Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Dostlar Lutfen Kask Tavsiyesi: Gunes gozluklu ve Fiber yapida ?

REKLAM ALANI
    beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Alıntı dockerengin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de LS2 FF396 modelini kullanıyorum. Kaskın güvenliğine birşey diyemem ama aksesuarlar çok çabuk bozuluyor. Bence LS2'nin sadece aksesuarsız ucuz modelleri alınmalı. Vizör kilit plastiği, fitilleri, güneş gözlüğü mekanizması, pompa mekanizması dahil şuan hiçbir aksesuarını kullanamıyorum çünkü hepsi ya bozuk ya sorunlu. Daha önce Caberg kullanmıştım ve aksesuar yönünden çok sağlam olduğunu düşünüyorum.
    Ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.
    Kaskıma özenli davranırım.
    Ls2 ff396 nın şuana kadar en ufak bir aksesuarında sıkıntı yaşamadım.
    Hala aldığım günkü gibi. Ve memnunum açıkçası. Gerek ses gerek diğer olayları düşünürsek.
    Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    dockerengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 > CBF150 > CRF250L > XZ250R 4V > ?
    Alıntı beko12345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.
    Kaskıma özenli davranırım.
    Ls2 ff396 nın şuana kadar en ufak bir aksesuarında sıkıntı yaşamadım.
    Hala aldığım günkü gibi. Ve memnunum açıkçası. Gerek ses gerek diğer olayları düşünürsek.
    Senin bu şekilde problemsiz kullanmana sevindim ama çok da şaşırdım açıkçası. Ben hiç bir şekilde memnun kalmadım malesef. Çok da hor kullanmam kaskıma yeterince dikkat ederim ama bunların hepsini de yaşadım. Ya sen çok şanslısın ya da ben çok şanssızım

braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Alıntı Siyah&Beyaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fiber mi bilmem ama gunes vizorlu Caberg V2rr var. Fiyati 600 tl civari ve sharptan 5 yildizli. Ben bedenimi arayip bulamadigim icin Bell M1 almistim. Bulsam Caberg alacaktim.
    m1 den memnun musunuz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:55 ----------

Alıntı Voodoo Child adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    agv k-4 karbon degil. normal fiber glass. aslinda onu da denedim hem hafif hem kucuk hem rahat guzel bir kask ama gunes vizoru yok icinde maalesef. habire vizor tak cikar olmaz abi yaa. izmirde malum inanilmaz gunes var.
    voodoo child,
    iyi bir kask + güneş gözlüğü neden düşünmüyorsunuz?

Voodoo Child - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kaskın içinde güneş gözlüğü bir süre sonra şakaklarıma ya da burnuma rahatsızlık veriyor. terden aşağı kaykılabiliyor. ayrıca ben izmir çeşme arasında çok seyahat yapıyorum (doğu - batı doğrultusu) iş çıkışı akşam güneşi tam gözüme giriyor ama bi yarım saat sonra yolu yarılamışken güneş batıyor. e dolayısıyla motoru sağa çekip gözlüğü çıkarıp çantaya falan koymak ohooo.. uzun iş. en rahat ve pratiği vizör gözlük.

bu arada AGV Skyline Siyah alıyorum çok büyük ihtimal. içinde karbon+glass fiber var. gözlük var, ince yapılı agresif, aerodinamik bir kask. ha bi de ekonomik diğer seçeneklere göre
    Rock&Roll

zerzura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6N
    Horizon / Skyline Fiberglass ve karbon bir yapıya sahip. Speed-R böyle değil sanırım.

Horizon'un güneş vizörü buğu yapmaz özellikte. Speed-R ve Skyline'da bu yok.

Horizon DD, Skyline micrometric kilit sistemine sahip.

Horizon'un çene kısmı aşağı doğru uzatılmış diğerlerine göre.

Bir de Sharp testine ufaktan değinmek istiyorum. Gayet güvenilir bir testtir. Arai ve bazı Shoei'lerin az puan alması, bu kaskların Snell'e göre tasarlanmış olmasından ibaret. Sharp, Snell, DOT, ECE 22-05 bunlar farklı kriterlere göre değerlendiriyorlar kaskları.

