merhaba arkadaşlar.. bu foruma daha önce de yazmıştım. ben önceden 100cc lik Cup tarzı hafif bir motorla başlamak istiyordum ama gece güvenli koyacak bir yerim yoktu. işim ve evim arası 2.5 km olduğu için bisikletle gidip gelmek kolay oluyordu taki dün gece kocaman kilidimi testere ile kesip nerden baksan sıfırı 150 YTL olan bisikletimi çaldılar. sabah baktım kesilmiş kilit orda duruyordu. bisiklet deyip geçmeyin çok modifite etmiştim km hız sayacı korna değişik çamurluk vs.
Allah a şükür dedim ne yapalım..
sonra işe nasıl gideceğimi düşünmeye başladım biliyorsunuz toplu taşıma araçları çok sıkışık ve ben kalabalığı pek sevmem. herneyse, yeni bir bisiklet almak üzere bisikletçi çarşısına gittim. orada gözüme küçük bir elektrikli scooter takıldı.. fiyat sordum adam kim için bakıyorsun dedi, kendim için dedim, bu sana küçük falan yerde büyükleri var dedi. bende gittim bir baktım gerçek bir scooterin biraz küçüğü yarısı kadar, seleli ve elektrik motoru ile çalışan bir alet.. ben yokuş çıkacağından şüpheliydim adam da pek anlamıyordu bu işten ama düz yolda biraz kullandım çok hoşuma gitti.. sonra başka birinden bunların yerini öğrendim sirkecideymiş bu tür aletlerin yeri doğubankın arkasında.. üşenmeden gittim.. 500 wattlık bir e-scooteri 500 YTL ye kadar pazarlıkla indirdim.. adam yokuş çıkacağını söyledi 250 Wattlıklar da varmış bu 500 Watt mış en güçlü e-scootermiş ellerindeki.. benimde gözüm karadır biraz.. bastım 500 YTL yi aldım e-scooterimi.. şarjı azdı ama sirkeciden fatihe kadar gık bile demeden çıktı.. unkapanı yokuşunu da çıktı..
benim için en önemlisi ise, aleti kucakladığım gibi eve sokuyorum.. çalınma korkusu yok kilit vs. yok.. şimdi şarja taktım dolduruyorum.. arkadaşlar size şimdi 2 sorum var..
1- İyi ettim mi sizce? (tabi bunu zaman gösterir ama şu anki düşünceniz)
2- Her ne kadar elektrikli olsa da bir motorum oldu ben de aranıza katılmış sayılır mıyım? eheheh