Vitesi 1'e takma ve gaz bırakma
Reklamlar
-
Selamlar;
1. sorum: Vites boşta motosikleti çalıştırıyorum. Ekipmanlarımı giyene kadar rölantide çalışıyor. Rahat 5dk çalışıyordur rölantide. Sonra binip vitesi 1'e geçiriyorum ve tak diye stop ediyor. Debriyajı felan da bırakmıyorum vites 1'e geçer geçmez stop ediyor. Sonrasında normal bir şekilde çalışıyor, aynı işlemi tekrar yaptığımda geçiyor vitese. Bu stop etme durumu nedir? Normal midir? Yoksa bir bozukluk mu var?
2. sorum: Vites 5'te 60-70 ile gidiyorum, yavaşlıycağım zaman gazı bırakıyorum, ardından motosiklet sanki frene basmışım gibi yavaşlıyor. Böyle arkadaki kafa atacak şekilde değil yalnız, limon sıkar gibi diyor ya Barkın abi aynen o şekilde yumuşakça yavaşlıyor. Motor freni mi yapıyor napıyor? Yoksa balatalar felan mı sürtüyordur? Yoksa başka başka bir sorun mu vardır?
Saygılar.
Reklamlar
-
-
bi sıkıntı olduğu kesin genelde soğukken yapar ama 5 dakka rölanti yanar o motor bi bilene danışmak lazım
-
motorunu 1. viteste debriyajı sıkarken çalıştır..sonra boşa al giyinmeye devam et...
yada 1 viteste çalıştırmadan önce birkaç metre debriyaj sıkılı iken ileri geri yap..
debriyajın sabaha kadar baskıdadır..aradaki yağlar süzülür ve tabiri caizse kaydıramaz..
dediklerimi yaptığında ise balataların yağlanır ve sorunun ortadan kalkar...
-
ArdiaroS adlı üyeden alıntı
Selamlar;
1. sorum: Vites boşta motosikleti çalıştırıyorum. Ekipmanlarımı giyene kadar rölantide çalışıyor. Rahat 5dk çalışıyordur rölantide. Sonra binip vitesi 1'e geçiriyorum ve tak diye stop ediyor. Debriyajı felan da bırakmıyorum vites 1'e geçer geçmez stop ediyor. Sonrasında normal bir şekilde çalışıyor, aynı işlemi tekrar yaptığımda geçiyor vitese. Bu stop etme durumu nedir? Normal midir? Yoksa bir bozukluk mu var?
2. sorum: Vites 5'te 60-70 ile gidiyorum, yavaşlıycağım zaman gazı bırakıyorum, ardından motosiklet sanki frene basmışım gibi yavaşlıyor. Böyle arkadaki kafa atacak şekilde değil yalnız, limon sıkar gibi diyor ya Barkın abi aynen o şekilde yumuşakça yavaşlıyor. Motor freni mi yapıyor napıyor? Yoksa balatalar felan mı sürtüyordur? Yoksa başka başka bir sorun mu vardır?
Saygılar.
1- Ayaklik acik kalmis olabilir
2- Motor freni yapiyor, normal
-
motosikletin hareketsiz çalıştığı ve motosiklette yağlı tip debriyaj kullanıldığı için vitese taktığında kendiliğinden durması normal.
seyir halindeyken gazı tamamen kapattığında motosikletin frene basar gibi yavaşlaması da normal. sıkıntı yok gibi geldi bana...
-
1. bu durum bana pek normal gelmedi hele ki 5 dk rolantide çalıştırmak motorun anasını ağlatır, jikleyi 1 kademe yukarı çekin 30 sn yaklaşık çalıştırın bu yeterli olur
2. motor freni devreye giriyor motorun devri azaldıkça hızı da azaltır
-
1- rölanti ayarından olabilir mi?
http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!
-
sanmam. motor vitesi takana kadar çalışmaa devam ediyo. sorun -denirse- kuru kalmış yağlı tip kavrama.
image is nothing without power, power is nothing without control.
-
shooter1 adlı üyeden alıntı
1. bu durum bana pek normal gelmedi hele ki 5 dk rolantide çalıştırmak motorun anasını ağlatır, jikleyi 1 kademe yukarı çekin 30 sn yaklaşık çalıştırın bu yeterli olur
2. motor freni devreye giriyor motorun devri azaldıkça hızı da azaltır
rölantide çalışması neden zararlı açıklarmısın dostum?