Aynı bölgeye 2 kere mi darbe alacak kask bir kere mi? Darbe hızı ne olacak? Çarpan cisim sivri mi yoksa geniş mi olacak?

Yani sokakta bir kazaya mı karışacaksınız yoksa pistte mi?

Pistte sürmeyecekseniz Sharp güvenilir sonuçlar verir. Polikarbon kaskların yeri geldiğinde Sharp'ta iyi sonuç alması bu nedenledir. Plastik esner. Düşük hızlarda, kırılma noktasına kadar fiberglass'tan iyi sonuç verebilir.

Uzun ve detaylı bir yazı hazırlayacağım bu konuda...
    motokovic, Voodoo Child, OnurTr ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    Kriterlerine uyar mi bilmiyorum ama Caberg v2rr bak bi istersen

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    Alıntı zerzura adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Horizon / Skyline Fiberglass ve karbon bir yapıya sahip. Speed-R böyle değil sanırım.

Horizon'un güneş vizörü buğu yapmaz özellikte. Speed-R ve Skyline'da bu yok.

Horizon DD, Skyline micrometric kilit sistemine sahip.

Horizon'un çene kısmı aşağı doğru uzatılmış diğerlerine göre.

http://www.sportsbikeshop.co.uk/prod...talia_main.jpg

Bir de Sharp testine ufaktan değinmek istiyorum. Gayet güvenilir bir testtir. Arai ve bazı Shoei'lerin az puan alması, bu kaskların Snell'e göre tasarlanmış olmasından ibaret. Sharp, Snell, DOT, ECE 22-05 bunlar farklı kriterlere göre değerlendiriyorlar kaskları.

Aynı bölgeye 2 kere mi darbe alacak kask bir kere mi? Darbe hızı ne olacak? Çarpan cisim sivri mi yoksa geniş mi olacak?

Yani sokakta bir kazaya mı karışacaksınız yoksa pistte mi?

Pistte sürmeyecekseniz Sharp güvenilir sonuçlar verir. Polikarbon kaskların yeri geldiğinde Sharp'ta iyi sonuç alması bu nedenledir. Plastik esner. Düşük hızlarda, kırılma noktasına kadar fiberglass'tan iyi sonuç verebilir.

Uzun ve detaylı bir yazı hazırlayacağım bu konuda...
    http://www.shark-helmets.com/product.php?modele=Speed-R+REDDING+MAT+Black+yellow+white+SPEED-R&sous_gamme=SPD&gamme=SHARK+Pulse+Division&refere nce_modele=HE4523EKYW

bence speed-r redding bundan çok daha iyi kasktır agv carbonla guclendirilmiş gözükmekte ama ben ikisinide elime aldım oturdum karşılaştırdım hatta speed-r redding i cok kaskla karşılaştırdım ama bunla aynı fıyatta daha iyi bir kask bulamadım özellikle oturuş değiştireceksen (motosiklet tipi değiştireceksen) uygun gördüm bunu. Buğu rüzgar olayını kullananlara sordum 0 dediler. Bilgi verebildiysem ne mutlu..

yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Scorpion exo 500 veya exo 2000. Airpump vs de var.Tam istediğiniz özelliklerde. Motomaxten alırsanız her yere kargo var diye biliyorum

Exo 500 fiber değil. Exo 2000 de içinde güneş gözlüğü yok maalesef. Bu arada galiba bir yerde depoda kalmış bir skyline bulmak üzereyim. Nakite 660 tl dediler. Haber bekliyorum.

Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Exo 500 fiber değil. Exo 2000 de içinde güneş gözlüğü yok maalesef. Bu arada galiba bir yerde depoda kalmış bir skyline bulmak üzereyim. Nakite 660 tl dediler. Haber bekliyorum.
    exo 500 fiber. Hatta biraz daha iyi seviye olan kompozit fiber.

