Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Caberg Ego kask aldım ancak üretim yılı 2011 :/

REKLAM ALANI
    spidrexxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Varadero 2009
    Mototal'ın n11.com'daki dükkanından Caberg Ego Ultralight modelini aldım. Neredeyse piyasanın yarı fiyatına (379 TL)ancak 2011 üretimi olduğunu fark ettim. 3 yıllık bir kask sıfır olsa dahi sıkıntı çıkarabilir diye duydum ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mgokhan57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza 250 2022
    2 yıl daha rahat rahat kullanırsın galbia. Yanılmıyorsam kaskların ömrü 5 yıldı.
    spidrexxx bunu beğendi.

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Ayni kasktan bende aldim da acaba neresinde yaziyor uretim tarihi acaba? Cene baglantisindaki yazan kisim mi? Nasil bakarsam bakayim bi turlu mantikli bir zaman cikartamadim..

Espaniole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb650F - cb125E
    Kaskın saklanma koşulları hakkında bilginiz varsa 1-2 yıl kullanabilirsiniz bence.

Keşke alırken baksaydınız,ama madem bakmadınız ben olsam kullanırdım.

O kadar para verip de kullanamamaya gönlümüz el vermez.

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    raf ömrü 5 yıl diye belirttiler. Yinede içinde ki strafor kısımda çatlaklar var mı diye kontrol edin eğer çatlak yoksa kullanılabiliyormuş

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Peki bu durumda malı alan 5 yıl hadi 4 yıl olsun bu kaskı kullanacakken 1-2 sene kullanması
    kazıklanması anlamına gelmezmi?
    Bir kaskın en iyi ihtimalle 5-6 sene bekleme süresi olması ticari bir yalanmıdır?
    Değilse satan firma yeni üretilmiş kask satmadığı zaman hile yapmış olmazmı?
    Benim düşüncem bu sürenin satış politası ile ilgili olduğudur.

hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    Kaskta kullanılan hammaddelerin dayanım süresinin önemli olduğunu düşünüyorum. Tabi ki ticari kaygılar vardır ama hammadde 5 senede bozuluyorsa, özelliğini yitiriyorsa önemsemek lazım. Örneğin kauçuklar belli ısıda uzama özelliğini yitirirler.
    Carbondioxid bunu beğendi.
    http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!

araba lastiğinde bile 5 yıl raf ömrü veriyorlar,o da malzeme yumuşak olduğundan...

Ben kaskta raf ömrüne inanmıyorum, olduğunu düşünen sebebini de bir açıklarsa... (öyle dediler bir sebep değildir)

Baraza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Sizce neden o kadar ucuza sattılar?bende alıcaktım aynısından vazgeçtim.

OFG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    Alıntı ozgurozeren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    araba lastiğinde bile 5 yıl raf ömrü veriyorlar,o da malzeme yumuşak olduğundan...

Ben kaskta raf ömrüne inanmıyorum, olduğunu düşünen sebebini de bir açıklarsa... (öyle dediler bir sebep değildir)
    Kaskın içindeki süngerli kısmı çıkarttığınızda , köpük gibi bi malzeme var . O malzeme şok emici özelliği taşıyor, yani bir darbede darbenin etkisini azaltıyor ve bu sırada eziliyor da tabi. Bu köpük gibi olan malzeme belli bir süre sonra o dokusunu kaybedip sertleşiyor. ozamanda şok emici özelliği gidiyor. Bu yüzden ne tarihi geçmiş kask kullanılır ne de 1 kere bile darbe alınmış kask kullanılır.

Yanlışım varsa düzeltiniz.
    Siyah&Beyaz ve ectuna bunu beğendiler.

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Alıntı OFG adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskın içindeki süngerli kısmı çıkarttığınızda , köpük gibi bi malzeme var . O malzeme şok emici özelliği taşıyor, yani bir darbede darbenin etkisini azaltıyor ve bu sırada eziliyor da tabi. Bu köpük gibi olan malzeme belli bir süre sonra o dokusunu kaybedip sertleşiyor. ozamanda şok emici özelliği gidiyor. Bu yüzden ne tarihi geçmiş kask kullanılır ne de 1 kere bile darbe alınmış kask kullanılır.

Yanlışım varsa düzeltiniz.

Ekleme ve düzeltme yapıyım size.O kaskın içindeki köpüğün üretim malzemelerine bakarsanız burda yazmayacağım farklı farklı üretimleri mevcuttur bir çok firma tarafından o malzemenin 5 yılda yaşadığımız ortamda bozulması çok zor imkansıza yakındır.Darbe konusunda elinizden yere düşen kask çöpe atılmaz arkadaşlar kimse o kadar zengin değil malesef ve olmamalıda.Ayrıca bir üründe son kullanma tarihi yoksa gerisi tamamen test kuruluşlarının ve fikir verenlerin yarattığı güvenlik varsayımlarıdır.Bu iş bu kadar ciddi olsa idi fc-moto ve revzilla gibi siteler sitelerinde 2010-2011 model ürünleri satamazlardı kısacası.
    OFG ve tinerci bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Kesinlikle katılıyorum. Bir ürünün son kullanma tarihi var ise, ürünün üzerinde belirtilmek zorundadır.

fastturkish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sanırım şimdi daha iyi anladın neden piyasa fiyatının yarısı olduğunu...

