Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Enduro mu supersport mu?

REKLAM ALANI
    AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Hız önemli değil, uzun yol yapıcam, max 150 yaparım diyorsun eee sen kendi soruna kendin cevap vermişin zaten arkadaşım. Senin tek alıcağın motor Enduro yada Touring motorlardır. Konu açmana gerek bile yokmuş.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sevilesiadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı hyanax100 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar
    Benim bu konuda düşüncem biraz farklı. Kimse kusura bakmasın.
    Bisikletten sonra ilk motorum ister inanın ister inanmayın BMW F650 idi. Ankarada işe gidip gelmek için kullandım ve bir kere de Ankara-Marmaris-Ankara yaptım.
    Bir süre sonra motor küçük gelmeye başladı. Sattım. 1 sene sonra kredi çekip BMWr1150 GS aldım. 2 sene binip sattım. Sonra iş değişikli felan derken 2-3 sene motora binemedim. Maddi güçte azalmıştı. Sonra nick'im olan hyanax100 alıp tekrar motora başladım. 100 cc idi ve ben ilk kazamı bu motorla yapmıştım. Şaka gibiydi. Sonra Mondial MCX 150 roadster ve şimdi de Honda CBF 150( ki hiç tavsiye etmem. Mondial MCX CBF e bin basar maalesef. Sırf kasa büyük olsun istedim)).
    F650 düşünen arkadaş, gaz kolu elinin altında. Basarsan gider, basmazsan gitmez. F650 oturaklı motordur. Hatta ben bile hala acaba temiz F650 kalmışmıdır tekrar alsam mı diye düşünüyorum.
    Bir kaç dk önce f650 ilanlarına bakıyordum benimde gönlüm onda aslında
    Çok doğru söylemişsin kontrol benim elimde basarsam gider. sınırı bulmak lazım

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------

Alıntı AWESQME adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hız önemli değil, uzun yol yapıcam, max 150 yaparım diyorsun eee sen kendi soruna kendin cevap vermişin zaten arkadaşım. Senin tek alıcağın motor Enduro yada Touring motorlardır. Konu açmana gerek bile yokmuş.
    Uzun yol yapıcam dediğim senede 1 kez edirneye gidip gelicem toplam 700km geri kalan zamanlar günde 10km yaparım en fazla bu uzun yol mu oluyor
    İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.
    Bu hesap iki kişiliktir.

oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    Alıntı hisvarlar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    GT250R değil, bugün piyasada satılan her motosiklet asgari bakımları yapılıp, bilinçli kullanılırsa 100 bin kilometreyi çok rahat görür.
    Benimkide görürmü okadar

AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Alıntı sevilesiadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uzun yol yapıcam dediğim senede 1 kez edirneye gidip gelicem toplam 700km geri kalan zamanlar günde 10km yaparım en fazla bu uzun yol mu oluyor
    Hyo GT250R ile şöyle 1 saat dolan sonra eve git otur sırt ağrısını bir hisset 700 km ne demek anlarsın Oturuş tarzı ile tam bir SS'dir GT250R bilesin. 100 km de 1 mola verirsin. Eğer Enduro'ya pek sıcak bakmıyorsan bir de Naked motorlara göz at.
    Kısaca ben;

enduro ve s.s apayrı iki makine. Hyo ya da crf bakacaksın öyleyse. Çok uzun vade kullanmam ilerde model değiştirir cc büyütürum dersen hyo, gittiği kadar kullanirim dersen crf derim, ama benim öyle bi bütçem olsa gider yzf 125 alirim hemde hiç düşünmeden. Şekil, karizma, tasarım, kalite...

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    crf 250l nasıldır sizce?
    Marka model bütçene ve zevkine kalmistir.forumdaki ablerinde söylediği gibi çinden uzak dur.marka modeli şimdilik Birak kenara senin cozmen gereken cc sorunu var.biraz video izle 600cc çok bi güç elinin altından kayar gider aman dikkat! Agirdir kontrol edemezsin Allah korusun.tercihin 125-150arasi olsun piş bi kivama gel.yok ama illa 250dersen onla baslayanlarda var ama dikkat! Bi eğitim al madem 250olacaksa israrla ki bana sorarsan olmasin ama.sana tek tavsiyemiz 600u Bırak almayi üstüne bile su an oturma

sevilesiadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı AWESQME adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hyo GT250R ile şöyle 1 saat dolan sonra eve git otur sırt ağrısını bir hisset 700 km ne demek anlarsın Oturuş tarzı ile tam bir SS'dir GT250R bilesin. 100 km de 1 mola verirsin. Eğer Enduro'ya pek sıcak bakmıyorsan bir de Naked motorlara göz at.
    Bugün fuarda bi oturdum gerçekten ss tarzı oturuş var ama ben o kadar rahatsız olucağımı sanmıyorum. Yol tek 700 değil gidiş geliş 700km yani tek gidiş 350 km
    Zaten motorun sağlığı için 100 km'de bir dururum.

Alıntı ccc67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Marka model bütçene ve zevkine kalmistir.forumdaki ablerinde söylediği gibi çinden uzak dur.marka modeli şimdilik Birak kenara senin cozmen gereken cc sorunu var.biraz video izle 600cc çok bi güç elinin altından kayar gider aman dikkat! Agirdir kontrol edemezsin Allah korusun.tercihin 125-150arasi olsun piş bi kivama gel.yok ama illa 250dersen onla baslayanlarda var ama dikkat! Bi eğitim al madem 250olacaksa israrla ki bana sorarsan olmasin ama.sana tek tavsiyemiz 600u Bırak almayi üstüne bile su an oturma
    150cc motor düşünmüyorum hocam en az 250cc'den başlamayı düşünüyorum çünkü İstanbul trafiğinde 150cc yetersiz kalıyor bence.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sorunuza cevap vereyim (daha önce kullandınız mı boyunuz kaç falan gibi ayrıntılara girmiyorum) enduro alın

ccc67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 (2014 kirmizi) /Artik Cbr 250 (2016 siyah)
    Bugün fuarda bi oturdum gerçekten ss tarzı oturuş var ama ben o kadar rahatsız olucağımı sanmıyorum. Yol tek 700 değil gidiş geliş 700km yani tek gidiş 350 km
    Zaten motorun sağlığı için 100 km'de bir dururum.

150cc motor düşünmüyorum hocam en az 250cc'den başlamayı düşünüyorum çünkü İstanbul trafiğinde 150cc yetersiz kalıyor bence.
    Uzun yol diyorsun güç sekil diyorsun.bende sana hem ucuz hemde sekil olarak cbr250 diyorum. SS lerde uzun yol sikinti fakat Cbr 250 çok SS oturusu yok yani daha rahat.Honda en güzeli de.ben olsam cbr250den kullanirdim.300de cikacak sanirsam bekleyebilirsin

dockerengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 > CBF150 > CRF250L > XZ250R 4V > ?
    10.000 lirayla ve by tecrubeyle F650GS'ye bulaşmanı tavsiye etmem. Crf250l düşünürsen de son hız olarak 120-130km olduğunu bilmelisin. Bu hız beni kesmez dersen yada ben sadece asfaltta kullanırım dersen Gt250 yada Cbr250 alabilirsin. Ama en önemlisi de almayı düşündüğün motorların hepsini 100 metre de olsa kullan dene ondan sonra karar ver.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)