Çalıştığım Şirket Üzerine Motor Alırsam ?
Reklamlar
-
Merhaba öncelikle sadece fikir almak için soruyorum mesai saatini kaçırdım yarın noterliklerden birini arayıp soracağım.(Google amcada saçma sapam şeyler var yada ben sormasını beceremedim affola..)
Yaklaşık 2 aydır bi muhasebe ofisinde çalışıyorum.Eşi avukat hem muhasebe hem hukuk bürosu yanı kanunlar ve kanunların açıklarıyla araları baya iyidir diye düşünüyorum.Benim sorum bu motorun en azından KDV sini çalıştığım firma kullanır KDV yükünden kurtulurum hemde aldığım benzin fişleri v.s. işe yarar.(KDV tutarını patrondan tahsil edicem.)Çalıştığım yer şahıs firması kendi adına çalışan bir Mali müşavir , motor direk onun adına olacak (Noter satış söz.v.s.) hop diyip bana bu motor benim hayırdır iştende kovuyorum seni diyememesi için ne yapmam gerekir ? Hiç buna benzer bir şey yapan oldu mu ?
Biraz değişik oldu ama bu devirde kimseye güvenmeyeceksin..
Şimdiden Teşekkürler..
Reklamlar
-
peki sen kaza yaptığında birisine zarar verirsen ruhsat sahibinin başına neler gelicek? burasını düşünmemişsiniz sanırım
-
yav sanki uluslalarası çalışacak tır alıyosun da vergi falan düşünüyosun .kendin 3 kağıtçılık peşinde olduğun için tabi patronunuda öyle görüyosn. al kendi üstüne paşapaşa bin. ne günlere kaldık yaw.
-
%99 Patronun o topa girmeyeceği için,senin patronundan süphelenmene gerek yok dostum.Gerçekler acıdır
-
Bmw 5.30i falan alsan onun KDV yada yıpranmasını patron kullanırda 10- 15 bin arası olacak bir motor için seninle muhatap olmaz. Başına niye iş alsın adam. Hem karı avukatsa senin donunu bile alır toz bezi yapar. TM'ci kızlardan uzak durmaya bak :D
-
İşletme adına alınan aracın kdv benzin sigorta amortisman...vb her türlü ücreti işletmenin vergisinde indirime tabidir fakat araç işletmenindir. İşletme sahibinin veya tahsisine verilen personelin değil. Araç satış veya pert yolu ile işletme defterlerinden silinirki satış durumunda işletme kazanç elde edeceğinden vergisine katlanır. Bu sebepten dolayı işvereninin kabul edeceğini sanmıyorum
-
Kendi ustune olsun
Diger olay antin kuntin isler
-
Yazına okuyunca anılarım tazelendi bende 8 yıl Smmm 'nin bürosunda çalıştım ve bunun 3 yılını kendi motorumla adamın işlerini hallettim benzin ve diğer masrafları karşılıyordu ama motorum değer kaybediyordu.O yüzden o işe sakın girme onun işinde kendini motorunu kullanma çok istiyorsa kendi sana motor alsın hiçbirşeyine karışma.
-
designserhat adlı üyeden alıntı
Yazına okuyunca anılarım tazelendi bende 8 yıl Smmm 'nin bürosunda çalıştım ve bunun 3 yılını kendi motorumla adamın işlerini hallettim benzin ve diğer masrafları karşılıyordu ama motorum değer kaybediyordu.O yüzden o işe sakın girme onun işinde kendini motorunu kullanma çok istiyorsa kendi sana motor alsın hiçbirşeyine karışma.
Sen çok yanlış gelmişsin kardeş.
-
Tamam da, direk üçkapıtçı yaptınız.Bütün detayları yükleri biliyorum zaten bunu yapmanın bir yolu var mı diye sordum.neyse tamamdır dedikleriniz aklıma gelmemişti kabul teşekkürler...(mobilim imla hataları affola)
-
Motoru şirket üstüne yap, şirketi de kendi üstüne yap, şirket sahibiyle karısını da kov gitsin..