Geçen günlerde internette bir video'ya denk geldim, bir adam 20 sene önce satın aldıgı Shoei kask'ı test ettirdi ve kask hala sağlamdı, 5 yılda 1 değişmek sağlık ve güvenlik açısından illa ki daha iyi bir davranıştır fakat son kullanma tarihinin belirtilmemesi de insanı acaba ? demeye yöneltiyor. Ayrıca aynı kaskı arayıp sordum, kask 2011 yılı Aralık ayı üretimi, yani 2012 üretimi, bu durumda en azından 3 sene rahatça kullanılabilir diye düşünüyorum.

spidrexxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Varadero 2009
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayni kasktan bende aldim da acaba neresinde yaziyor uretim tarihi acaba? Cene baglantisindaki yazan kisim mi? Nasil bakarsam bakayim bi turlu mantikli bir zaman cikartamadim..
    Kutusunun üzerindeki etikette 2011 01 yazıyordu, kaskın üzerinde bir yerde daha gördüm 11 01 şeklinde. Netten almıştım bedeni küçük geldi diye geri gönderdim bir boy büyüğünü alacağım. Caberg'ler kalıp olarak biraz ufakmış bilginiz olsun normalde XL'tı benim ölçüm yani 61-62 cm ancak aynı ölçülere sahip XL Caberg Ego'yu takınca kafamı mengeneyle sıkıyorlar gibi oldu.[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------

Alıntı Espaniole adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskın saklanma koşulları hakkında bilginiz varsa 1-2 yıl kullanabilirsiniz bence.

Keşke alırken baksaydınız,ama madem bakmadınız ben olsam kullanırdım.

O kadar para verip de kullanamamaya gönlümüz el vermez.
    Kaskı Mototal'dan aldım güvenilir olduklarını düşünüyorum. Bugün beden değişimi için aradım adam gönderin elime gelir gelmez yenisini göndereceğim dedi. Dün akşam 5'te verdiğim sipariş bugün öğleden önce elimdeydi. Ben koşullar konusunda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. İstesem iade de ederdim ancak kask gerçekten çok hoşuma gitti.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------

Alıntı Baraza adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizce neden o kadar ucuza sattılar?bende alıcaktım aynısından vazgeçtim.
    Benim aklıma ürünün ellerinde kalmasından başka bir şey gelmiyor şu durumda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------

Alıntı fastturkish adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanırım şimdi daha iyi anladın neden piyasa fiyatının yarısı olduğunu...
    Bu konuyu bugün bayağı araştırdım ve tecrübeli abilerimiz konunun abartıldığını söyledi. Tecrübeli adama güvenirim ben 150 bin km tecrübesi olan bir abimiz 7 senedir aynı Nolan'ı kullandığını kask düşmediği sürece de kullanmaya devam edeceğini belirtti

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:47 ----------

Arkadaşlar ilgi gösteren herkese teşekkür ederim. Ben bu konuda biraz fazla evham yaptığımı düşünüyorum. Caberg'le yola devam ;)

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Bende memnunum kasktan ls2 den sonra çok iyi geldi..

Beden konusunda katılıyorum ls2 de M artık bol geliyordu bende S aldım caberg i ama sıktı.. Geri versem mi diye düşünürken bir gün daha giydim biraz daha rahatlamıştı ama 1 saat kaldıktan sonra kaskı çıkartmam gerekiyordu baş ağrısından.. En son kimseye önermeyeceğim yabancı forumlardaki basınç noktalarına geniş kaşıkla biraz bastırmak olayını uyguladım.. 2 noktadan sıkıyordu sadece 2-3 mm sanırsam bastırdım kendine geldi.. Şuan mutlu mesut takılıyorum kaskımla.. montla donarken kaskın içi çok sıcak olduğundan havalandırma açma gereği duydum..

Kızıltopraktaki esnaflardan nefret ederim ama k.t. mototal gerçekten çok iyi çok ilgililer havalandırma kırık çıktı komple kaskı değiştirdiler..

ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    3 senedir kullandığım kask olsa, 2 sene daha kullanmam. Sııfır alınmış yan pedleri ezilmememiş, yere düşmediğini bildiğim, cillop gibi kaskı 3 yaşında diye de kenera koymam.
    2 sene gönül rahatlığı ile kullanır 2016 da da içine çicek dikerim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)