Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?
kaskın içinde güneş gözlüğü bir süre sonra şakaklarıma ya da burnuma rahatsızlık veriyor. terden aşağı kaykılabiliyor. ayrıca ben izmir çeşme arasında çok seyahat yapıyorum (doğu - batı doğrultusu) iş çıkışı akşam güneşi tam gözüme giriyor ama bi yarım saat sonra yolu yarılamışken güneş batıyor. e dolayısıyla motoru sağa çekip gözlüğü çıkarıp çantaya falan koymak ohooo.. uzun iş. en rahat ve pratiği vizör gözlük.
bu arada AGV Skyline Siyah alıyorum çok büyük ihtimal. içinde karbon+glass fiber var. gözlük var, ince yapılı agresif, aerodinamik bir kask. ha bi de ekonomik diğer seçeneklere göre
Rock&Roll
Horizon / Skyline Fiberglass ve karbon bir yapıya sahip. Speed-R böyle değil sanırım.
Horizon'un güneş vizörü buğu yapmaz özellikte. Speed-R ve Skyline'da bu yok.
Horizon DD, Skyline micrometric kilit sistemine sahip.
Horizon'un çene kısmı aşağı doğru uzatılmış diğerlerine göre.
Bir de Sharp testine ufaktan değinmek istiyorum. Gayet güvenilir bir testtir. Arai ve bazı Shoei'lerin az puan alması, bu kaskların Snell'e göre tasarlanmış olmasından ibaret. Sharp, Snell, DOT, ECE 22-05 bunlar farklı kriterlere göre değerlendiriyorlar kaskları.
Aynı bölgeye 2 kere mi darbe alacak kask bir kere mi? Darbe hızı ne olacak? Çarpan cisim sivri mi yoksa geniş mi olacak?
Yani sokakta bir kazaya mı karışacaksınız yoksa pistte mi?
Pistte sürmeyecekseniz Sharp güvenilir sonuçlar verir. Polikarbon kaskların yeri geldiğinde Sharp'ta iyi sonuç alması bu nedenledir. Plastik esner. Düşük hızlarda, kırılma noktasına kadar fiberglass'tan iyi sonuç verebilir.
Uzun ve detaylı bir yazı hazırlayacağım bu konuda...
Kriterlerine uyar mi bilmiyorum ama Caberg v2rr bak bi istersen
http://www.shark-helmets.com/product.php?modele=Speed-R+REDDING+MAT+Black+yellow+white+SPEED-R&sous_gamme=SPD&gamme=SHARK+Pulse+Division&refere nce_modele=HE4523EKYW
bence speed-r redding bundan çok daha iyi kasktır agv carbonla guclendirilmiş gözükmekte ama ben ikisinide elime aldım oturdum karşılaştırdım hatta speed-r redding i cok kaskla karşılaştırdım ama bunla aynı fıyatta daha iyi bir kask bulamadım özellikle oturuş değiştireceksen (motosiklet tipi değiştireceksen) uygun gördüm bunu. Buğu rüzgar olayını kullananlara sordum 0 dediler. Bilgi verebildiysem ne mutlu..
Scorpion exo 500 veya exo 2000. Airpump vs de var.Tam istediğiniz özelliklerde. Motomaxten alırsanız her yere kargo var diye biliyorum
Exo 500 fiber değil. Exo 2000 de içinde güneş gözlüğü yok maalesef. Bu arada galiba bir yerde depoda kalmış bir skyline bulmak üzereyim. Nakite 660 tl dediler. Haber bekliyorum.
scorpion un resmi sitesinden alintidir: Advanced Polycarbonate Composite Engineered Shell
Polikarbonatlar, termoplastiklerin özel bir grubudur. İşlenmesi, kalıplanması, ısıl olarak şekillendirilmesi kolaydır, bu tip plastikler modern imalat sektöründe çok geniş kullanım alanı olan plastiklerdir. Polikarbonatlar olarak isimlendirilmişlerdir, çünkü uzun moleküler zincirleri içinde karbonat grupları (-O-CO-O-) tarafından bağlanmış fonksiyonel gruplara sahiptirler.
exo-500 plastiktir, fiber degil.
Rock&Roll
motomax neyin ne oldugunu biliyor mu acaba?! dostum bana da israrla nolan n86 nin fiber oldugundan bahsediyordu. karsisinda HTC sagolsun actim internetten resmi nolan sitesini. aha dedim policarbonate abi.. adam mosmor kaldi..
Rock&Roll
Caberg düşünebilirim ama bir ay daha erteleyeceğim gibi duruyor bakalım hayırlısı
Sıkıntı şu ki ses problemi çok sıkıntı. Nitro kullanıyorum ve sesten gına geldi. Sessiz bir kask istiyorum. Ls2 bu ihtiyacı ne kadar karşılar muallaktayım.
shark speed-r redding ı tekrar önerırım
dostlar bütün tavsiyeler için teşekkür ederim. bugün güzel bir indirimle AGV Skyline Mat Siyah almış bulunuyorum 660 TL fiyata. Kask çok güzel ve yuvarlak yumurta kafa yapıma tam uydu. Oldukça hafif ve iç kumaş malzemeleri çok kaliteli. Bir önceki kaskım da AGV Longway2 idi ve beni kazada koruduğu için AGV'ye karşı bir vefa borcu ve sempatim de vardı zaten Motor Yamaha, kask AGV, cekete de bi 46 The Doctor yaması. Vale hayranı olduğum tescillendi tamamen bu arada gerçekte çene kısmı fotoğraflarda olduğundan daha agresif bir şekilde uzuyor ve sivriliyor. tam bir şahin gagası gibi. naked motora uygun bir agresiflikte. herkese tavsiye ederim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)