-
clabber adlı üyeden alıntı
Motoru şirket üstüne yap, şirketi de kendi üstüne yap, şirket sahibiyle karısını da kov gitsin..
Hahaha ) çok iyiydi...
-
Odeyecegin trafik sigortasini bir hayal et. Ticari olunca sigorta primi artar. Hadi o kisimi bir sekilde gectin. Kdv konusu ise binek oto ile ayni diye biliyorum. Ayrica garanti kapsamin %50 dusucek. 2 yilsa normalde 1 yil garantin olacak...
-
Motorunuzu çalıştığınız şirket üzerine yaptınız diyelim . Kdv , bakım ve vergiyi şirket üzerinden düştünüz İyi güzel.
Şirket borcundan dolayı icraaya düşerse ilk yapılacak işlem şirket adına motorlu taşıt bulunup bulunmadığının sorgulanmasıdır ki bu durumda şirket borcundan dolayı motorunuz haczedilir.
Motor sizin olmadığı için ilerde satamayacaksınız. ( Ancak şirketin tasfiyesi halinde tasfiye memuru satabilir )
Şirket isim değişrtirise ( vergi cezalarından kaçmak için tüzel kişiliğin değiştirilmesi sık yapılan bir uygulamadır.Mecburi trafik sigortası ve dolayısıyla ruhsatta değişmesi lazım. Ki buu durumda kullanıcısı siz olduğunuz için bu iş ellerinden öper.
Çalıştığınız şirketten ayrılmak isterseniz işveren motorunuzu size vermeyebilir ( yasal sahibi O'dur )
Kdv tutarını eğer ödeme yapmazsa patrondan nasıl tahsil edeceksiniz ?
Bizzat şirket sahibi olmadıkça şirket adına motorlu taşıt almak sıkıntılıdır.
-
Afedersin ama başkasının üzerine bok bile alma.
-
sırket batar motor ucar ben bıle kendı sırketım varken gıdıp sahsıma aldım
-
Tamamdır mesaj alındı.
Sadece söylüyorum , firma şahis firması ayrıca sebest meslek erbabı olduğu içinde işletme defteri.
Ek olarakda burda sadece fikir almak istemiştim.Noterlikle konuştum aramızda sözleşme düzenleyerek motorun değerinde bana borçlu gibi birşey olacak.
İşi bırakmak veya motoru satmak istersem herhangi bir problem çıkmayacaktIIII ki vazgeçtim zaten herkese teşekkürler
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
Yanlış bilinen bir gerçek de hiçbir şirket kurucusunun malı değildir.
Bu nedenle ileride kendi şirketin olursa bile aracı kendi üzerine almanı tavsiye ederim ;)
-
Şirket senin motorun kdv sini ve yakıt kdv sini alışlar kdv ye ekleyebilir ama sana nasıl ödeyecek ? . Maaş olarak ödese gv stopajı ödemek zorunda. Nakit ödese bu defa da ortaklar cariye atmak zorunda kalacak ki yeni ttk ile o da zor. Kendi huzur hakkı olarak çekse bu defa da %20 stopaj ödemek zorunda kalacak. Yani artık şirketlerden kayıt dışı para çıkartmak o kadar da kolay değil. Yolları var elbet ama kimse senin üç kuruşun için bu zahmetlere girmez.
Ayrıca şirket motoru ile şirket çalışanı olarak kaza yaparsan senin iş kazası olarak gösterme yani tazminat hakkın da doğar. Bu yüzden senin patron zaten bunu kabul etmez.
-
Aracı işyeri üzerine alıp, işverenin ile aranda bir borç protokolü yaparsın, bunun karşılığında da motosiklete rehin koyarsın. Böylece herhangi bir anlaşmazlık anında motosikletini anında geri alabilirsin. İşverenin de bunun karşılığında senin yakıt masrafların, bakım masrafların vs leri gider gösterir. Aslında işverenin makul biri ise yapılması bence senin açından iyi olabilir. hatta işverenin kdv'sini kendisi ödemeyi düşünürse süper olur. Ayrıca motosikletin bedelinin %20'si kadar her yıl amortisman olarak gider göstereceği için daha da tercih edilebilir olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)