işteee benim uzmanlık alanım :D
diğer mesajları okumadım .. sadece fikrimi söyliycem .
Mz 301 = Gaza tepkisi aşırı yüksek olan 2 zaman bi motordur .. 1.2. ve 3. viteste neredeyse SS tadını verir gaza yüklendiğinde seni geriye doğru kasar ( ama iyisini bulursan)
ama kötü yanlarıda var tabi . motor ağırlığının çoğunu ön tarafta topladığı için (zaten şeklindende bellidir karga sırtı gibi durur ön tarafı ve depo su) . 1. ve 2. viteste kendini sağlama almazsan arkayı oynatırsın .
diğer bir şey ise motorun virajlarda zor tutulması yani eğer şasende hafif bi eğrilik bile olsa virajlarda aşırı sallama ve dengesizlik yaratır .
motoru alırken carburatörüne pistonlarına sekmanlarına özellikle Gömlek lere çok dikkat et .
Son rektefeye gelmiş ise sakın alma . son rektefe iyi gider hoş gider ama piston bi gılape yaparsa yada delerse yada aşırı yüklendiğinde Motor kitlerse senin için iyi olmaz 600 YTl den aşşa kurtulamazsın ))
ancak tek kelimeyle 140 KM hıza kadar sana SS hissini verir .. Çünki hızlanması Süper dir . Normal asvalt da bile 2. vitese kadar kazırsın yolu ( ama iyisini bulursan)
gelelim 135 e seri ve zırıltılı bi motordur . sesinden dolayı herkes çok süper ve aşırı mükemmel gittiğini sanar ama normal bir süratte gider .. Bu yünden sesine aldanıp kararlarında değişiklik yapma ..
135 seri ve hızlı bi makinedir 2 zamanlı kısa biyel kolu ve tarz pistonu vardır .
eğer Orjinal buji leri dışında çift tırnak yada diğer bujil lerden kullanmaya kalkarsan pistonu delersin . bir diğer kötü yanı ise çabuk hızlanıp bir türlü yavaşlıyamamasıdır neden dersen motor çok hafif .
130-145 arası süratlerde hafif bi viraja girerken bile seni korkutur 140 ın üstünede eğer çıkabilirsen ki ben çıktım motor altında karton gibi duruyo . sen üstünde diken gibi duruyosun . enteresan bi motor çeşidi .
RX 135 (king & zet ) lerde piston olayı çok sakattır haberin olsun . eğer motorun dilinden anlamazsan 3 ayda bi piston sekman yapıştırırsın motora .
RX 135 (115 ,king ,zet) lerde piston deleceğini nasıl anlarsın her motorda farklı depresif hareketlerle gösterir ama benimkinde şöyleydi .
basmışsın gidiyosun önüne arabna çıkıyo yavaşlıyosun yeniden basıyosun ama motor gitmiyor 13 un üstüne çıkmıyor 125-130 gibi gidiyor . neden pistonlar kasıyor . ne yapacaksın hemen köşeye çekip bi sigara içicen 15-20 daka bekliycen sonra yeniden binip asılcan gaza yeniden 140-150 lerdesin )
buda piston konusunda ufak bi tecrübe . 135 de böyle bi meret işte ..
,MZ de kötü bir yan var eğer MZ alırsan ve sökülmüşse (ki kesin sökülmüştür) 3. vitesine çok dikkat et )
3. vites MZ lerde nerdeyse emanetten durur o yüzden 3. vitesde fazla redlin yapma hele hele 301 de hiç yapma ..
başka soruların olursa DJ___SuSKuN___@hotmail.com adresinden bütün sorularını yanıttlarım birebir ..
saygılar sevgiler..
ha bu arada MZ lerde 90 ve 93 arası Full Almandır gerisi Kanuniden esintiler .
bunu unutma sakın ama alırsan en iyisi ve güzel 93 model dir ..
ha bu arada MZ lerde 90 ve 93 arası Full Almandır gerisi Kanuniden esintiler
Bunlar dj suskundan alıntı.....::::
Arkadaşım anlattıklarına katılıyorum...Ama alman mz ler 89-91 yılları arasında geldi...Hatta jet fadıl getirdi hatırlarsan...
91 in yarısı da kanuni adı altında türkiyede toplanıp satıldı....Aslında onlar da fena sayılmaz...Ama orjinal alman ın yerini tutamaz...
3. Vite olayına değinmişsin...Ben hiç sorun yaşamadım...Ve en verimli olduğu vites 3. vites...115 rahat görüyor...Rahat dediğim de 7500 devirde...Şanzumanından en ufak sorun yaşamadım....Ama çok dikkatli kullandığımdan ve diline uyduğumdan da olabilir....
