alemdar2442 adlı üyeden alıntı
Motorize polisler daha anlayışlı. Bu güne kadar beni bir tane bile, motorize polis durdurmadı. Onlar motosiklet konusunda daha tecrübeli; kimin ne olduğunu az çok anlıyorlar ama; diğer arabalı polisler için aynısını söyliyemiyecem. Birini yazayım, şimdi şehir içi efendi efendi gidiyorum, arkadan polis siren çalıyor, sellektör yapıyor. Dedim ne oluyo, suç mu işledim. Sağa çektim tabi bizim milletimiz meraklıya gören durdu bakıyor. Polis arabası motosikletin önüne 45 derece pakt etti. Ön sağ kapı motora sıfır olduğundan, sağda oturan polis kapıyı açamayınca, biraz geri gidip kapının önünü açtım. Polis hemen yüksek bi ses tonuyla 'ehliyetin varmı', var dedim. Evraklar tam, kask var, neyse evrakları merkezden sorgulatırken yanımızdan 100 cc bi apaçi geçti, egzoz açık. Dayanamayıp 'Memur bey bunları neden denetlemiyorsunuzda benim gibi bütün kurallara uyan, yolunda da efendi efendi giden birini durduruyorsunuz'. Cevap ilginç 'Aynı anda hepinizi nasıl denetliyelim'. Polisin görevi haklıdan yana olup, çürükleri seçmek değil mi! Emniyetin içinde de çürükleri seçemeyecek çürükler var. Bi arkadaşımın motoru polis almış,Ne ehliyet, ne plaka, ne de kask ... var! daha çekici gelmeden arkadaşın babası birilerini aramış. Sonra arkadaş gitti motoru aldı. Peki bu işler nasıl oldu. Neyse konu dışına çıkmayayım, biz tam teşkilatlı olalım kurallara da uymaya riayet gösterelim, diğerlerine örnek olalım, onlarda iyi olur inşaallah.