Thracian adlı üyeden alıntı
İkisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var.Motosiklet manyaklığımı bir kenara bırakıp tarafsız bir şekilde sıralayım.
-En başta motosikletin en büyük dezavantajı kötü hava koşullarında biraz sıkıntılı oluşu.Sağlam giyinmen lazım.İçlik,kışlık mont,eldiven vb. kullanarak bir şekilde kışın kar yağmadıkça kullanılabilir.Ama ne kadar sağlam giyinirsen giyin sana kışın arabanın konforunu vermez.
-Motosikletin 2.en büyük dezavantajı yer ve kapasite sorunu.Az yolcu ve az yük taşırsın.
-Arabaların en büyük dezavantajı motosikletlere göre çok iriler.Motosiklet gibi her yere park edemezsin.Şehir trafiğinde yavaş ilerlersin aralardan geçemezsin.
-Arabaya ne kadar bütçe ayırdığını bilmiyorum ama 10.000 TL ye alacağın bir araba büyük ihtimalle eski model olacak ve sürekli başını ağrıtıp masraf çıkaracak.En ekonomik araba bile şehir içinde 6-7 lt benzinden aşağı yakmaz.CBR 250 şehir içinde 4 lt civarı yakıyor yanılmıyorsam.Arabanın bakım masrafları vergileri,sigortası,benzini 250 cc bir motosiklete oranla genelde daha fazla.Arabalar,küçük hacimli motosikletlere göre kullanması elde tutması daha masraflı araçlar.
-Arabalar biz motosikletçilere göre cidden çok çok çok sıkıcı aletler.Şehir içinde araba kullanırken sinirlerim tavan yapıyor,şehir dışında direksiyon başında uyumamak için kendimi zor tutuyorum.Oysa motosikleti hem şehir içinde hem şehir dışında zevk alarak kullanıyorum.Motosikletler,arabalara göre hem kullanması zevkli hem daha dikkat çekici güzel aletler.
Şimdi motosikleti satıp araba alırsan belki biraz rahat edersin ama havalar biraz iyileşip etrafta motosikletlileri turlarken görünce emin ol ki iç geçireceksin.Bana kalırsa kötü havalarda eğer imkanın varsa toplu taşıma araçlarını kullan iyi havalarda motosikleti kullan.Zor bir karar artılarını eksilerini kendi koşullarına göre değerlendirip kendin için en iyi kararı yine kendin verirsin.