Şu yaşlı amcalar Motorun tehlikeli olmadığını anlatamadığımız amcalar... Dün halı sahada otururken geldi bitanesi amca bilinen normal bi türk insanı çoğumuzun emektar babası gibi bi emektar amcamız ortalama 60 yaşlarında ve hala anlattığına göre fabrikada çalışıyor. Halı sahadaki abimiz motor alcakmış işte onunla motorlara bakarken demezmi ordan motoru alcan hastalığı nolcak anlam veremedim önce ne hastalığı acaba ne demek istedi gibisinden sordum amcamıza:
-Amca ne hastalığı nasıl anlamadım?
-E oğlum direk rüzgarı alıyosun göğsüne hastalıktan kurtulamazsın
-Çok güzel motosiklet montları var amca senin arabada oturduğun gibi oturursun rüzgar almıyor hiç
-Dizler nolucak dizler çok önemli bi yedinmiydi soğuğu doğrulamazsın bidaha
-Dizlikler var amcacım hem koruma hem rüzgarı kesme amaçlı
-Olsun evladım motosiklet şeytan işi hastalığı ayrı dert
-Surviverda bu sene gönüllüler güçlü gibiler (Yaşlı amcayla tartışmak istemiyorum o an tv açıktı konuyu değiştirmek amaçlı survivere çektim konuyu)
Neyse abimizle motor bakıyoruz işte yeni başlıcam bana 70-80 gitsin ama şekil olsun hız hiç önemli değil falan diyor bende cbr125lere bakalım aç netten dedim amcamızda bakıyor tabi tam resim açıldı tühh bune oğlum canınızamı susadınız 4 teker varken 2tekeremi bincen oğlum dedi ama yaşlı amcaya nası sinir oluyorum :D Lan yeter git şurdan evine konuşup durma dicemde içimden diyorum en fazla Bütün akşam adama anlatamadım ya amcamıza güzel bi dille motosikletin en az arabalar kadar güvenli olduğunu onu güvensiz yapanın üzerindekiyle çevredeki motosiklet hakkında bişey bilmeyen dikkate almayan bu nasılsa bekler diyip yola motorların önüne fırlayan ***** araçların orda biraz ağır küfürlü bi konuşma geçti amcamızda biraz sustu bu cümlemden sonra iğneleyici biraz laf söylemek istedim sanırım anladı oda işte bunun gibi amcalar yüzünden can güvenliğimiz yok halbuki binmiyorsan bile onları anlamaya çalışıp bunun bi tutku olduğunu saygı göstermek zorunda olduğunu anlayıp dikkatli olsalar hiç bi sorun olmucak. En basitinden araba geçerken bekliyor konvoy halinde araba geçiyor en arkada motosiklet arabalar geçiyor geçiyor bekleniyor motor gelirken lap çıkıyor birden caddeye çoğu insanın yaptığı bi hareket bu en sinir olduğum hareketlerdende biri...