Genel dee şunu söyleyim.....Çok sağlam motor....Motor gibi motor....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Bence çin motoru almayı düşünenler bile MZ alsa daha çok keyf alırlar motora binmekten. 2 zamanlı Alman teknolojisi bu motosikletleri bende çok beğeniyorum. Güzel gidişi vardır. Pişman olmazsınız.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
bak arkadasım bende ce rx kıng al bısde us tane var rx kıng ucude 140 goruyo zorlasak 150 felam gorur kesın ama motorun bazı zamalarda hızı na bakmıcak hanı ne dıyım mz le ıkı labba arsı lavuk gelır gecer senı zın zın olmas ama rx de oyle bısı yok motoru uzat ma felam bızım motor lar 140 cıkarken ne uzatma bı bakıyosun 140 dasın amam mz de uzat may calıs o bu sen enısı rx kıng al sonucta su anada motor pıyasasında en onde ısım YAMAHA ;)
Eminimki MZ alırsan hız konusunda hiç pişman olmazsın.Tek sorun yakıt tüketimi, onuda görmezsin zaten
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
hanı arkadasım bıraz da sasesıne bakacak sın ufak motor rx her yere gırersın kormadan sankı hep 140 150 mı gıdecek gıdcen hep 100 120 90 o suratlar kulanacaksın motor kullanmayı bılmeyen yada motordan anlamıyan kısılere sorarsanbıle cogu yamaha ısmını bıldıgı ıcın yamaha dıcek mz dedı gın zaman bılet one dıyor ;)
mz de kullandım yamaha rx 135 de rx 135 nın verdıgı tadı mz vermedı rx deli bir alet saglam nede olsa jopan ben rx 135 derim pişman olmassın
valla kardeş motor almak istemene sevindim ama bende 2000 model kombassan 301 MZ vardı süratli çevik seri bir motordu yani ondan sonra çok motor aldım 4 zamanlı ama onun zevkini vermedi yanlız küçük bir tavsiye MZ 301 alacaksan birde tanker al kendine ki benzin yetştiresin kardeş aklın varsa scuter al mz alma çooooooooooooooooooooooooooook yakıyorrrrr.... ah ulan ah mz lerde 4 zamanlı motor olacaktı bak bakalım o zaman piyazanın a....na nasılda koyacaktı akılsız firma işte at bi tane 4 zamanlı motor işte üstüne ne uğraşıyon 2 zamanlıyla yok yağdı yok bilmem neydi falan fistannnn..velhasılı kelam masraflı mototr ama zevkli motoorrr...kardeş k.i.b
bencede MZ ama o motoru dıkkatlı kullanman lazım ucurur yoksa ben jawa kullanıcısıyım
jawa bıle ucuruyor bıde mz daha serı hafıf oldugu ıcın
http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=1184706190
kocaeli başiskele :bounce:
Güzel olmuş bu topic,
bizim gibi eski MZ ciler az yazsın
MZ iki zamanlı basabas bir makinedir. Basit, ucuz, güçlü. Amma son gaz da düzceden istanbula geldiğinde bir hesap yaparsın ki araç reno 12 kadar yakmış ortalama. Bazı bilinen aksaklıklarını baştan hallettiğinde çok sorunsuzdur. 140 ı görürsün diyen arkadaşa teessüf ederim Hava filtresini çıkar, bujiyi kalite tak, bakımların tamamsa 160 normaldir hem de iki kişi ile (az üzerine yatardık, çok farkeder)
Boş vitese takması en zor motordur diyebilirim. Tek kişi ile ani yüklenmede patinaj, iki kişi ile de kafayı kafana geçirme yapar.
Kendini ispatlamış iyi bir motordur. Ama dikkatli ve iyi sürücü ister
kazasız sürüşler dilerim
Poturdak
alp tunay kardeşim sen 115 i geçer yazmışın sen temiz bir 135 le temiz bir 115 e bin 115 in diyeceği 145 der enfazla ama 135 170 er 5 e benzemez bunlar 2 zamanlı 2 zamanlı motoru kullanmakta 4 zamanlıya benzemez zordur ben 135 derim mz de ii de çok hantal
MOTOR ZEVKSE YAMAHA RX KİNG TUTKUDUR KRAL SENSİN
abıcım sen o ucak dedın mz ı getır buraya....benım cava ıle kapıstıralım...her kosulda...
ha sizinkınden cok yakar...bıde tek eksık yanı yagı kendın ayarlıon....baskada eksıgı yok....
mz ın kötu yanı.....cok titriyor.....bunu mz den 350 cavaya gecen arkadasım dedı....yanı aralarındakı farkı gördu.....
adanada gecen yarıs yaptı 301 le 350 cava.....
cava 500 m fark attı....dragda....mz sahıbı motoruna harcadıgı kadarda parayı cavacıya verdı....2500 ytl....
ulen sen kımsınde 350 cavaya kafa tutuon he.....
rx ist der beste ...........................