-
ArdiaroS adlı üyeden alıntı
Selamlar;
Saygılar.
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
motorunu 1. viteste debriyajı sıkarken çalıştır..sonra boşa al giyinmeye devam et...
yada 1 viteste çalıştırmadan önce birkaç metre debriyaj sıkılı iken ileri geri yap..
debriyajın sabaha kadar baskıdadır..aradaki yağlar süzülür ve tabiri caizse kaydıramaz..
samet beyin dediği dogrudur
motorunda hiçbir sıkıntı yok. tamamen motordaki yag ve dandik balatadan kaynaklı bir sorun. zararı yoktur. sadece insanı sinir eder.
yapman gereken en güzel sey, geceden ankaranın ayazını cekmiş kemiklesmiş motorunu calıstırmadan önce
viteste iken debriyajı sıkıp öne geriye 20-30cm hareket ettirmen. bu yapısan balataları normale döndürecek ve sabah ilk calıstırmanda
vitese attıgında ki sorun ortadan kalkacaktır.
gaz kesince yavaslaması normaldir motor freni denilen olay odur, motorun bulundugu hıza uygun gaz beslemesi yapmazsan
gariban yavaslayacaktır.
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
Sorun kesinlikle budur, motor rölantide çalışırken arada bi debriyajı yoklarsanız stop etmeyi ve öne atılmayı yapmaz.
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
-
5dk rölanti ile hic bi motor yanmaz ki motor sabah sogukkan yapılan bu uygulamanın aksine yararı vardır.
-
arkadaşlar 1. sorun bendede var soğukken daha çok oluyor mesela calısdırdım koşeyi döndüm kırmızı ışıkda durdum devir 1 in altına düşüyo stop ediyo
sıcakkende debriyaja basılı bir şekilde dönerken falan farketdirmeden stop etmiş ben gaz yemeyince farkediyorum .d
-
Chikoo adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 1. sorun bendede var soğukken daha çok oluyor mesela calısdırdım koşeyi döndüm kırmızı ışıkda durdum devir 1 in altına düşüyo stop ediyo
sıcakkende debriyaja basılı bir şekilde dönerken falan farketdirmeden stop etmiş ben gaz yemeyince farkediyorum .d
sendeki bambaska bişey bu olayla alakalı değil
muhtemelen karburatörde sorun var ki düzensiz calısıyor kendiliğinden 1 in altına inip stop ediyo
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
sorun şu da olabilir.(Başıma geldiğinden biliyorum.) Ayakçalık muşurun da bozulmuş olabilir. Yağ, toz, pislik, çamur, ayakçalık muşurunun yayını bozabiliyor. Bir baktırmanda fayda var.
LİVE TO RİDE, RİDE TO LİVE!
-
1- Soğuk ve kuru olan debriyaj motorla şanzımanı ayırmadığı için motor ileri gitmek istiyor. Tabi rolanti devride motoru hareket ettirmeye yetmeyecek kadar az olduğu için stop ediyor dogal olarak. Bunu önlemek için ya diğerlerinin yazdığı gibi çalıştırmadan vitese takıp ileri geri hareket ettirirsin ya da vitese takacağında hafif gaz verirsin devir yükselir böylece vitese takınca stop etmez. Biraz ileri hoplarsın o kadar
2- bu dogal zaten ama 5. viteste dediğin kadar etki etmemesi lazım bilemedim.
-
5 viteste gazı komple kapatırsan olacagı odurda niye komple kapatıyon onu anlamadım
Gazı komple kapatma bir miktar acık kalsın duruma göre dozajlamasını ona göre ayarla en az seviyeye indirmis olursun
-
motorun rolantide uzun süre çalıştırmak fazla ısınmasına sebep olur bu ısınma motor parçaları ve egzozun solmasına neden olur
ogzcngdk adlı üyeden alıntı
rölantide çalışması neden zararlı açıklarmısın dostum?
-
Cevaplarımı aldım herkese teşekkürler. 5dk çalıştırma işine gelince de Barkın abi anlatırken "... motoruna iyi baktın mı? binmeden önce 5dk çalıştırdın mı?..." dediğin için o kadar bekliyorum. Ama rölantide çalıştırmak neden zarar versin ki onu anlamayadım ben.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)