7.743 kaldı .
Up. En az 10 karakter
güncel ...
Kardeşim herşeye boyun eğicek he diyim geçiceksen yazık sana. Zaman geliyor 1 kişi bile dünyayı değiştirebiliyor. Tarihte bunun örnekleri çok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------
Arkadaşım yeterli imzaya ulaşılınca meclisin gündemine geliyor. Kısacası kanunen yeterli imza ile bu konuyu incelemek zorundalar. Anladın mı?
Kısaca ben;
Arkadaşlar merhaba,
İmza kampanyasını facebook mt kocaeli sayfamızdanda duyurduk.
Umarım başarıya ulaştır.
MT KOCAELİ FACEBOOK SAYFASI
Destek veren herkese teşekkürler siz birilerine onlar başkarılarına aktararak büyeyecektir...
Bir imzada benden geldi,motosikleti tesfik etmelrieri lazım bu iseyaramaz hukumet soygundan baska birsey yapmıyor.
Güzel bir kampanya ancak bence o sitenin asıl yapmak istediği şey milletin mail adreslerini toplamak. Bir şey yapacakları falan yok.
Bende imza attım guncellensin diye yorumluyorum ha gayret motor severler...
imzalamak yetmez arkadaşlar,iş yerinden 4 kişi ye daha imzalattım..linki arkadaşlarınıza mail atın imzalasınlar..
günaydın 1 de benden güncel
koskoca mt den on bin değil yüz bin çıkar hadi arkadaşlar olmaz öyle şey demeyin belki indirime giderler
Böyle bir şey olması biraz da hayal gibi gözüküyor...
Şöyle açıklayayım;
Geçenler de Saffet'in programını izliyordum. Renault Mais'in genel müdürü ile bir röportaj yapıyordu. Konu bu ÖTV vergilerine geldi. Genel müdürün söyledikleri aynen şuydu; 'Biz ne zaman ÖTV indirim ile ilgili talep için Ankara'ya çıkarsak hep aynı cevapla karşılaşıyoruz. Devlet bize" hangi sektörde ithalat artarsa, biz orayı dengelemek için vergilerle müdahelede bulunuruz. Vergiyi arttırır, talebi düşürme yoluna düşeriz"dedi' Hal böyle olunca zaten son zamanlarda motosiklet piyasasındaki artış ortada...
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. İlk olarak Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yapılan kanun değişiklikleriyle gündeme gelmiş ve yine aynı amaçla 2002 yılında 4760 sayılı kanun ile kabul edilmiştir. Avrupa Birliği'nde bu verginin uygulanmasındaki amaç, gelir elde etmekten ziyade sosyal fayda sağlamaktır. Bu nedende ÖTV, lüks (mücevher, kürk vb.), sağlığa zararlı (alkol, sigara vb.), çevreye zararlı (benzin vb.) mallara uygulanır. Ancak ülkemizde tıraş köpüğü gibi temel tüketim mallarından da alınmaktadır.
ÖTV, KDV gibi aynı malın her el değiştirmesinde doğmaz. Malın ithal edilmesi veya üretilen malın ilk alıcısına teslimi nedeniyle ÖTV doğar. Motorlu taşıtlarda ise nihai tüketici adına ÖTV ödemek gerekir. Verginin mükellefi ithalatçılar ve ilk satıcılar olmaktadır. ÖTV aslında, 1950'li yıllardan başlayarak uzun yıllar uygulanan 'İstihsal Vergisi'nden başka bir şey değildir.
Kanuna ek 4 ayrı tarifede yer alan ürünlerin vergilendirilmesi esastır. 1 sayılı tarife, akaryakıt ve yağ türevlerini vergiler, eski Akaryakıt Tüketim Vergisi yerine 2 sayılı tarife, taşıtları vergiler, eski Taşıt Alım Vergisi yerine 3 sayılı tarife, tütün ve alkol türevlerini vergiler, eski Ek KDV yerine 4 sayılı tarife, beyaz ve kahverengi eşyalar ve türevlerini vergiler, eski Lüks KDV yerine gelmiştir.
Benim motosikletim hangi sınıfa giriyo anlamadım.Lüxmü,mücevher mi,sağlığa zararlı mı,kürk te değil.Harbi anlamadım.Bilen varsa açıklasın.
Bir yerden bir indirim yapıp başka bir yerden 10 bindirim yapan bir anlayışla devlet yöneten zekalara mahkum olduğumuz sürece hiçbir şey değişmeyecek, yanlış anlaşılmasın sağı solu ortası hepsi aynı zihniyette, yönetici zihniyetinin değişmesi lazım gerçekten bizleri düşünenlerin başa gelmesi lazım belki o zaman bir şeyler yoluna girer ama onuda ne biz nede bizden sonra ki nesil görebilir, he burada imzaladım
Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)