Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Askere gidecem 1 ay sonra tvs apache rtr 2012

REKLAM ALANI
    xtugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    iyi günler askerlik zamanını geldi cattı 1 ay sonra askere gidecem tvs apache motosikletimi satmak istemiyorum ne yapacagımı bilemiyorum kimseye emanet edemem bana yardımcı olursanız sevinirim motosikletime hiç zarar gelmemesi için ne yapabilirim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ufuk ARSLAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    aküyü söküp tüm sıvıları boşaltıp kapalı bir garaja üstü örtülü bir şekilde saklayabilirsin. ama ne yaparsan yap sen gözünden sakınırsın biri gelir parmaklar.

Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    şimdi aküyü sökecemem sıvı dediginiz yagımı boşaltacagım

Motosikleti
    Honda CBX 250 Twister
    Kardeşim benden sana tavsiye iyice araştır kulaktaan dolma bilgilere güvenme

Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    teşekür ederim motorumu inanılmaz seviyorum hiç bir şekilde zarar gelmesini istemiyorum geldigimde aynı randımasını alması için elimden ne gelirse yaparım gerekirse evin içine bile alırım

Motosikleti
    2014 KUBA CR1,KUBA 125XR PLUS 2013 - Opel Astra
    depoyu fulle kapalı bi garaja çek aküyü sök takoz vs yardımıyla lastikleri havada tutarsan iyi olur, hiçbişey olmaz korkma

Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    benzin depoya zarar vermezmi sonuçta 1 sene boyunca hiç çalışmayacak

Motosikleti
    2014 KUBA CR1,KUBA 125XR PLUS 2013 - Opel Astra
    aksine dolu depoda paslanma olmayacaktır depo boş olursa paslanır
    cenkito ve RAMİREZ bunu beğendiler.

Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    o zaman tamamen fullerim başka yagını sıfır bir yag koysammı yoksa içerisindeki yagı boşaltsammı

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    bence yagı bosaltma aynen kaldır. asker dönüşünde ilk yagı değiştirir sonra kullanırsın
    tabi benzin de ucmus, ölmüş olacaktır. depoyudda bosaltıp yakıtı tazelemen gerek

Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    tamam anladım çok teşekkür ederim önce depoyu benzin dolduracagım sonra aküyü çıkaracam sonra takoz ile lastiklerin yerle irtibatını kesecem başka yapacagım bir işlem veya bakım varmı

_pLay_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - Citroen C5 SX PK
    fakat butun bunları yaptın. askere gıttın geldın bu seferde ıcındekı benzını bosaltman yagı yenılemen lazım bunuda unutma

yqavuzhyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    5,5-6 ay ellemeyip sonra bindiğim oldu, depo paslanmasını bilmiyordum o zaman. İçindeki benzini tamamen boşaltıp benzinliğin ağzını açık bırakmıştım :D

Sonra alttan karbüratör girişni söküp suyla yıkamıştım gelince. En son saç kurutma makinesi ile kurutup benzin koyup bindiydim.

Yapılmaması gereken 3 altın kuralın tamamını yaptım ve bişey olmadı.

Yağ mı? Yüzüne bile bakmadım.

Sakındığın göze çöp batar lafına çok inanırım. Bırak git. Döndüğünde seni bekliyorsa senindir, beklememiş ise zaten hiç senin olmamıştır.

dalbay444 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150
    O kadar sıkıntı olacak bi durum değil ben de askere gittiğimde tam bakımlarını yapmadan bıraktım. Geldigimde sadece akü sü dışında bi sorun çıkmadı. Ayak marşıyla 2-3 denemeyle çalıştırdım. bu söylenenleri yinede yap ama sen.

Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    arkadaslar hepinize cok tesekkur ederi allah hepinizi kazadan beladan korusun

öncelikle güle güle git kardeşim. Bende askerden önce almak istemedim ne olur ne olmaz diye. Askerden geldim 3ay içinde aldım.
    *tekerlerin havasını kontrol et, yer ile temasini kes
    * depon metal ise tam doldur
    * motor yağıni şu an değiştirmen önemli değil, önemli olan geldiğinde yenilemeden binme hatta çalıştırma.
    * akünü sök güzelce sar uygun bir ortamda muhafazaya al.
    * imkanin varsa korozyon önleyici spreyler var onlarla motorunu güzelce yağla hafifce sil, motorun özellikle metal aksamlari yağlı olsun ki paslanma olmasın. (disklere yağ degdirme)
    * havali naylonlar olur buzdolabı filan alırsın içinden çıkarya onlardan veya benzeri bir malzeme ile motorunun her yerini güzelce sar gunese, toz ve neme maruz kalmaz maksimum korunur. Çizilmez dis etkenlerden korunur.
    * egzoz deliğini tika ama dikkat et tıkadigin malzeme içeri kaçmasn. Bunun için plastik cerrah eldivenleri olur ince beyaz. Ondanda geçirebilirsin. Maksat iç kısımlarin oksijen ile temasini kesip paslanmayi önlemek.
    ----- askerden gelince----
    güzelce yıka, akün muhtemelen şarji azalmış olacaktır tam doldur öyle tak, muhakkak motor yağını yenile ve muhakkak depodaki benzini tamamen yenile.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)