürsüzlüğü 12 dairelik apartmana 4 arabalık otopark yapmakta.ya hiç yapmayacaksın yada 12 araçlık otopark olacak.dediğim gibi bu ülkede kimden ne hakkını arayacaksın,herşeyi düzeltmeye kalkarsan lazım her 10 dakikada bir birini bıçaklayasın.

hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    Bence gece 2-3 gibi çektirme hakkın yok ama herkes uygun şekilde park etmeli. Bu konuda garaja bir uyarı asarsın. Adam senin hakkını bir kaç defa ihlal ederse gece 3 te uyandırırsın.
    http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Sen muhattab olma,
    Apartman yöneticinize durumu izah et o müdahale etsin.
    Bu yöneticinin görevi çünkü.
    Sonuçta seninde hakkın var o garajda.
    hasanrs ve cesur509 bunu beğendiler.

antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    apartman kanununa göre çöp bile ortaktır onu bunu bırakın gece cocugun hastalandı hastaneye goturcen kalkıp araba sahıbınımı arıcaksın . cektirmeye hakkın var arabayı ckemezlerse bıle trafık polisi cagırttıp park yasagı olan yere park yapmaktan dolayı araca ceza kestırebılırsın . veya oy toplayıp adamı apartmandan attıra bılırsın yada elıne tornavıda alıp cok guzel arabasını cızersın ama önerim her gordugunde sılecegını kaldır TÜRKÇE si varsa zaten anlar olayın ne oldugunu

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Bence bu tip yetersiz ve bütün apartman sahiplerinin eşit kullanamayacağı garajlar günlük kullanıma müsait değildir, ayrıca arkaya çeken adam öndeki arabalarında yolunu kesiyor , onların ne kadar çıkmaya hakkı varsa seninde var demektir.

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    benim de aklıma ilk garajdaki araçların sahiplerinin her hangi bir acil durumda araçlarını nasıl çıkaracağı geldi. garaj kapısına park yaptırılmamalı. adamın uykusu derin sizin de acil bir işiniz, hastanız var. gece vakti bununla mı uğraşacaksınız?

yöneticinize söyleyin.

yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Alıntı redmachine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Barkın abi geldi aklıma. Onay arıyor arkadaş.

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    bunun en iyi çözümü apartman toplantısında durumu apartman sakinlerine anlatmanız uygun bir şekilde
    çalınabilirliğini göz önüne koyup uygun bir dille anlatıldığında kimse size hayır demeyecektir

veya otopark içerisine ve kapı önünü kapayan kişiler ile görüşün aynı şekilde

boş yere hır gür yapmak hiç bir zaman işe yaramaz hemde huzursuzluk yaratır boş yere
    ancak size huzursuzluk veren birine sizde aynısını yapın ama ilk siz olmayın...

Motosikleti
    Honda CBR 600 RR
    Apartman girişine yazı yazdım gayet kibar bir şekilde. Bakalım bundan sonra ne olacak.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)