Alıntı yusufozugenc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    exo 500 fiber. Hatta biraz daha iyi seviye olan kompozit fiber.
    scorpion un resmi sitesinden alintidir: Advanced Polycarbonate Composite Engineered Shell
    Polikarbonatlar, termoplastiklerin özel bir grubudur. İşlenmesi, kalıplanması, ısıl olarak şekillendirilmesi kolaydır, bu tip plastikler modern imalat sektöründe çok geniş kullanım alanı olan plastiklerdir. Polikarbonatlar olarak isimlendirilmişlerdir, çünkü uzun moleküler zincirleri içinde karbonat grupları (-O-CO-O-) tarafından bağlanmış fonksiyonel gruplara sahiptirler.

exo-500 plastiktir, fiber degil.
    Rock&Roll

Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    scorpion un resmi sitesinden alintidir: Advanced Polycarbonate Composite Engineered Shell
    Polikarbonatlar, termoplastiklerin özel bir grubudur. İşlenmesi, kalıplanması, ısıl olarak şekillendirilmesi kolaydır, bu tip plastikler modern imalat sektöründe çok geniş kullanım alanı olan plastiklerdir. Polikarbonatlar olarak isimlendirilmişlerdir, çünkü uzun moleküler zincirleri içinde karbonat grupları (-O-CO-O-) tarafından bağlanmış fonksiyonel gruplara sahiptirler.

exo-500 plastiktir, fiber degil.
    motomax kompozit fiber diyerek satmıştı her yerde kompozit fiber olarak tanıtılıyordu. Eğer dediğiniz gibiyse ayıp etmişler

motomax neyin ne oldugunu biliyor mu acaba?! dostum bana da israrla nolan n86 nin fiber oldugundan bahsediyordu. karsisinda HTC sagolsun actim internetten resmi nolan sitesini. aha dedim policarbonate abi.. adam mosmor kaldi..
    Rock&Roll

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Caberg düşünebilirim ama bir ay daha erteleyeceğim gibi duruyor bakalım hayırlısı

Motosikleti
    Honda
    Alıntı beko12345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ls2 ff396.

Bu sitede tanıtım konusu açtım hatta.

300tl

Ayrıca içi şişirilebilir bir kask , yüze tam oturması için.
    Yüksek hızlarda açılmaması için vizör kilidide mevcut.
    aynı kask bendede var memnunum tavsiye ederim.

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Sıkıntı şu ki ses problemi çok sıkıntı. Nitro kullanıyorum ve sesten gına geldi. Sessiz bir kask istiyorum. Ls2 bu ihtiyacı ne kadar karşılar muallaktayım.

Motosikleti
    cf moto 400
    Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sıkıntı şu ki ses problemi çok sıkıntı. Nitro kullanıyorum ve sesten gına geldi. Sessiz bir kask istiyorum. Ls2 bu ihtiyacı ne kadar karşılar muallaktayım.
    Ff369 kullaniyorum hic rahatsiz etmiyor ses. Ama ben degistirecegim 4 sene oldu yeter bana.

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    shark speed-r redding ı tekrar önerırım

dostlar bütün tavsiyeler için teşekkür ederim. bugün güzel bir indirimle AGV Skyline Mat Siyah almış bulunuyorum 660 TL fiyata. Kask çok güzel ve yuvarlak yumurta kafa yapıma tam uydu. Oldukça hafif ve iç kumaş malzemeleri çok kaliteli. Bir önceki kaskım da AGV Longway2 idi ve beni kazada koruduğu için AGV'ye karşı bir vefa borcu ve sempatim de vardı zaten Motor Yamaha, kask AGV, cekete de bi 46 The Doctor yaması. Vale hayranı olduğum tescillendi tamamen bu arada gerçekte çene kısmı fotoğraflarda olduğundan daha agresif bir şekilde uzuyor ve sivriliyor. tam bir şahin gagası gibi. naked motora uygun bir agresiflikte. herkese tavsiye ederim.

kırsehır_onr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    birde kendin çekip atsakta gerçekte nasıl durduguna baksak :D

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)