Arkadaşım tamam duygusal yaklaşıyosunuz da nasıl bu kadar uçabiliyosunuz ya?ER 5'e benzemez bu demişsin...benzemez tabi ER 5'e bindin mi sen hiç?Bırak 2 zamanı 4 zamanı 50 beygirlik motordan bahsediyosun burda kalkıp 135 cc bi motoru 500 cc çift silindir bi motorla nasıl bir mantıkla karşılaştırabiliyosun?170 demişsin bi de RX 135 ile...rüyanda bile olmaz o iş.Sen hiç 170 görmemişsin motorda belli, görsen kendini atarsın bence yada bayılırsın motorun üstünde
MZ iyidir.Ben MZ 660 Skorpion Traveller kullanıcısıydım.Kullandığım en zevkli motordu.Ama bana sorarsan ikisini de boşver bulabilirsen Suzuki Gn 250 al temiz bi tane.
Sadece GÜlÜyorum Ben Alp Tunay Abİmİze 115 135 GeÇer YazmiŞ Onla Kiyaslama Yazdim Vede 2 Zamanli Motorun Bakimi 4 Zamanlidan Zordur Onu Bİldİrİyorum Ben Sana Garantİde Verİrİm Temİz Bİ 135 Lİk Bul 170 Demezse + Ben Bİr Motosİklette 265 Km Hiza Kadar UlaŞtim Birak 170 İ Bİz BoŞa KonuŞmayiz EĞer Afyon/sandikliya Yolun DÜŞerse Benİ Bul 135 Le 170 Km Yİ GÖr
MOTOR ZEVKSE YAMAHA RX KİNG TUTKUDUR KRAL SENSİN
Sallama len....Jawa değil 301 i 251 i geçsin eksozu yerim.....
Avatardaki Er5 i görüpte aldanma....1 ay öncesine kadar mz e binerdim...251 alman.....Yaklaşık 10 yıl dır da aynı motora bindim...Daha yeni sattım...
Yaldı ki senin 2 zamanlı 115,135 dediğin motor kısa kollu, devirli motor...Hızlanması güzel fakat hiçbir zaman Mz le kıyaslanamaz...Buna diyeceğim tek şey el insaf.....
Oynanmışsa belki 145 150 yapar....Ama Mz daha oynanmadan 150 yi rahat yapıyor...Düşük hızlarda manevrası zayıf kalan motosiklet tam bir oyuncak oluyor altında yüksek hızlarda....
Yamaha 115 135 kısa hızlanmalar için geliştirilmiş modeller....Onunla uzun yola gidersen son hızla daha 100 km gidemeden silindiri delersin...
Bilmem anlatabildimmi.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
arkadasım gözün kapalı olarak mz al derim..mz benim çocukluk aşkımdı şimdi ise karım...makina varkan bilene bir tane mz olacak.
[QUOTE=alp_tunay;674386]Sallama len....Jawa değil 301 i 251 i geçsin eksozu yerim.....
abıcım kusura bakma ama o yazdıgım dogru...egerkı adanadan tanıdıgn varsaa sorabılırısn tabı oda bılıyorsa....
ben beyaz stylı adanadan aldım....hiç bıyerde görmedıgım kadar 35 0cava var orda....adam ön dişliyi 21 yapıo arkayı 42 yapıo....3.vıteste 140 basıo motor...4üde sen dusun....
o motoru alacaktım ama ruhsatta sıkınıt olunca vazgectım style ı aldım....
bu dedım yarıslar öle ulu orta olan bisey değil....aksam 11 de adanadakı arkadasım aradı jawa mz e sukadar fark ettı dedı....dogruya dogru abı....
alper abı afıyet olsun.....
O zaman sen afyon-sandıklı'dan çık yola Bursa'da buluşuruz.sen 170'le 2 saatte varırsın bursa'ya nasıl olsa yol değil RX King için Ben de XT kaplumbağasıyla yavaş yavaş gelirim Bursa'ya.Malum bizimkisi 140'dan sonra sallamaya başlıyo, 80-90 gibi gelirim ben yavaştan, hatta gece çıkayım ben yola anca varırım
Senin RX 170 gitsin ben de orda bırakır giderim zaten motoru.Hatta motor dosyasını kapatırım yada gider bi tane Puch alırım 2 zamanlı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)