hortlatalım yorum alalım. sevdim bu konuyu.
hortlatalım yorum alalım. sevdim bu konuyu.
Benimde korktuğum konu. Yokuş aşağı gidiş ve viraj... Korkulu rüya gibi :S
Öyle böyle değil yani, basbaya aynı soru soruluyor ve cevaplanıyor. Zannedersem o videoda alınan cevaptan tatmin olunmadı.
VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR, KADERİNE TERK EDİLEMEZ
Yokuş aşağı virajda vitesi 1'e çeker, sabit az gazla, yerine göre hızlanmaya devam ediyorsa hafifçe bir ön frenle inerdim.
Yokuş aşağı virajlarda arka frene basmam, yani basmamaya özen gösteririm panik olmadıkça. Zira ağırlık önde olduğundan yokuş aşağı virajda arka frene dokunur dokunmaz lastik dışa doğru kaymaya başlıyor.
Benim kanaatim öncelikle kenara çelikip yol vermek yanlış olacaktır şeklinde. Öylesine dik bir virajda yolun kenarına frenleme ile çekilmek sakat iş. Öyle eğimli bir rampada yol kenarı pisliği, taşı, kumu, sapı, samanı, asfalt kırığı beklenenden çok daha fazla olacaktır. Lowside düşüş yaşandığı anda da sürücü kendini arkadan gelen aracın altında bulacaktır. Kompresyon anında 30 arka 70 ön kombine fren kullanılmalıdır derim. Öyle bir viraja kontra ile girmek ve frenaj anında kompresyonu sonlandırmak için debriyajı çekmek ölümcül hata olacaktır. Gerekiyorsa vites değişim bile yarım debriyaj ile zorlayarak yapılmalıdır. tamam motora zarar verir ama fayda/zarar indeksi o durumda hakim olacaktır.
VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR, KADERİNE TERK EDİLEMEZ
Bi an o virajı yaşadım, gözümde canlandı. Arkamdan gelen gri accent seni bulacam olum :D
Hangi yol örnek verirseniz ordan geçenler tecrübelerini aktarabilir. Teori kasmaya gerek yok, öyle ekstrem koşullarda arkanızdan gelen aracın size korna çalacağını pek sanmam sizinle aynı hıza düşmezse kendini uçurumda bulur yoksa.
Aklıma Muğla Gökova inişi geldi ama öyle aman aman bir sıkıntı olmaz yol geniş.
Kula rampaları var manisa da bilir misin ?
Bi kaç viraj döndüm. Oraya gelene kadarda virajlıydı.
Sonra virajın birine girerken arkayı yokladım fren yok.
Hızım ortalama 90 civarı ama sürekli hızlanmaktayım. Karşımda viraj.
Ön frene dokunamıyorum çünkü zaten motor yatık yol yılan gibi olduğu için sürekli eğimli vaziyette.
Etrafta da baya araba var önüm arkam karşıdan gelen.
ne yaparsın ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:33 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:37 ----------
motor xt600 lastikler enduro onuda ekleyeyim
tecrübeli ve kontrollü bir sürücü için bu virajlar hiç dert olmamalı. 3 şerit geniş yol var. Ben ordan geçmedim ama videodan izlediğim kadarıyla çok keskin bir dönüş yok orda.
Limitlerde sürüyorsan virajın içinde fren yapamazsın fakat iki virajın ortasındaki ufak düzlükte çok ani bir fren yapıp hızını 90'dan 70'e düşürebilirsin. Düzlük yoksa bile ilk virajı erken bitirip diğer viraja biraz geç girerek veya sol şeritten sağ şeride çapraz giderek kendine ufak frenleme düzlükleri yaratabilirsin. Zaten virajı alamayacak kadar hızlandıysan arkandan bir araç seni kolay kolay geçmez bu yüzden yan şeride rahatlıkla kayabilirsin. Bİr kere sert frenle hızını düşürdüğünde artık virajda fren yapacak kadar yavaşlamış olacağın için aynı sorun tekrar oluşmaz.
Viraja girmeden olabildigince yavaslarim ve viraj icinde gerekirse cok hafif arka frene dokunarak ilerlerim.
iyide arka firen sıcaktan şişti ön fren yapamıyorum dokunduğum an yerdeyim.
Ben ne yaptım ???
motor viraja giremiyecek kadar hızlıydı.
ben arka frenin olmadığını anlayınca 5 den 2 ye kadar debriyajsız vites çaktım sanırsam hızım yüzün üzerindeydi. sonra viraja girmeden karşı şerite geçtim motoru dikleştirip ön freni okşayarak bariyer dibinde durabildim.
Diğer senaryoların tümü low side ve bariyerler olacaktı.
motoru sağ şerite aldım elimde motoru düzlüğe kadar indirdim. önümde araçla yolculuk eden arkadaşlarım vardı onlarda durdu yaklaşık 40 dk bekledikten sonra balatalar soğudu yola çıktım.
Gaz kesmeden nasil fren yapicaksinizki
Kompresyon herzaman yeterli bir yavaslama sağlamayabilir, frenlerimiz kullanmak ve yavaslamak icin varlar.yansada umrumda olmaz canimizdan degerli degil.
@ramazan_06. sanırım benim için yazdı.
Hafiften arka fren yapıyorum, demişsiniz ya.
Acaba gaz sabit mi yapıyorsun diye sordum.
Nacizhane yaptıgım ayancık sınop vırajlarını bılenler bılır 1 vites dusuyorsam 2 vıtes birden dusuyorum normal gaz acma kurallarını uyguluyorum fakat ayağım arka frende kombıne ediyor uyarı!!kombıneyı gaz acmadan önce bıtırıyorum yoksa langırt diye duserız!!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)