Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ah şu yaşlı emiceler :)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    EsesLifan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2012
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Mondial mcx 150, Lifan tay100
    Şu yaşlı amcalar Motorun tehlikeli olmadığını anlatamadığımız amcalar... Dün halı sahada otururken geldi bitanesi amca bilinen normal bi türk insanı çoğumuzun emektar babası gibi bi emektar amcamız ortalama 60 yaşlarında ve hala anlattığına göre fabrikada çalışıyor. Halı sahadaki abimiz motor alcakmış işte onunla motorlara bakarken demezmi ordan motoru alcan hastalığı nolcak anlam veremedim önce ne hastalığı acaba ne demek istedi gibisinden sordum amcamıza:
    -Amca ne hastalığı nasıl anlamadım?
    -E oğlum direk rüzgarı alıyosun göğsüne hastalıktan kurtulamazsın
    -Çok güzel motosiklet montları var amca senin arabada oturduğun gibi oturursun rüzgar almıyor hiç
    -Dizler nolucak dizler çok önemli bi yedinmiydi soğuğu doğrulamazsın bidaha
    -Dizlikler var amcacım hem koruma hem rüzgarı kesme amaçlı
    -Olsun evladım motosiklet şeytan işi hastalığı ayrı dert
    -Surviverda bu sene gönüllüler güçlü gibiler (Yaşlı amcayla tartışmak istemiyorum o an tv açıktı konuyu değiştirmek amaçlı survivere çektim konuyu)

    Neyse abimizle motor bakıyoruz işte yeni başlıcam bana 70-80 gitsin ama şekil olsun hız hiç önemli değil falan diyor bende cbr125lere bakalım aç netten dedim amcamızda bakıyor tabi tam resim açıldı tühh bune oğlum canınızamı susadınız 4 teker varken 2tekeremi bincen oğlum dedi ama yaşlı amcaya nası sinir oluyorum :D Lan yeter git şurdan evine konuşup durma dicemde içimden diyorum en fazla Bütün akşam adama anlatamadım ya amcamıza güzel bi dille motosikletin en az arabalar kadar güvenli olduğunu onu güvensiz yapanın üzerindekiyle çevredeki motosiklet hakkında bişey bilmeyen dikkate almayan bu nasılsa bekler diyip yola motorların önüne fırlayan ***** araçların orda biraz ağır küfürlü bi konuşma geçti amcamızda biraz sustu bu cümlemden sonra iğneleyici biraz laf söylemek istedim sanırım anladı oda işte bunun gibi amcalar yüzünden can güvenliğimiz yok halbuki binmiyorsan bile onları anlamaya çalışıp bunun bi tutku olduğunu saygı göstermek zorunda olduğunu anlayıp dikkatli olsalar hiç bi sorun olmucak. En basitinden araba geçerken bekliyor konvoy halinde araba geçiyor en arkada motosiklet arabalar geçiyor geçiyor bekleniyor motor gelirken lap çıkıyor birden caddeye çoğu insanın yaptığı bi hareket bu en sinir olduğum hareketlerdende biri...
    kngsze bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kngsze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul/Üsküdar-Kadıköy
    Motosikleti
    Apache *11
    Hocam sen gene iyisin benim babamın taksi durağı var akşamları evde ne kavgalar dönüyor.
    Kalıplaşmış bir zihniyet var.At gözlükleriyle bakıyor millet bu böyle devam ettikçe motosiklet 'şeytan icadı'diye geçer gider..
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin

  3. #3
    EsesLifan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2012
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Mondial mcx 150, Lifan tay100
    Verilcek cevap çok aslında neden 10liralık benzinle gidiceğim yere 20liralık benzinle arabayla gideyim yada neden ışıklarda ilk yanmada geçmek varken 3. 4. yeşili bekliyim veya neden dar ara sokaklardan kısa yollardan çıkmak varken ters yöne bile girsen araba gelince rahatça geçmek varken caddelerde sıra bekliyim gibi bi çok bahanemiz var aslında

  4. #4

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Görüp geçirmiş kişilere daha özenle yaklaşmanız gerekirdi, bu kadar tenkiti hak etmiyorlar, bende defalarca aynı muhabbete muhattap oldum, aynı şekilde mont,korumalar içlik tulum hakkında bilgileri sıralayınca, "hmm zaman başka imiş yeğen" dediler.

    Zira dem vurdukları şey, onlar'da motor sevdası görüp geçirmişler, ancak koruma eksikliği dolayısı ile "eklem romatizması"na yakalanan ve o yaşlarda çilesini çeken çok oluyor, dediklerini bir altın öğüt olarak hatırda tutmakta fayda var diye düşünüyorum.
    Ahmet Abi ve Salih_T bunu beğendiler.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Ocak 2014
    Motosikleti
    Mondial 125 mh drift
    Banada diyo anneannem, ehliyet alilican motor alican icim rahat degil inmezsin ustunden oraya buraya carparsin, uzaga bi yere gidersin de laf dinleyen kim diyo.
    Komsularda anlatıyo bilmem kimin Apacisi motordan ölmüş, onu dediklerinde bi sinirleniyorum varya, adam öldüyse cahilliğinden ölmüş, ne kask takarlar ne bişey terlik, atlet motora binip sokakta son gaz verirler, sonra motorlar insan katili olur, yapma ya! adam akıllı gideceksin yolunda, her apaçinin sonu acı soslu ultra sıcak asfalttır!
    Kimse kusura bakmasın, ölen hiç bir apaçi için zerre kadar üzülmüyorum, hepsi elinde sigara saçı jöleli sokakta arsız bela keko'sunu dinleyen tipler adam yolda yürümesini bilmiyo motor neyine, neyse yine çok sinirlendim!

  6. #6
    oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2012
    Şehir
    Tekirdağ Çerkezköy Kapaklı
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    Ben 1 haftadır gribi atamadım
    istisnasız herkes : motor varya ondan yiyosun rüzgarı bilmemneyi

  7. #7
    3n3s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    kazazede
    Alıntı Jokzilla adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Komsularda anlatıyo bilmem kimin Apacisi motordan ölmüş, onu dediklerinde bi sinirleniyorum varya, adam öldüyse cahilliğinden ölmüş, ne kask takarlar ne bişey terlik, atlet motora binip sokakta son gaz verirler, sonra motorlar insan katili olur, yapma ya! adam akıllı gideceksin yolunda, her apaçinin sonu acı soslu ultra sıcak asfalttır!
    Takdir elbette Allah'ındır istersen motora çelik zırhla bin öleceksen yine ölürsün fakat ilk önce eşeği sağlam kazığa bağla sonra Allah'a emanet et demişler.

  8. #8
    hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    Genşler siz yine de büyüklerinizi dinleyin. Gereksiz hız yapmayın. Bakkala gitseniz kask takın. Kurallara uyun. Önemli olan motordan zevk almak. Hem görsel hem zihinsel şölen...
    abeciMotoru bunu beğendi.
    http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)