miras kalan motor ve sorunları. Siz bi bakin
Reklamlar
-
Abilerim, Dedem vefat edince bana Kalan motor hakkinda Sorunlar var.
Simdi ruhsati kendi ustume almak istiyorum Ve sigortasi 2011den beri odenmemis 2 yillikta muayene gecikmesi var, Garajda duruyor az bi arizasi var, 2006 model 7.000 bin kmde cok az kullanilmis hor kullanilmamis motor. İlk motorum Birakmayada kiyamiyorum anisi var,
Simdi Sorunlar kisaca;
Ruhsat Sigorta Muayene ve Bakımları.
Sigorta icin Ceza odermiyim? Ruhsat icin ne kadar masraf cikar? Nasil halledebilirim?
Not: Dedem Annemin babası soran olursa anneannem hayatta ve teyzem var bana sorun çıkartmazlar.
Detaylı bilgisi olan var mi?
Reklamlar
-
Sigorta sana kalmış bir şey zorunlu değil ama muayeneye girmediği için motor şuan trafikten ihraç edilmiş durumda olmalı ve cezası var faiz birikmiştir. Biz arabayı 6 ay kadar geciktirdik 50 tl ceza ödedik. Önce motoru tamir etmen lazım sonra muayeneye götürcen sonra trafiğe gidicen biraz tuzlu bu işlem.
-
dostum sanırım annanen yaşıyor. bu durumda mirasçı annanen kanunen, annanen üzerine alıcak sana satışını yapıcak. geri kalan borcunu da satış öncesi halledeceksin..
-
Ceza odersin
Muayenenin gectigi her gun %5 muayene ucreti cezasi var. Muaye 80 kusur liraydi galiba. Yani aylik 4 5 tl. Cok bi ceza gelmez ordan. Sigorta mecburi, keyfi degil, o yuzden onunda cezasi var. Ama bazi sigortacilar trafige yeni cikar gibi sigorta yapip cezasiz hale getirebiliyorlar, 25 yasin uzerindeysen dahada ucuz olur. Tahminim tamirat haric 300 lira gibi tutar hepsi.
Basin sagolsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------
Her ay %5 yanlis yazmisim.
-
Nisanda yaptirsam muayene cezasi 200 tl denk geliyo. Sigorta icin ceza ne olur bilemem. Bakimlari. 150- 200 tutar 400 - 500 odeyecem galiba
-
Veraset ilamı ile beraber anneanneden devir/satış işlemleri için vekaletname alıp yaşlı kadını gezdirmeden halledebilirsiniz. 35-40 lira gibi masraf çıkar noterde.
-
kardes satıs vermek ıcın sıgorta olması zorunlulugu yok. satısı ustune alırsın sadece muayene masrafını karsılarsın.
-
Ruhsat icin Muayene sartmis Sigortayi ayrica sordum. Peki bu ruhsat isini halletmek ne kadar sürer? Bu is cebimi yakacak galiba. :(
-
Once motor birinin uzerine gececek. Sonra o motoru soforler odasindan ek1 kagidi yaptirip, yeni sahibi adina yaptirdigin sigorta ile muayene yaptirmaya gideceksin. muayeneden gecince, emniyete gidip ruhsat cikartacaksin.
Muayeneden gectikten sonra 1 ay icerisinde ruhsatini cikarmak zorundasin.
Ruhsat isleri 200 civari, soforler odasi 10 , muayene cezasi icin tuvturk sitesinden gecikme hesaplama kismina bakacaksin, sigorta da yeni kisi adina olacagi icin indirimsiz 250 civari cikar buyuksehirlerde. 650-700 e cikar bu is.
-
Hocam soyle hesap yaptim, ruhsat 200 muayene 200 bakimlar 200 sigorta kac olur bilmem diger ufak tefek seylerle 700 bulur yani dediginize gore
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------
En iyisi yeni almak olacak heralde
-
sigorta olmadığı takdirde trafik anında kapatır
-
Burantay adlı üyeden alıntı
dostum sanırım annanen yaşıyor. bu durumda mirasçı annanen kanunen, annanen üzerine alıcak sana satışını yapıcak. geri kalan borcunu da satış öncesi halledeceksin..
Anneanne sadece mirasçılardan biri. Annen ve varsa annenin diğer kardeşleri de bu motora ortak. Oncelikle varisler vesaret ilanını alıp trafiğe gidiyor ve kaç ortak varsa onların tamamının adına(ortak) bir ruhsat çıkartıyor. Sonra bu yeni sahiplerin motoru sana satmaları lazım. Babamdan kalan otomobili zamanında kendi üzerime bu şekilde geçirmiştim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)